Jdi na obsah Jdi na menu
 



 

26.8.2009 včera měla Lara 5. narozeniny. Oslavovala je ale už v neděli, dostala velkou kravskou nohu i s kopytem a moc si to i s Kůží užily, hlodaly a hlídaly a kradly a zahrabávaly a hledaly.. :o)

Zítra se chystáme na další dogtrek.

21.8.2009 zbytek fotek z tábora Trusalová 2009 a nové fotky paní Růžové, Agíy v galerii vrhu A, kde je jim už přes 6 měsíců
20.8.2009 první část fotek z tábora Trusalová 2009
19.8.2009
nové album pro naše štěňátka z vrhu A, kde je jim už přes 6 měsíců, současně přidané fotky i do galerie Kůže nad 5 měsíců. Připravené album pro fotky z tábora čsv na Slovensku, zatím prázdné :o( Za to ale je pár nových fotek z předposledního a posledního dogtreku, z toho ale ještě nejsou všechny, galerie Dogtreky a podobné 2009

 

16.8.2009 vrátili jsme se z vlčáčího tábora na Slovensku. Neplánovaně přijel i Art z Viktoriinej záhrady, takže kůže měla to štěstí, že se seznámila se svým tatínkem(uplně se do sebe zamilovali). Zcela neočekávaně jsme se potkali i s jeho maminkou, čili babičkou Kůže a na závěr k nám k naší velké radosti přijelo ještě jedno naše štěňátko, bývalá paní Růžová, dnes již slečna Agía. :o) Ta se mimo jiné 9.8. zůčastnila svojí první výstavy, KV v Ostravě a získala od slovenské rozhodčí MVDr.Gabriely Ridarčíkové krásný posudek a hodnocení VN 1.

 

3.8.2009 včera jsme se vrátili z dalšího dogtreku, Stopou strejdy Šeráka, nejen díky tomu, že bylo krásné teplé počasí, ale i proto, že jsme tam jeli přes Polsko, jsme si to užili jako výbornou dovču, více v článku Dogtreky a podobné akce 2009, na konci.

28.7.2009 právě se natahujou nový fotky z weekendu v Nýrsku, na konci v galerii Vlčandy u Carlose a na chatě

21.7.2009 na konci měsíce se chystáme na další dogtrek, tentokrát DT Stopou strejdy Šeráka do Jeseníků. Na začátku srpna pojedeme konečně na delší dovču, na Slovensko, na vlčáčí tábor, doufám, že si tam stihneme i trochu odpočinout.

 

18.7.2009 jsme byli v Mladé Boleslavi na Národní výstavě psů, vystavovala jsem jen Kůži, Aitaná Norský vlk, něco víc v kapitole Kůže - úspěchy a hodnocení a "zmoklé" fotky.

12.7.2009 přidány fotky ze srazu s Avalou Norský vlk

10.7.2009 příští weekend se s Kůží chystáme v sobotu 18.7.09 na Národní výstavu do Mladý Boleslavi, dneska došel vstupní list :o)

3.-6.7.209 jsme byli na dogtreku, na Hanácké štrece, letos to byla opravdu pořádná štreka o délce 103! km, Carlos s Larou si s ní poradili za 16,45 hodin a to i přes horké počasí. Dokonce máme aktuální fotky na konci v galerii Dogtreky a podobné 2009 a pár slov v článku Dogtreky a podobné 2009 taky na konci.

2.7.2009 po dlouhé době nový článek: Jaká je Kůže (zatím)

1.7.2009 dnes je našim štěňátkům 7 měsíců, přejeme všechno nejlepší! :o)
Včera jsme byli na procházce s kamarádem RR Rodym, nějaké fotky v galerii Akce s Rodym.
O weekendu jsme odpočívali na chatě, teda holky ne, ty sklízely třešně, sousedům. :o))) Kůže k tomu občas přikousla nějakou totálně nezralou švestičku nebo jablíčko, Kůži je to jedno. :o) Nějaká fotka v galerii Chata a u Carlose s vlčandama, 2009 na konci.

26.6.2009 do galerie Štěňata v nových domovech přidány nakonec fotky pana Žlutého!

25.6.2009 nová galerie Štěňata dodatek 1 s podtitulkem "o co jsme vás připravili", prostě fotky našich štěňat, časově netříděný, co jsme ve víru událostí nestihli dát na stránky, zatím z Carlosova foťáku

22.6.2009 přidány fotky štěňátek od jejich páníků paní zelené Ady, Annapúrny, pana Modrého, Altaje a pana Bílého, Kima, Altara
Doplněny také fotky z podbořanského DT, na konci v galerii Dogtreky a podobné 2009

18.-21.6.2009
jsme strávili v Podbořanech na dogtreku, byl to tak trochu jiný DT, pro Kůži plný nových zážitků, více v článku Dogtreky a podobné 2009 na konci.

