Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky naší psí rodinky 2014

5. 1. 2014

 

G350152.gif 

 

30.12.2014

Konečně napadl sníh. Holky jsou nadšené. Chutney  pořádá s Bubu ve sněhu závody. I Fanda se rozhýbala. Přidala jsem pár foteček do fotoalba Chutney - Chutney 15 týdnů.

Doma je s ní veselo. Neustále něco loví, umí aportovat, každé krmení se neobejde bez řevu. Chutney štěká na holky, aby jí pustily k jejich miskám. Ony na ní řvou ať vypadne. Bohužel Chutney vždy vyhraje.  Zbaští své jídlo a ještě vykrade misky mámy a babičky.

14.12.2014

dsc04576-001.jpg

 

 Chutney budou 3 měsíce. Pěkně zapadla do smečky a holky  jsou k ní hodné. Už jí beru na procházky, což přijala s nadšením. S Bubu lítají jako blázni.  Snad napadne sníh . Holky sníh milují. 

Fanynka trochu přibrala, je líná. Nemá zimu a mokro ráda.  Jak vyjde ze dveří domu a je mokro, je otrávená. Plouží se za Bubu  a Chutney, které vymetou každou louži.

Pár fotek Chutney je ve fotoalbu- Chutney - Chutney 12 týdnů

7.12.2014

Všechna štěňátka odešla, doma zůstala jen Chutney. Babička a máma si s ní hezky hrají.  Prcek nechce chodit na plenku, ačkoliv společně se sourozenci plenku používala. Je hodná, zatím nic nekouše. Na svůj věk je i poslušná. Holky hodně lenoší, venku je zima a mokro. Zvláště Fanda se tváří štítivě, jen vyleze ze dveří. Pravidelně dlouho postává a testuje, jestli opravdu musí vstoupit do toho mokrého hnusu. Bubu nevadí nic. Prochází loužemi, běhá v mokré trávě, v patách má Chutney  a za nimi se otráveně loudá Fanda.

27.11.2014

Včera odešla Chanelka a zítra půjde do nového domova Cherilyn.  Budu se stále stará. natřásá prázdné cecíky a snaží se nějakého prcka nalákat. Štěňátka si myje, čistí jim zadečky. Fanda přešla do stadia rozcapenosti. Věčně je rozvalená na zádech a spí. Jak špunty vypustím, okamžitě se stěhuje do obýváku, kam fifinky  nemají přístup. Občas se chce i zúčastnit jejich her, ale po chvíli je mrzutě odežene a jde se  rozvalit do zakázaného území pro štěňata. Bubu je hrozně trpělivá, nechá si vše od capartů líbit. Leží, Chutney na ní sedí a rve jí ocásek, Cherilyn se jí snaží dostat do tlamičky a tahá jí za fousy. Chutney chybí Chanelka, se kterou společně řádily. Ale zase je doma klidněji.

 Bubu má před sebou  rekonvalescenci po štěňatech, Fandu čeká už jen zasloužený důchod.

14.11.2014

Tak už je to tady. Prckové se začínají rozcházet do nových domovů. Chupa odešel včera, dnes Chia, zítra  to čeká na  Chanel. Cherilyn má naplánovaný odchod koncem listopadu a Chutney  zatím zůstává doma.  Bubu se stále o prcky stará a Fanda se také zúčatňuje jejich výchovy. Zbaští jim co se dá a seřve, když jí otravují. Bubu je neuvěřitelně trpělivá. Občas musím špunty zklidnit, když na ní visí a rvou vše, na co dosáhnou. Ještě jsem jí neslyšela, že by na ně zavrčela.

Také je u nás na byt Pepča . Bohužel  má zánět v koleni . Protože musí mít nožku v klidu, takže žádné aportování a skákání,  je u nás  na léčení.  Balónky jsou schované, štěňata jí lezou na nervy a tak stále leží ve svém pelíšku v obýváku a užívá si klidu. Na nožku ještě kulhá a tak chodí jen na krátké procházky.

