Jdi na obsah Jdi na menu
 


Po stopě Valašské zimy

28. 1. 2008

ObrazekPrvní naší akcí v nové sezóně 2008 byla oficiální návštěva podniku pořádaného Antonínem Cekotou  poslední sobotu v lednu v okolí Vizovic. Za náš tým se akce zúčastnili 2 delegáti z řad realizačního týmu. 

Navštivili jsme podnik, kterému se jinak neřekne, než "Valaška". Pořádá jí náš bývalý spoluzávodník Tonda Cekota.  Bohužel počasí pořadatelům nepřálo, sníh - i přes všechny prosby posádek - nenapadl a tak naše jediná typicky zimní soutěž ztratila na své historické atraktivitě. Právě zasněžený povrch rychlostních zkoušek dělá  tu pravou - neuvěřitelně klouzavou - "Valašku" "Valaškou".

Obrazek

Startovní pole bylo rozmanité, od Škody 1000 MB  a dvou Trabantů až po moderní čtyřkolky zastoupené vozy Subaru a Mitsubishi. Někdy to ale vypadalo, že daleko větší nasazení a bojovnost předváděli právě jezdci s klasickou škodováckou koncepcí. Jejich průjezdy zatáčkami byly směsicí plného nasazení, bojovnosti a radosti z pohybu. Oproti tomu majitelé silných čtyřkolek spoléhali právě na velký výkon, který uplatnili na rovinkách a výjezdech ze zatáček, a jejich průjezd byl dost vlažný jakoby bez nadšení ( ale je to můj názor a nerad bych, aby to jezdci čtyřkolek brali osobně, samozřejmě je rozdílný pohled z venku, jako divák, anebo sedět za "kolečkem" ). Náš tým oficiálně zastupovali Hnáta a Balů, jak, to můžete posoudit z přiložených fotografií.Obrazek Mimo týmové delegace a tím i propagace našeho týmu na Moravě jsme splnili ještě úkol zviditelnění Rallye Cupu 2008.

Celkově lze hodnotit podnik za povedený, nedošlo k žádným vážným nehodám a nikdo z jezdců a ani diváků nebyl zraněn. Mohli jsme obdivovat výkony místních matadorů, ale i nejvzdálenější posádky složené z baskitského Španěla - jezdce a jeho peruánského spolujezdce. Tímto se soutěž " Ve stopě Valašské zimy 2008 " definitivně zapsala i do análů světových soutěží. Doufáme, že počasí bude k příštímu ročníku příznivěji nakloněno a přeci jen nějakou tu sněhovou přikrývku přichystá. Valaška si to zaslouží, je to jediná zimní amatérská soutěž v českých a moravských zemích. Všichni jezdci se již dlouho předem na sníh připravují a obyvatelé Vizovic a okolí pro tento legendární podnik přímo dýchají.

Obrazek

"Tak, asi takhle se vytahuje bouchačka levou rukou...."

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hmmmmm

(Petr TRT, 28. 1. 2008 20:20)

Hmmmmm :-))))), tak to jste teda měli jako vyslanci "ze západu" úspěch co??? :-))))

Re pěkná fotka

(Hnáta, 28. 1. 2008 13:28)

To Petr TRT: Máš na mysli legendárního bosse Fru-Fru ala Žu-žu? Šlo o to, abychom trochu rozveselili zádumčivého ředitele soutěže Tondu Cekotu, nakonec to dopadlo tak, že na velkém plátně přd více než dvěma stovkami soutěžících bylo prezentováno naše týmové DVD, na ředitelské nástěnce visel náš propagační leták a my předávali ceny nejenom nejvzdálenější posádce: (španělsko-peruánské), ale nakonec i všem kategoriím na bednových postech.

Pěkná fotka

(Petr TRT, 28. 1. 2008 8:58)

Ta poslední fotka je fakt pěkná, který z vás je Fru-Fru????? :-)))))))))))))))))))))))))))))))

bojím,bojím

(sýkorka, 27. 1. 2008 22:58)

Koukám pánové,že jste přesedlali na ochranku pro naše politiky,ale sluší vám to.Klobouk dolů.m