18.6.2009 chystáme se na další dogtrek, do Podbořan, už dnes!  :o)

 

weekend 13.-14.6.2009 byl ve znamení Národní výstavy v Klatovech. Do Klatov na výstavu jezdíme už tradičně, protože je to venku(ne haly), zatím pokaždé bylo hezky a je to blízko ke Carlosovi. Tentokrát jsme předváděli obě vlčandy, Kůže, Aitaná Norský vlk získala VN1, Lara, Fantazie z Vlčí chaloupky V1, CAC. Národního vítěze ale nedostala, přestože tomu byl rozhodčí Petr Řehánek nakloněn, ale ona tak výrazně manifestovala jak jí to předvádění otravuje, že naprosto chápu, že jí ho nemoh dát. Nicméně medaili máme alespoň za CACe. :o) Zůčastnili jsme se i Velké národní ceny, čímž už jsem Laru totálně nasrala, když jsem chtěla aby se předváděla dvakrát za den!? 

Fotky Kůže z výstavy v galerii Kůže výstavy, kam jsme při té příležitosti přidali i fotky z klubovky z Hořovic z dubna, fotky otrávený Lary :o) na konci v galerii Svod, bonitace, výstavy, zkoušky

Spolu s náma jela i naše kamarádka Ajša, Alisia z Újezda nad Lesy, ta dostala ve třídě mladých V2 od rozhodčího Tibora Havelky, fotky.

V neděli jsme byli v Klatovech zas, měli jsme sraz s lundehundama a pak jsme šli na společnou procházku.

4.-7.6 2009 jsme byli na dogtreku na Šumavě, základna byla v Horní Vltavici, počasí nakonec ještě celkem vydrželo, Carlos s Larou si i tak pospíšili :o) Postřehy na konci Dogtreky a podobné 2009. Fotky budeme muset rozdělit, aby se nám dogtrekařská galerie neúnosně nenafoukla o fotky co s Dt nemají skoro nic nebo nic společného. Fotky  z pátku kdy jsme si udělali s Kůží výlet po části trasy DT, z tábora, vyhlášení a Carlosovy fotky ze závodu budou v galerii Dogtreky a podobné 2009, zbytek je ve Výlet po šumavě při DT 09.
 

Máme 2 nové fotky pana modrého, Altaje v galerii Štěňata v nových domovech

3.6.2009 do oblíbených odkazů přidány nové stránky: http://www.myapsi.estranky.cz/ o Mišce, našem prvním pejskovi a Ajše, naší kámošce RR Alisia z Újezda nad Lesy

2.6.2009 nová galerie Chata a u Carlose, vlčandy 2009 a v ní zatím fotky z právě minulého weekendu

1.6.2009 weekend jsme strávili na chatě kde se obě vlčandy náležitě vydováděly snad právě proto že bylo mokro a příští se chystáme na další dogtrek, tentokrát na Šumavu, tak to se obzvlášť těšíme!, i když počasí neslibuje nic moc extra.
Dodány vydyndané fotky paní fialové z Chorvatska :o), galerie Štěňata v nových domovech a 3 nové fotky Kůže v 6 měsících v Kůže chronologicky, Kůže nad 5 měsíců.

26.5.2009 přidané fotečky pana Bílého, alias Kima do galerie Štěňata v nových domovech. Konečně taky máme fotečky paní Fialové z Chorvatska, vyrostla docela v krasavici, přidáme co nejdříve!

21.5.2009 jsme se vypravili s vlkama na dogtrek do Šlapanic, více: Dogtreky a podobné 2009. Ještě narychlo přidáváme fotky z posledních dvou dogtreků, galerie Dogtreky a podobné 2009
 

18.5.2009 nové fotky štěňátek od jejich páníků, hlavně paní Růžové - Agíy, pana Bílého - Kima, paní Zelené - Ady, paní Červené Aconcaguy a jeden pan Červený - Andy. Nová galerie do fotoalba Kůže chronologicky, Kůže nad 5 měsíců.
 

 

V nejbližší době se chystáme na dogtrek do Šlapanic, 22.-24.5.2009. A  pak na národní výstavu do Klatov, což obě naše vlčandy vytušily 6. smyslem a začali svorně línat. Horší by sice bylo kdyby háraly, ale před výstavou ani línání nepotěší... :o(

 

11.5.2009 Po delší době přidáváme zase nějaké novinky, 1.5.09 jsme byli na srazu vlčáků spojeném s výstupem na Říp, opět jsme se viděli s naším štěňátkem panem červeným, Atakorem Andym Norský vlk. Teď o prodlouženém weekendu 8.-10.5.009 jsme byli na dalším dogtreku, Jednooký vlk, kde byla výrazná účast čsv, minimálně 6 jich soutěžilo, navíc byla minimálně Kůže. :o) Fotky dodáme.