 

 

 

 

 

 

 

1.11.2014

Včera jsem všem mrňousům ostříhala drápky a tlapičky, vyholila ouška a podlepila je. Měla jsem obrovské štěstí, protože byli všichni ospalí. Dokonce ani Chupa se nebránil. Všichni celou akci proklimbali, Chia  si dokonce hodila šlofíka. Všichni velmi dobře papkají, na plenky se strefují čím dát tím častěji.

Začínám je pouštět po bytě, během chvilky se rozprchnou do všech pokojů. Jsou zvědaví jako opičky. Bohužel jsem musela Bubu  odstavit, chytla sídlištní běhavku, Mléko ale stále má. Oblékám jí tepláky, aby se mrňousové nedostali k cecíkům. Moc hezky si se špunty hraje, stále jim čistí prdelky.

 

19.10.2014

Fifinky s Chupa si už hrají, navzájem ožižlávají. Občas  se i hádají. Všichni jsou nemotorní a roztomilí .Snažím se Bubu pomoci a tak je  krmim  před kojením. Občas jí  i zavřu, abych byla rychlejší nežli ona.

Fanynka  ztloustla, občas se jí podaří urvat obsah jiné misky. Začali jí bolet nožičky a tak jí přidávám chondro. Doma je klid, holky se vyvalují, z ohrádky prcků je občas slyšet vrčení  a vískání.

 

 

 ona. 

 

 

 

 

11.10.2014

Fanynka končí hárání. Její hon za ženichy byl naprosto děsný. Jak v dálce viděla psa- vyrazila za ním .A já řvoucí běžela v závěsu. Když jsem jí dohnala, ačkoliv je velmi poslušná, zřejmě ztratila sluch. Protože  holky chodí zásadně bez vodítka, tak předsevzetí, že Fandu budu na vodítku vodit občas má skleróza zkazila. Nikdy takhle nevyváděla. No snad už to mám za sebou.

Bubu je hrozně hubená. Kojí jako vždy na plný pecky. Fanda si štěňátka postupně odstavovala, ale Bubu ne. Pokud mají zájem, dostanou vždy. Ať už mají zuby nebo ne. Zatím tedy fifinky a Chupi zoubky nemají.  Dnes je jim 25 dní. Jsou v ohrádce, kde mají  domeček na spaní. Už vyráží na procházky . Pravidelně je přikrmuji, sýry, masem a rozmočenýma granulkama.  Když začnu na ně volat, tak vylézají z domku a batolí se ke mně .Zadní nožičky se jim ještě rozjíždějí, ale jsou všichni snaživí. Každý den se s nimi mazlím a jak je vezmu do ruky a začnu je šimrat, tak se protahují,  a blaženě  se nastavují. Stále nejmenší je Chupi, ale je pěkně vyžraný, no oni jsou vlastně všichni  dost kulatí. Všichni už mají za sebou  1. odčervení.

 

30.9.2014

Štěňátka jsou zatím slepá, ale snad zítra se jim očička rozlepí. Jsou moc pěkňoučká, kulatá a spokojená. Dnes jsem všem ostříhala drápky a odstěhovala z ložnice do psího pokoje. Ten rozdělila na půl a nechala úzký vchod do teritoria Bubu. Ta se nosí jako pětka do záložny. S vysoce zvednutou hlavou i ocáskem pyšně  prochází okolo Fanynky. Asi spolu řešily spor, který jak jinak Bubu vyhrála a tak se jí Fanda straní. Do fotoalba jsem přidala pár fotek. Vrh CH, 14. den. Zatím jsou prckové moc malí a na fotkách vypadají všichni stejně. Dost rychle pádlují po odchovně. Jak cítí Bubu, všichni se ženou k ní. Občas je slyšet žbrblání, když není cecík dost rychle nalezen.

Fanynka hárá. Natřásá se před nápadníky, musím si dát na ní pozor.