Pro roční fenečku Norského lundehunda hledáme vážného zájemce. Předpokládáme zájem o plemeno, výstavy(letos zatím přihlášená pouze na světovou výstavu) i chov. Fenečka je typická, poslušná, veselá, energická, milá, mazlivá, socializovaná, bezproblémová se psy. Důvod proč hledá nového pánečka nebo paničku je štěkání, kterým obtěžuje sousedy. Nerada je sama. :o( Prosím pouze opravdu vážní zájemci pište na janiz@seznam.cz . Je zvyklá v bytě i s dalšími psy.

23.4.2009 doplněny fotky z Krušnohorského DT, kde jsme byli teď o weekendu 17.-19.4., do dogtrekové galerie :o) a nová galerie s RR Ajšou z výletu u Jevan o velikonocích

20.4.2009 nový příspěvek  Dogtreky a podobné 2009 v sekci psí sporty a stejnojmenná galerie, zatím pouze fotky z Chřib!

Velikonoční weekend byl pro nás ve znamení ČSV akcí, byli jsme se podívat hned na dvou, i když nebyly to pro nás akce příliš úspěšné.
11.4.2009 jsme se byli podívat na svod v Roudnici nad Labem, potkali jsme se s našimi štěňátky paní červenou Jůlinkou (Aconcagua) a panem červeným, Andym(Atakor). Ti dva si hned padli do oka a řádili! :o), pár fotek v galerii, Svod čsv 2009, sraz
13.4.2009 jsme jeli na klubovou výstavu do Hořovic, kam jsme měli přihlášenou Kůži. Přestože měla zraněnou tlapičku, v kruhu jsme jí nakonec předvedli, především proto, aby si ozkoušela jaké vystavování vlastně je, žádný kloudný výsledek jsme tudíž nečekali a samozřejmě se ani nekonal. :o) Nicméně takovou konkurenci ve třídě štěňat fenek asi nikdo z nás nečekal, přihlášených bylo 10, předvedeno 9 feneček. Potkali jsme spoustu známých a také další naše štěňátko, paní černou, Avalu, která se také předváděla. Měli s páníčkem oba premiéru a byli moc šikovní! :o)

 

3.-5.4.2009 jsme byli na prvním letošním dogtreku, Chřibský dogtreking. Myslím že nejen nám se tam líbilo. Počasí, kemp i trasa, byli pěkný( i když trasu nemužu soudit). Kůže měla spoustu zážitků, Lara se proběhla a Bía se unavila pro změnu hlasitým hlídáním. :o/

25.3.2009 první dubnový weekend se chystáme na první letošní dogtrek do Chřib. Hned další weekend se jedeme v sobotu podívat na svod čsv do Roudnice nad Labem a na Velikonoční pondělí máme již taky plán, klubovou výstavu čsv, Kůže tam bude mít premiéru ve třídě štěňat :o) snad.
Dodělaná nová galerie Štěňata v nových domovech většina fotek je od nových páníčků, moc nás potěšily! Děkujeme že nám je posíláte! :o)

23.3.2009 v sobotu 21.3.09 jsme se zúčastnili vlčáčího srazu v chomutovském Zooparku, potkali jsme se s dalšíma vlčákama a taky jedním naším štěnětem, Atakor Andy Norský vlk, neboli pan Červený, nová galerie Chomutovská ZOO s vlčákama v sekci výlety a dovolné. Pak jsme jeli na Šumavu, pár fotek v galerii Na chatě a u Carlose ve třech psech, nové fotky z weekendu kdy jsme doma malovali v galerii Trio doma

18.3.2009 minulý weekend jsme malovali  a různě rekonstruovali, aby náš byt po štěňatech zas vypadal jako byt, i tak jsme stihli vyfotit pár nových fotek Kůže, jsou v galerii Kůže chronologicky, do 4 měsíců

3.3.2009 Kůže už je konečně doočkovaná, takže už bysme mohli na cvičák a brzo i na nějaké psí akce třeba výstava nebo nějaké "ofišl" setkání. O weekendu jsme byli pro změnu na chatě, Kůže se opět chovala jako kdyby na zahradě vyrostla a nejvíc si užívala letos už asi posledního sněhu. Bohužel se taky koupala, naštěstí jí to přišlo velmi vtipný a tak divoce lítala. Bylo nad nulou, takže jsme se ani moc nebáli že by nastydla, kor přitom následným pohybu. :oD Laře už konečně zarůstá bříško, ale celkově myslím že si línání po štěňatech skombinovala s línáním jarním a začíná vypadat až nemravně nahatá. :o)

23.2.2009 je nás přece jen zas o jednoho víc a času je zase o něco méně, ale přece jen se podařilo nějaký vyšetřit a přibyla nová fotogalerie z výletu na Šumavu z minulého weekendu První weekend venku s Kůží
 

 

14.-15.2.2009 jsme byli poprvé po štěňatech venku na weekend, na Šumavě. Snad se mi podaří co nejdřív dodat fotky!

8.2.2009 dnes jsme se zúčastnili s Bíou(NL) mezinárodní výstavy v Brně. Na předvedení jsme čekali dost dlouho, Bía i já už jsme byly značně unavené a otrávené, i když jsme si čekání krátili jak se dalo. Nakonec se ale Bía po proběhnutí v kruhu předvedla velmi pěkně a to i přesto, že jsme postoj apod. trénovali po dlouhé době až na místě. Získala V1, CAJC, BOB. (bohužel ale byla jediným předváděným lundehundem) :o(

7.2.2009 dnes si přijeli noví páníčci i pro pani Fialovou, poslední fenečku na prodej, bude se jmenovat Jenn a pojede s páníkama až do Chorvatska kde už jí čekaj psí kámoši a velké vinice na prohánění. :o)

1.2.2009 včera odjela s novýma páníčkama paní Zlatá, bude se jmenovat Sofinka(paní Moudrá :o) ) a dnes jsme byli v sestavě Lara, Kůže a Fialka opět na výletě. Fotky se mi určitě někdy podaří dodat, kdy to bude to ale nevím :o(
Paní Fialka pořád nemá páníčky!!!

29.1.2009 dnes odjela s novým páníčkem taky naše Aconcagua, paní červená, jmenovat se ale bude Julinka. Páníček má s čsv už zkušenosti, tak doufáme, že jim to bude dobře klapat! :o)
Minulou neděli jsme vzali zase štěnda na výlet autem, proběhnout na pole, do trávy, sněhu a bohužel i bahna. Jak tak mizeli v suché trávě vypadali jako malí králíčci. Sice už byly štěnda jen 4, ale i tak to čištění pak stačilo! Minulý týden odjel v úterý(20.1.) taky pan červený, bude se jmenovat Andy. (Ti dva se tak nějaks panem Modrým museli domluvit který chce kam.. :o) )

18.1.2009 Dnes jsme doprovodili na kus cesty za novýma páníčkama překvapivě pana Modrýho, Altájka. Měl s nimi jít pan Červený, ale vzali jsme s sebou všehny štěnda na výlet a pan Modrý zas použil svůj šarm a nakonec si vzali jeho. Bude bydlet s fenkou čsv, snad jeho budoucí nevěstou. Pak jsme se se štěndama proběhli na louce, což udělalo dle mého největší radost Laře. Konečně jim to totiž mohla natřít a dle libosti jim zdrhat. :o)
Večer odjel do nového domova ještě pan Bílý, asi se bude jmenovat Kim :o)

17.1.2009 Dnes odjeli s páníčkama fenečky Růžová(budou jí říkat dle papírů Agía), do Ostravy a Zelená na tu bude panička volat Ado, zatím jeli do Přeštic, ale později pojedou s paničkou až do Itálie a Žlutý pejsek(bude se jmenovat Skoll). Na toho už čekaj doma NO kámoši.  Přidané fotky do galerií jednotlivých štěňátek, hlavně růžové a zelené, do galerie Lara štěňata, 6 týdnů + první výlet a nová galerie 7 týdnů a více

14.1.2009 Včera jsme vzali všechna štěňata na první procházku. Přidána nové fotografie  Lara štěňata, 6 týdnů + první výlet.

12.1.2009 nové fotky v galeriích 3., 4., a 5. týden i jednotilivě
Dneska se tu stavili páníčci tatínka štěňátek, bohužel bez tatínka, Artíka. Všechna štěnda si prohlídli a naopak a pak vyrazili na cestu k domovu, do Francie :o)

11.1.2009 dneska si přijeli noví páníčci pro první štěňátko, pani Černou. Doufáme že jim to spolu bude klapat a přejeme jim hodně štěstí!

10.1.2009 ve čtvrtek se na štěnda byly podívat děti, moc se jim líbily a štěnda mají zas o zkušenost víc. Dneska to bylo horší, bylo první očkování a čipování a spousta křiku, ale maj to za sebou! :o) A už by mohli do nových domovů. Už zitra pojede domů paní Černá.

7.1.2009 děláme nové portréty štěňátek do štěňátkovský galerie, založeny nové galerie, 4 týdny a 5 týdnů

5.1.2009 v sobotu u nás byla na návštěvě naše poradkyně chovu, štěňátka se jí moc líbily, Laru chválila a se spoustou věcí nám poradila, děkujeme!

1.1.2009 dneska už štěnda sežrali pěkně dočista čtvrtku kuřete, doplněny další postřehy o vývoji štěňátek nakonec kapitoly VRH A

29.12.2008 další odčervení štěňátek, dělají čim dál tím větší pokroky, už je s nima sranda a rýsují se budouicí povahy, postupně jim na úvod  jednotlivých galerií budeme psát hrubou charakteristiku.