20.9.2014

Přidala jsem první fotečky štěňátek do fotoalba-vrh CH. Klučík je ten nejmenší . Štěňátka  jsou všechna dravá. Je to fofr, jak rychle obsadí cecíky .Klučíkovi trochu nadržuji .Jak vidím, že byl odsunut od nejmléčnějších cecíků, vyměním  ho s holčičkou. Všechna štěňata jsou kulaťoučká a pevná. Bubu je také v pořádku. Hrozně se nosí a je důležitá. Stále na mně z odchovny poňafává. Co chce ?  Chce abych u ní seděla a dívala se.

Fanynka se vyvaluje na gauči. Jinak se Bubu stále kolem ní točí a vrčí.

18.9.2014

Včera Bubu porodila čtyři holčičky a jednoho klučíka. Porod proběhl bez problémů a všichni jsou v pořádku. Bubu je hrozně hubená, ačkoliv byla velmi dobře krmená, ale už se cpe jak nezavřená. Úplně rozkvetla. Nosí se jak páv.V noci jsme spolu nespaly. Jediný chlapeček se narodil s váhou 880gr. Což je málo. Nemá žádné problémy, pěkně saje ale silnější holky by mu braly nejmléčnější cecíky. Je kouzelný, s čapíma nohama a nacpaným bříškem. Holky od sebe  moc nerozeznám. Dvě vážily 15 dkg a další 12,5 a 13 dkg. Nějak si je budu muset označit. Fanda se Bubu vyhýbá obloukem. Nepřiblíží se k ní natož,  aby vstoupila do ložnice, kde je Bubu  se štěňaty zabydlená. Když měla Bibiana svůj první vrh, který jsem uložila do odchovny, Fanda úplně zblblou Bubu vyhodila z odchovny, naklepala si zvadlá vemínka / měla 5 týdnů stará štěňata/, přihrábla štěňata k cecíkům a jala se kojit. Tak jsem jí vynadala, vytáhla z odchovny a šupla tam Bubu. Té to teprve pak secvaklo. Když se Fanda znova cpala ke štěňatům, Bubu jí vyhodila a venku se popraly. Tedy Bubu na Fandě stála a bušila do ní tlamičkou. Nic jí neudělala, nikdy si neublížily. Fanda se stáhla uraženě do pelíšku. Bubu se vrátila zpět ke štěňatům. Po chvíli vyrazila z odchovny, letěla k pelíšku s Fandou a řvala na ní. Pak se otočila a kráčela  zpět. Fanda to už nikdy neudělala. Tento vrh to vypadá, že Bubu převzala vládu.

17.9.2014

Včera večer Bubu klesla teplota .Dnes  by  měla porodit.

16.9.2014

Stále nic. Má chuť k jídlu, teplota  normální. Tak snad zítra. Za každé měření bazální teploty dostane pamlsek a tak jak  mně vidí s teploměrem valí se radostně na měření.

15.9.2014.

Včerejší ultrazvuk potvrdil Bubu 5 štěňátek, ale dost  velkých..... Bubu se zatím k porodu nechystá. Teplota je v normálu.

10.9.2014

Těhule  ztrácí chuť k jídlu. Je 53. den březí. Vyhledává mojí přítomnost. Mám jí neustále za sebou. Jak se pohybuji po bytě, valí se za mnou z místnosti do místnosti. Šťouchá do mně studeným čumáčkem a dožaduje se pozornosti. Ale jak jí začnu drbat, okamžitě přiběhne žárlivá Fanynka a musím drbat obě. Dokonce se chce i vážit a měřit teplotu. Hlavně, když nemá Bubu více pozornosti. Hodně si vše hlídá, aby o něco nepřišla. Vždy stojí za Bubu a jak skončí s čímkoliv, okamžitě zaujme její místo.  Doufám, že matce nebude chtít krást štěňata.

5.9.2014

Bubu je 48. den březí a přibrala 1,10 kg .Už vzdala aportování, venku zkrátila procházky. Doma většinu času proleží. Bříško jí už klesá dolů. Má asi 10 dní do porodu. Začínám měřit teplotu, už se nám to blíží.