27.12.2008 postupně doplňujeme štěňátkovský galerie

25.12.2008 dneska u nás byla na návštěvě kamarádka Pavla, něco nafotila a protože je svižnější než já, mužete se už teď podívat na její fotky našich štěňátek :o)
Já jsem zpracovla zpětně alespoňe nějaké, v galerii fotky štěňátek z prvních pár dnů a další v galerii za 2. týden

 

22.12.2008 Štěnda dostali první hračky a už si i s nimi hrají! :o)

21.12.2008 první dvoje zájemci přijeli na návštěvu a paní Černá má nový páníčky! Dneska už štěnda dostávaj do kaše i kousky sýra. Od pátku nebo čtvrtka už si štěnda všimli že nejsou na švětě s mamkou sami a začali si spolu hrát, koušou se a packujou.

17.12.2008 první štěnda začali ňafkat, některý jiný už dýl umí výt, pěkně jako vlci s čenichem nahoru. :o)
 

16.12.2008 včera první odčervení, dneska bylo první krmení tvarůžkem a rojení štěňátek po pokoji, více na konci v kapitole Vrh A, ve fotogaleriích jednotlivých štěňátek je teď alespoň jedna aktuální fotka, ve 2 týdnech věku
 

15.12.2008 omluva! nepodařilo se nám kvuli technickým problémům dodat o weekendu nové fotečky, napravíme to co nejdříve! :o) Dnes budeme štěňátka poprvé odčervovat.

14.12.2008  všichni už maj otevřená očička, v dásních už jsou cítit a vidět zoubky, všichni už nemotorně chodí :o) Vybíráme jména! boudou podle názvů hor a pohoří.
10.12.2008 štěňátka otevírají první kousky očiček :o) a některý už udělají pár vratkých kroků!
Založeny jednotlivé galerie pro každé štěňátko.

7.12.2008 proti světlu štěňátkům blýskaj první kousky očiček, objevují se první pokusy stát na nožičkách, končící karambolem
 

5.12.2008 konečně dodány alespoň společné fotky štěňátek z prvních pár dnů, nová stránka Vrh/Litter "A" Norský vlk (ČSV)

3.12.2008
máme štěňátka!!! 4 malé Artíky a 7! malých Larinek. ObrazekObrazek


 






23.11.2008 byli jsme s holkama naposled před štěňatama na chatě a měli jsme to štěstí, že vyšla předpověď a napadl sníh. Lara byla spokojená a Bía poprvé viděla sníh! Musím přiznat, že mě ale trochu zklamala, čekala jsem nějakou bláznivou radost, jako když ho viděla poprvé Lara, ale Bía do něj šlápla a zjistila že studí, po chvíli se rozdováděla, ale jen normálně, nic neobyčejnýho. Postupem času se ukázalo, že když tu je, dá se s ním žít a jít v něm třeba na procházku a i blbnout, ale když je možnost zalézt do chaty je to daleko lepší a lézt do sněhu jen aby se jeden vyčural, tak to je prý vyloženě opruz... No tak nevim, to je severský - norský pes!? Musím přiznat, že mě je to tajně sympatické, vidím to s tím sněhem podobně... :o)
Fotka Lary je z 53. dne březosti. Lara už sice ztratila svůj tvar :o(, je ale stále poměrně elegantní v pohybu, ze zadu nebo ze předu by člověk málem nepoznal nic. A pohyblivá je myslím až skoro moc, i když rozdíl by tu byl.. :o)
 

Obrazek
 







 

20.11.2008 štěnda konečně začaly i viditelně ťukat zevnitř na břicho! :o) Od útery už se zdálo, že by možná bylo něco cítit, ale to bylo ještě tak slabý, že si člověk mohl myslet že se mu to jen zdá. Teda řekla bych že vidíme furt jen to jedno, vpravo mezi žebrama a slabinou. Celkem škoda, že nebudeme vědět které to bylo, až se to narodí.:o/
 

19.11.2008 včera jsme konečně udělali Larince porodní box, ještě tam nejsou sice dodělaný některý detaily, Laře se celkem tahle umělá nora líbí viz foto, i když preferovala by tu svojí na chatě, kterou o weekendu mohutně vylepšovala :o) Druhý obrázek je ze 47.dne březosti, počasí moc focení nepřálo.. :o(
 

ObrazekObrazek
 







10.11.2008 nové fotky v galerii Chata a u Carlose08 a nová galerie Spolu doma.

Doplněny fotky z posledních dogtreků, tj. šediváčkovy 111-ky a Zvánovického midu, neboli Witko Sapa HaCross DT do galerie Dogtrekking skijöring, bikejöring

O weekendu jsme vyfotili Lary miminka, teda jen z venku :o), ve 39. dnu březosti. Oproti 25. dnu kdy jsme fotili naposledy je změna dostatečně nápadná :o)

25 den39 den

.nbsp

6.11.2008 přibyly fotky z nedělního coursingu a doplněna část fotek ze Zvánovického DT, 18.-19.10.08, a to těch s Bíou, do galerie Sport s lundehundem


 

4.11.2008 dnešní novinka se týká Norských lundehundů, v české chovatelské stanici LoneWolf odkud máme i naší Bíu se narodila úroda! :o) 5 miminek, zcela nepravděpodobně jsou to všichni kluci. Pokud někdo máte zájem o toto úžasné málopočetné plemeno, kontaktujte chovatelku paní Kosinovou na emailu: RKosinova@seznam.cz nebo na tel: +420 736125263.