Fanda žárlí, moc se jí nelíbí , že se Bubu  věnuje více pozornosti. Někdy se i urazí a odkráčí do skříně. Ale spory naštěstí nevyhledává.

27.8.2014

Bubu velmi dobře baští, přibrala 60 dkg a je dnes  39. den březí. Bříško má už veliké, ale venku  nosí šišky a chce aportovat.  Doma si už moc nehraje, leží a hodně spí. Už jsem jí pustila do ložnice, a dala  teplý plíšek  k posteli. Funí a chrápe. Fanynka Bubu ustupuje, což dříve nedělala. Dokonce se ani nesnaží vystrnadit jí od misky s jídlem a vše jí zbaštit. Stojí opodál a čeká co zbyde. Ovšem zbytečně.

19.8.2014

Dnes jsem vyrazila k veterináři s Bubu, aby potvrdil březost a případně prcky spočítal. Bubu je březíííííííí  a jsou tam 4 štěňátka. Před 3 dny se pustila do jídla  a tak vše probíhá jak má. Fanynka má období blaženosti, stále vrtí ocáskem, venku  prohání psy. To bubu se nenechá ani očichat.

 

10.8.2014

Tak Bubu je 3 týdny nakrytá a myslím, že je březí. Již týden má nechutenství. Dá se nalákat na pamlsek, spapá kousek ovoce nebo zeleniny, maso s rýží, ale jen trochu. Rozhodně ne granule , ani ochucené. Ráno jsem jí nabídla oblíbený sýr a to začala couvat, abych jí ho panebože snad nenutila. Jinak je pohodová.

Fanynka se zatím do skříně nenastěhovala. Je neustále blaženě rozvalená, mírně přibrala. Dnes se bude koupat a to jí pěkně naštvu.

O háčkových holčičkách mám jen dobré zprávy. Jsem šťastná, když se má práce se štěňaty zúročí.

30.7.2014

Obě holky jsou v dobrém rozmaru. Fanynka ačkoliv nehárá, obletuje psy. Hlavně velké. Poskakuje před nimi  a ráno válela sudy. Pejsek se k ní milostivě sklonil a ona se převrátila na záda a zase hned na břicho. Pěkně vytřela  chodník.  Jak vidí velkého psa začne vrtět ocáskem tak, že se celá rozvlní. Bubu je nakrytá, nenechává se očichávat, ale je hravá, tahá ven hračky a aportuje stále šišky. Občas pronikne domů se šiškou a celou jí rozebere na malé kousky. Jak položím kabelku na zem, vždy vybere klíče, které si odnese do nějakého pelíšku. Často klíče hledám.

Přidala jsem fotky holčiček  vrhu H  , 7 půl týdne, 8 a půl týdna a 9 a půl týdne a fotky z nových domovů do fotoalba. Fanynka -VRH H

21.7.2014

Krásný týden  dovolené na chalupě, kde jsem měla s sebou Fandu, Bubu, Pepču i malé holky je za námi. Pepču, která se stále vyhřívá na sluníčku jsem musela stříkat opalovacím olejem s 15 faktorem. Už jí červenala stehýnka . Bubu si sedřela bříška na předních packách, jako vždy. Lítá venku jak blázen. Normální krok tam neudělá. Ke konci dovolené jsem jí už musela zavírat. Fanda  nelítá, měla jsem ji stále v dohledu. Vždy si našla stinné místo, kde měla na mně výhled.

V sobotu 19.7. odešla do své rodiny Happynka a druhý den Haidy. Přechod byl plynulý jako vždy. Holky jsou už zabydlené a rozmazlované.

V neděli 20.7 jsem s Bubu vyrazila za ženichem. Bubu odjížděla velmi spokojená a zítra jdeme na překrytí. Pokud se zadaří, štěňátka se narodí v polovině září. Krycí pejsek je importovaný z Ruska.

 

1.7.2014

Malé holčičky jely poprvé o víkendu autem a viděly svět okolo sebe. Zatím byl jejich svět jen náš byt. V autě spaly, na chalupě byly nadšené. Video jsem nahrála včera, když dostala  každá piškotek.  

Holky jsou čiperné, nebojácné, již velmi dobře socializované.Papají už suché  granulky, i když stále přilepšuji jogurtem, sýry  a masem.

 

 

2. 6.2014

Dnes jsem  holčičkám zvětšila výběh a místo bedýnky dostaly iglú. Jsou už zabydlené. Každý den dostávají maso s granulkama, přidávám Biocal. Fanda přestává přikojovat, ani se jí nedivím. Špunti už mají zoubky jako jehličky.  Ráno mně  vítají, jak dám k nim ruku, hned mě začnou ožižlávat. Už si hrají a soupeří spolu.  Zatím je to nerozhodné.

20.6.2014

Pusinky jsou čím dál čipernější. Papají  granulky vylepšené sýrem, nebo jogurtem. Už jim rostou zoubky. Tahají po ohrádce hračky. Občas je pustím  i mimo ohrádku a to se jim líbí. Když je vrátím zpět, dokážou celkem dlouho viset na ohrádce a naříkat. Fanda  stále přikrmuje a uklízí. Snažím se jí v úklidu vystřídat, ale vyhraje  kdo je rychlejší. Bubu by měla tento měsíc hárat., ženich je vybraný.

 

13.6.2014

Haidynka  začala papat z misky, ale jak se objeví máma u ohrádky, snaží se prostrčit čumáček skrze  drátky a  dostat se k mámě. Happynka jí už  váhově předstihla. Né že by byla větší, ale tlustější. Dokáže zbaštit předloženou kaši a vylízat misku.  Fanynce už kleslo množství mléka a tak je ráda, že se přikrmuje. Zatím jsou obě slabě podměrečné oproti všem vrhům před nimi.   Jsou malé a tlusté. Už jsem viděla Fandu vyvrhovat pro ně potravu, což jsem ráda. Takže si je už převádí z mléka na pevnou stravu. Tak za 2 týdny bychom už mohli být na suchých granulých.  Zkoušela jsem dát Cottage, moc jim chutnal, zkusím o víkendu rozsekané masíčko.

Fanynka je ve formě, už se vyvaluje mimo  ohrádku, holky začínají vycházet na třesoucích nožičkách na výlety  z domečku po vymezeném prostoru ohrádky. Milují šimrání za oušky a na bříšku.. Začínají se okusovat navzájem, žižlají hračky a vrtí ocáskem, když je šimrám fouskama  hračky. Ale většinu času  ještě spí. Bubu si jde v neděli pro svůj poslední pohár a titul klubový šampoion.

 img_0762.jpg

 

 

 7.6.2014

Přidala jsem nové fotky - vrh H - holky 23,den

Holčičku už váží půl kila. Haidy je o 2 deka těžší nežli Happy. Happynka je velmi šikovná. Papá už sama z misky, reaguje na můj hlas , vydává jakýsi bublavý zvuk a žene to z boudičky za mnou. Snaží se postavit na zadní nohy, ale ještě jí to moc nejde. Obě ze zatím plazí. Haidy  nechce jíst sama z misky, ale nechá se krmit lžičkou. Dobrovolně otevírá papulu a mlaská. ale jak dám před ní mističku, otáčí hlavičku do stran, snad aby se nemusela na misku dívat, nebo si hlavu opře o kraj misky a klimbá,. Happy chodí už čůrat ven z domečku, Haidy jsem zatím neviděla, ale možná, že už také vychází. Haidy je  takový medvídek, zatím žádný divoch. Happy je čiperná.

Jinak si jsou holky hodně podobné. Mají moc hezké hlavičky s krátkým čumáčkem.

Fanynka u nich tráví hodně času. teď leží na zádech a obě holky jí leží na bříšku a všichni spí.