ObrazekObrazek


 

 


 


 


 


 


 


 

Co se Lary týče, zvětšily se jí od včerejška čudlíky - cecíky. Bía to hned taky zaznamenala a šla zkoumat jestli by v nich snad nebylo něco pro ní. To Laru samozřejmě znechutilo. :o)
 

2.11.2008 dnes jsme stihli ještě coursing ve Vrchotových Janovicích, běhala Lara i Bía a spousta ridgebacků a jiných psíků. Přijela se podívat i naše nová kámoška RR Alissia z Újezda nad Lesy alias Aischa. Dodáme nějaké fotky, ale bohužel bylo zataženo, takže to nebude žádný zázrak. Lara si teď už dá na chvílil ale pauzu :o(

1.11.2008
využili jsme Laří zvýšené snaživosti, způsobené větší žravostí a přihlásili jsme Laru na její čtvrtou zkoušku - ZPU 1, kterou s Carlosem úspěšně absolvovali dnes.Během zkoušky jsou samozřejmě odměny zakázány a tak aby se na to Lara příště nevykašlala dostala pěknou kostičku hned po zkoušce. Víc na konci kapitoly Úspěchy a oficiální hodnocení.

 

31.10.2008 Larinka se nám začíná tak nějak zarovnávat, zatím se ještě vejde do vlastní kůže, ale je to podobné, jako když vám začínají být malé kalhoty. Nejdřív si ničeho nevšimnete, ale postupně se ta rezerva a pohodlí se kterou vám byly, nějak zmenšuje, postupně jdou hůř zapnout, hůř se vám v nich ohýbá, sedá, dýchá..na břiše a zadku se nějak sráží..:o) nikdo zatím netuší, že si dáváte po večeři pravidelně ještě druhou(malou), jen vy a vaše kalhoty :o) A tak nějak je to i s Larinkou. zatím vypadá normálně, i když rozhodně jsme už dlouho neslyšely od někoho na ulici že "je ten pejsek chudák nějak hubený" :o) Mlíčné žlázky už taky začínají tušit že asi budou potřeba a Larinka tuší že bude potřebovat trochu víc žrádla, navíc je čas od času nápadně mazlivá, samozřejmě pokud zrovna nespí, což je teď asi její nejoblíbenější činnost, směle konkurující žrádlu :o) Dokonce se zdá, jakoby budoucí štěňátka už začínala chránit, v situacích kdy se zdá že by mohlo něco hrozit se chová sebejistěji a dominantněji, naopak některé prkotiny které by jí jindy bavily jí teď nevzruší.

24.10.2008 bereme záznamy na štěňata !!!

 

23.10.2008 Zvánovický dogtrek jsme absolvovali, jak dopadl Carlos s Larou je na konci v kapitole sportovní úspěchy, ze mě a Bíy asi dogtrekařky nebudou, takže to můžu prásknout rovnou, ušli jsme cca 30 km a stačilo :o)

Přidány rodokmeny k rodičům štěňátek, kapitola Štěňata, Puppies, Les Chiots

16.10.2008 o weekendu 10.-12.10.2008 se konal poslední dílčí dogtrek seriálu mistrovství ČR v dogtrekingu Šediváčkova 111-ka. Po jeho skončení proběhlo vyhlášení celkových výsledků seriálu mistrovství ČR v dogtrekingu, Carlos s Larou se stali mistry ČR v dogtrekingu za rok 2008!!! v kategorii DTM1(muži mladší).

O weekendu 18.-19.10.2008 se chystáme jen proběhnout midový dogtrek ve Zvánovicích. Půjdeme i já s Bíou, i když předem vím že ne celou trasu, délkou 47 km je to totiž snad nejdelší letošní Mid a to bych musela být větší blázen. :o)

14.10.2008 - KONEČNĚ !! po skoro 4 měsících máme schválenou chovatelskou stanici, jmenujeme se NORSKÝ VLK, podle našich dvou chovaných plemen
 

5.10.2008 - doplněny fotky z výletu do Strasbourgu, 1. a 2.10.08 především za Lary ženichem Artem z Viktoriinej záhrady
 

4.10.2008 - nově založena stránka Štěňata, s anglickou verzí Puppies a francouzskou Les Chiots, doplněny fotografie z posledního dogtreku Krajem Oty Pavla, na konci galerie Dogtrekking skijöring, bikejöring a z lekce agility s Bíou, minulou neděli v galerii sport s lundehundem

3.10.2008 - 1. a 2. 10. jsme byli s Larou na krytí, nějaké informace o tatínkovi budoucích štěňat jsou v sekci Chovatelská stanice 
 

30.9.2008 - o weekendu 25.9.-28.9.2008 se Carlos s Larou zúčastnili dogtreku krajem Oty Pavla, jaké to bylo na konci kapitoly sportovní úspěchy. Ještě touž neděli jsem byla s Bíou na další lekci agility, tentokrát tříhodinové, pár slov na konci kapitoly o Bíe.