1.6.2014

Dnes jsem se vrátila po třech dnech zahradničení na chalupě. Manžel měl na starosti  Fanynku a holčičky. Před odjezdem  už měla otevřená očička Haidy. Dnes koukají  obě. Příští týden se přestěhují do bedýnky s výběhem, aby už mohly chodit čůrat mimo  odchovnu

28.5.2014

Pusinky jsou  pěkně kulaté, už dost čiperné. Ačkoliv ještě nevidí, pádlují po odchovně se zvednutou hlavičkou. Jak dám k nim blíž ruku, hned se po ní sápou a snaží najít něco k jídlu.. Mají pro sebe všechny cecíky a tak jsou nějak rozežrané. Fanynka už k nim dochází, ale dlouho s nimi bydlela v odchovně. Vystěhovala se, až asi po 12 dnech, kdy už dost nabraly po prvotním hubnutí.  Ale jak jen zakviknou, letí jak vítr zpět . Pustí i Bubu na prohlídku, ale ta se neodváží úplně přiblížit k odchovně. Tak na dálku vrtí čumáčkem a zachytává pachy.

Fanda i přibrala, byla krmená pro 5 štěňat, živila jen 3 a tak  je mírně přitloustlá. Bubu je zase hubená. Víkendy na chalupě ji dávají zabrat. Opravdu tam neudělá pomalý krok.Ta snad čůrá i v běhu.

19.5.2014

Dnes jsem ještě pro jistotu zůstala s holkama doma. Ale není žádný problém. Tak jsem je z ložnice přestěhovala do psího pokoje. Ten rozdělila na půl ohrádkou a až začnou pusinky běhat,  udělám další úpravy. Vložila jsem pár nových fotek, kde je vidět, jak mají plná bříška a spokojeně spí. Holčičky jsou obě zadané. Jejich budoucí páníčci už na ně čekají několik měsíců a tak  to budou pusinky milované. Dnes dostala Zuzanka  za vyučenou od Bubu, které patrně došla  trpělivost. Neustále jí kousala do ocásku a nožiček, nedala jí na chvíli pokoj.  Nechala jsem je být a Zuzana bojovala jako lev.  Bubu, jak se dalo předpokládat vyhrála a od té doby s ní Zuzanka nemluví. Čekala jsem , že k potyčce dojde, aby se vyjasnily vztahy. Bubu je moc hodná, o Zuzku se starala a nechala si od ní vše líbit.

18.5.2014

Včera se začaly holky už pěkně rozjíždět. Haidy dosáhla na svou porodní váhu a Happynka už měla normální denní nárůst váhy. Dnes už také dosáhla na svou porodní váhu a dokonce za dopoledne přibrala více, nežli Haidy . V odchovně je ticho, klid , je slyšet jen tiché mlaskání, jak je Fanynka čistí. Obě nají napitá bříška. Zítra už mohu jít do práce,  Fanynka je s holkama zabydlená v ložnici. Ve dveřích mám zabranu, protože Zuzanka  je jako blesk a Fanda  by jí nenechala ani přiblížit k holkám a vysvětlila by jí to hodně důrazně.

Naštěstí je Fanynka dost ukecaná. Umí se o vše říci, dokonce chodí i žalovat. Bubu se to od ní stále učí, ale na její ukecanost nemá. Zuzanka je neuvěřitelný divoch. Venku lítá v dešti, prochází louže, cosi vyhrabává z bláta . Po vycházce musí jít rovnou  do vany.

Přidala jsem první fotečky holek Fanynka -vrh H- 4.den

 

16.5.2014

Holky dostaly pracovní jména. jedna se jmenuje Haidy Nella a druhá Happy Day. Takže Nelinka a Happynka. Happy přežila díky rychlému zásahu našeho psího gynekologa a porodníka MVDr Lázničky. Jak řekl " v poslední chvíli ". Další setřička zemřela  asi 3 dny před porodem a prostředí pro dosud živé holky bylo už špatné. Dva plody se vstřebali.Zřejmě  problém s hormony.

Dvě noci jsem nespala a vytvale holky přikládala k cecíkům.Hodně se váhově propadly.Nellinka  měla porodní váhu 137 gr,, která jí klesla  na 118 gr. Včera večer váhu  zastavila  a začala přibírat na váze.. Dnes váží 123 gr. Happy měla porodní váhu 131 gr, Včera spadla na 112gr a dnes ráno váha klesla na 110 gr. Váha dnes začala zase stoupat a teď váží 113 gr. Zvýšila se její dravost a je vidět, že už u cecíku je pevně přisátá. Ale stále jí musím hlídat, protože Happynka jí vytlačí od nejmléčnějšího  cecíků celkem bez problému. Ale jsou jen dvě, mlíčka je dost. Každá dostala svou myš, kterou si ponesou do nového domova.Myš je s nimi  po celou dobu, co budou s mámou. Fanda je dobrá. Pěkně se o holky stará. Jsou čistoučké, rozvalené na nahřáté podložce.

15.5.2014

Včera se Fanynce narodily  dvě zdravé holčičky. Měli jsme velké problémy.

12.5.2014

Doma je zatím klid, Fanda neustále vrtí ocáskem a stopuje mne.Jak přecházím z místnosti do místnosti, mám jí stále v patách. Už ví, že se nám to blíží.Venku chodí jen na kratoučké procházky, asi jí už bolí nožičky.Dnes chvíli vegetila v odchovně. Teplota je zatím normální.

10.5.2014

Fanynka je 55. den březí. Mizerně jí, váha jí stojí.Vše mám už připravené a příští týden  by měla porodit. Je spokojená , nemá žádné problémy.Začala jsem už měřit teplotu, abych poznala blížící se porod.

Bubu odjela na víkend na chalupu a Zuzanku jsem si nechala doma.Přidala jsem pár jejích fotek do fotoalba

 

5.5.2014

Fanda je zdravá a bez problémů, jen bych řekla, že se nám narodí 4 štěňátka místo 5. Váha tomu napovídá.. Však už se dočkám, příští týden vyhlašuji pohotovost. Je blažená, když může u mne ležet na zádech a já jí šimrám na pupíku. Stále má velkou chuť k jídlu.

27.4.2014

Fanynka pěkně přibírá na váze.Venku zpomalila, doma leží ráda na zádech, na gauči s vyvaleným pupíkem Dole si to dovolit nemůže, protože Zuzanka by hned  na jejím bříšku přistála.Má velkou chuť k jídlu, ale domáhá se vylepšení granulí.Přidávám jí maso, vajíčka, sýry a bílý jogurt. Dnes vyloudila ředkvičky a moc jí také chutnaly.

Bubu se trpělivě stará  o Zuzanku. Má jí stále v patách. Venku se spolu honí. Zatím Zuza na Bubu nemá.A pěkně žbrblá, když jí nemůže dohonit.Často spolu spí a Bubu jí olizuje čumáček, oči i ouška.

19.4.2014

Dnes jsem založila ve fotoalbu novou složku Zipper  a přidala do ní fotografie.

18.4.2014

Doma je zatím klid. Fanda nabírá na důležitosti. Vytrvale ňafá  pokud něco chce... dokud to nedostane. Moc dobře ví, že v tomto období je rozmazlovaná.  Bubu  je ve trochu větším tempu, nežli bylo jejím zvykem. Zuzanka na ní neustále visí., ožižlává. tahá za srst a uši, okusuje jí nohy. Bubu je k ní velmi tolerantní a  nechá si od piraně skoro vše líbit. Ale občas jí seřve a vykáže z její blízkosti. Je to taková trumbera. To  Fandy se Zuza nevšímá, občas se vlísá, ale stačí jen fanynčino tiché zabručení a hned vezme zpátečku. Jo  královna matka se nezapře. Chodí se k ní lísat i Bubu.

14.4.214

Dnes jsem s Fandou byla u veterináře zjistit, zda je březí.. Opravdu březí je a bylo napočítáno bylo 5 štěňátek. Fanda byla opět prohlédnutá a je v pořádku. Takže nezbývá nic jinho, nežli čekat.