25.9.2008 - přestože se Lara oproti předchozím rokům s háráním o měsíc zpředila, vůči letošním příznakům se spíš trochu opozdila, ale krýt pojedeme v nejbližších dnech :o)

15.9.2008 - o weekendu jsme byli v Oderských vrších na dogtreku, trasa byla tentokrát dlouhá 101 km, ale Carlos s Larou se nenechali zaskočit a opět zaběhli výborný čas. Něco víc se dočtete na konci v kapitole sportovní úspěchy. Fotky z Oderského puchýře i minulého dogtreku, Stezkou vlka konečně na konci galerie Dogtrekking skijöring, bikejöring

Na konec kapitoly o Bíe přidán komentář k naší první hodině agility a založena galerie sport s lundehundem, kde jsou zatím fotky z první hodiny agillity.


 

11.9.2008 - v neděli 7/8 jsme byli s Bíou zkusit agility, celkem jí to bavilo, :o) až na kladinu. :o( Dnes se chystáme na další dogtrek, teda hlavně Carlos s Larou - Oderský puchýř.

 

2.9.2008- konečně doplněny další fotky do galerie Chata a u Carlose 08 a nové fotografie ostatních lundíků z výstavy 31/8/08 v Mladé Boleslavi na konci galerie lundehundí akce a něco málo povídání o Bíe na výstavě na konci kapitoly Naše Bía

 

1.9.2008 - takže výsledky weekendu vypadají následovně :o) : Lara s Carlosem na dogtreku Stezkou vlka 2. místo v kategorii, celkově se umístili 3. Pár postřehů na konci článku sportovní úspěchy.

Bíy výstavní premiéra ve třídě dorostu, známka VN1, Bía byla i celkem šikovná. O fotky jsme bohužel přišly, v galeii lundehundí akce budou jen fotky ostatních.

29.8.2008 - přestože už Bíe bylo 6 měsíců, až dnes byla založená nová galerie Bía nad 5 měsíců

 

28.8.2008 - Lara s Carlosem odjela na dogtrek do Jeseníků, v neděli 31.8. se chystáme s Bíou na první výstavu, do Mladý Boleslavi, kruh 32.

 

25.8.2008 - dneska má Lara narozeniny, oslavovala jak jinak než hostinou, podávali se kuřecí skelety plněné nádivkou s kuřecími žaludky :o) Po jídle se Lara slastně protáhla a její slavení pokračovalo spánkem s příjemně přecpaným břichem.Pro zvědavé pár obrázků na konci v galerii narozeniny.

 

23.8.2008 - včera umřela Miška, můj první, ale hlavně náš rodinný pejsek, za těch 15 let s náma prožila velkou část našich životů, procestovala kus světa a udělala pro nás všechny moc, děkujeme!
Portret Misa

 

 

Na snehu Misa

 

 

 

20.8.2008 do fotosekce výlety a dovolené doplněny fotky z tábora v Lázních Bělohrad

 

16.8.2008 konečně doplněny alespoň fotky z Fryštáckého dogtreku, na konci v galerii Dogtrekking skijöring, bikejöring

31.7-3.8.2008 proběhl další dogteking, tentokrát ve Fryštáku na Moravě a přilehlých Hostýnských vrších, více v kapitole sportovní úspěchy na konci.

29.7.2008 minulý týden jsme byli na vlčáčím táboře v Lázních Bělohrad, počasí nebylo sice nic moc slunečného ani teplého, což bylo dobré pro psi. Na poslední 2 dny se udělalo krásně, to ale nebylo doré pro ty, co chtěli se psy skládat zkoušky, což jsme byli i my. Měli jsme naplánované hned dvě a sice ZPU 1 a ZVP II. (což je vytrvalostní zkouška v běhu na 70 km). ZPU 1 se nakonec bohužel zatím nepovedla :o( , ale v ZVP II má Lara s Carlosem v kapse, lépe řečeno v nohách :o) , více na konci v kapitole uspěchy a oficiální hodnocení

 

15.7.2008 přidány osobní postřehy nebo spíš popisy na konec kapitoly Norský lundehund, O plemeni, do kapitoly Chovatelská stanice přidány odkazy kde najdete návod jak postupovat při žádosti o založení ChS, pár nových řádek přidáno do Oblíbených odkazů

 

13.7.2008 dnes jsme se vrátili z dalšího dogtreku, Hanácké štreky, z ČSV už se stává poměrně frekventovaný a hlavně úspěšný dogtrekový pes! více na konci v kapitole sportovní úspěchy, fotografie na konci v galerii Dogtrekking skijöring, bikejöring, do fotogalerie Ostatní sporty přidány fotky z nácviku tance se psem.