 18.4.-2014

Včera jela Fanda za ženichem.Vše proběhlo jak má a Fanda odjížděla velmi, velmi spokojená. Ani jí nevadilo, že  ženich se baví jen francouzky..  Doma se Fanda jako vždy po nakrytí chová jako královna matka.Nosí se jako pětka do záložny a je důležitá.

13.3.2014

Tak Fanynka hárá. Příští týden půjde za ženichem. Pokud se zadaří, štěňátka by se měla narodit v druhé polovině května. Bubu je ve formě.Pěkně přibrala.

1.3.2014

Fanynka stále nehárá. Ztratila svou rozvernost. Je líná, stále vyspává, příbytek ve skříny již delší dobu zeje prázdnotou. Rozvaluje se v pelíšku a oživne jen při krmení. Naopak Bubu  je jako motorová myš.Občas se tedy k mámě přitulí, ale stále nosí pískálky, chce  aportovat, honit se se mnou. Tak to mám už vychytané. Zadupu a Bubu vyrazí. Kdykoliv se přiblíží, tak jen  zadupu a ona lítá. a lítá. Je hodně rychlá.Z vycházky  jde pořádně vyběhaná.  Na chalupě si užijí obě velké zahrady, vyženou všechny kočky, Sledují každý pohyb čehokoliv a uhlídat velký pozemek stojí dost úsilí. Už aby začalo jaro a já s holkama vyrazila na víkend do přírody.

17.2.2014

Bubu prodělala zánět dělohy. Bylo to krušné období, ale už je v pořádku.Dost se zhubla, ale poslední ultrazvuk potvrdil, že je už zdravá. Fanda chytila nějakou virozu, zvracela, měla průjem a Bubu se k ní přidala..Zvládli jsme to s dietou a probiotiky. Bubu je hubená. Zhubla 0.80 kg.Ještě, že měla z čeho brát. Dnes už obě pěkně jí, zatím nemají žádné problémy.  Fanynka zatím nehárá.      

1.2.2014

Dnes jsem založila novou složku ve fotoalbu - fotky našich štěňat. Už se na štěňata moc těším.Zítra jedu s holkama na návštěvu spojenou s procházkou v lesoparku To bude mít Bubu radost. Fanda je frfňa. Nechce šlapat v mokru  a terén v lese také nemusí..To Bubu je naprosto nadšená. Navíc tam bude několik jorků a ona je velmi společenská.

25.1.2014

Konečně napadl sníh.Holky jsou nadšené. Ráno vyrazily ze dvěří a začaly radostně lítat ve sněhu.Fanda  dala signál k lovu a Bubu se s řevem okamžitě přidala.Lítaly okolo velkého keře, občas se zastavily a řvaly mezi větve. Nevím, jesti v křoví bylo něco schované, ale mrňouskové v červených kombinézkách tvářící se jako nebezpeční lovci  vypadají roztomile. Fanynka zatím nehárá, očekávám to v únoru.

Doma je klid, holky jsou v kondici a veselé.S Fandou pro jistotu dojdu k veterináři, abych se ujistila, že nemá problém o kterém nevím. Aby  zvládla březost v pořádku.

5.1.2014

Včera jsem se vydala s Bubu  na NVP do Brna. Už večer, při její přípravě na výstavu byla natěšená. Jak jsem připravila klec a další vybavení, přestěhovala se do přepravky ke kleci, abych jí snad neutekla.Na výstavě se moc hezky předvedla a získala V1 CAC. Já si pěkně poklábosila a užila si pěkný den.

Fanynka se chová jako štěně, neustále něco nosí, chce si s Bubu hrát a honit se.Teď se rozvaluje  v pelíšku,  pod sebou má ukořistěné hračky a bručí, když se k ní Bubu přiblíží a snaží si vzít svou  oblíbenou chlupatou placku, se kterou chodí i ven.

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Chutney 15 týdnů