Dnes je také založena nová stránka - Chovatelská stanice, o jejíž založení jsem v červnu požádala.

Bía je přihlášená na první výstavu, MVP v Mladé Boleslavi 30.-31.8.08

7.7.2008 nová fotogalerie Lary ze starých narozeninových fotek a přidané obrázky do fotogalerie Zábava u vody- Lara

 

5.7.2008 nové fotky ze srazu s maminkou Bíy, v galerii Lundehundí akce, pár řádek povídání v článku Naše Bía

30.6.2008 dnes jsme se jeli s Bíou podívat za její maminkou Línou a strejdou Tukinkem. Při té příležitosti jsme poznali ještě Bíy starší sestřičku Astrid, která bydlí v Rakousku.

Dnes se Carlos s Larou přihlásil na dogtrek, který se uskuteční 10.-13.7.08 v Nízkém Jeseníku-Hanácká štreka

22.6.2008 jsme se s Larou zůčastnili oblastní výstavy v Klatovech, i při 30stupních se Lara chovala ještě celkem ochotně co se předvádění týkalo a byla pochválená za pohyb. Obdržela od rozhodčího p. Hořáka V1, vítěz třídy a oblastní vítěz. Fotky ve fotoalbu Lara - výstvavy a oficiality.
Bía by spadala ještě do třídy štěňat, která ale nebyla otevřená a tak trénovala pouze mimo kruh :o) Poprvé by měla vystavovat na MVP v Mladé Boleslavi 30.-31.8.

17.6.2008 nové fotky v galerii Bía 3 měsíce a více, něco málo nového v kapitole Střípky a postřehy. Konečně máme papíry k Bíe! :o)

13.6.2008 minulá neděla 8/6 byla významná tím, že Bía poprvé zkusila běžet coursing, resp krátkou rovinku pro štěňátka. Byl to takovej fofr, že jsme ani nestihli pořídit žádnou fotku, ale bylo to super! :o) Lara si zaběhla běhy normální, z nichž jsou fotky v galerii Coursing, pár dalších fotek v galerii Bía 3 měsíce a více

 

4.6.2008 doplněny fotky ze Šlapanického vlka, do galerie Dogtrekking skijöring, bikejöring, něco málo nového v kapitole Norský lundehund- Naše Bía - Bjaluu a několik nových fotek v galerii Bía 3 měsíce a více

 

2.6.2008 včera se Carlos s Larou vrátili z dalšího dogtreku tentokrát to byl dogtrek Šlapanický vlk, více na konci v kapitole sportovní úspěchy

 

 

28.5.2008 do fotoalba Norský lundehund přidány galerie Bía do 3 měsíců běžné dění a První výlet na Šumavu

 

 

21.5.2008 přidány fotky do fotoalba Lara - volný čas a doma, galerie Odpočinek a Doma, založena nová galerie Bíy - 3 měsíce

20.5.2008 nová galerie coursingové soustředění 05/08

 

Carlos s Larou plánují účast na Šlapanickém dogtreku na konci 05/08

 

Náš letošní plánovaný jen v pořadí 2. psí tábor Active holiday byl bohužel zrušen :o(

 

 

 

11.5.2008 dnes jsme se vrátili z čtyřdenního coursingového soustředění na Slovácku v Němčičkách, organizovaného BCC

1.5.2008 zúčastnili jsme se výstupu na Říp, Carlos s Larou vyhráli, tentokrát celkově, my s Bíou jsme v kategorii štěňat do 2 let byly třetí.

 

19.4.2008 Lara s páníčkem jsou na Krušnohorském dogtreku, dnes již odpočívaj, zítra je vyhlášení, uvidíme jak došli. Nová galerie Bíy, tzv. jednouchá, pže s jedním stojacím ouškem a další část článku Naše Bía

 

9.4.2008 konečně doplněny fotky do Slovensko, Šamorín, ZVP/SVP I. a nové fotky Bíy - NL

7.4.2008 včera se naše smečka konečně rozrostla o dalšího člena, resp. členku, dlouho očekávané štěňátko norského lundehunda

 

 

5.4.2008 dneska Lara s páníčkem složila po loňské ZOPce již 2. zkoušku! a sice zkoušku vytrvalosti psa 1. stupně! ZPV I, ale protože jsme zkoušky jeli skládat až na Slovensko( náš klub je letos na jaře neorganizoval), máme tedy SVP I. :o) jedná se o běh na čas na vzdálenost 40 km. Více se dočtete zatím na konci v kapitole Úspěchy a oficiální hodnocení, pár fotografií je v galerii Svod, bonitace, výstavy, zkoušky, další budou v Slovensko, Šamorín, ZVP/SVP I.

2.4.2008 trochu pozdě, ale přece: v hrubých rysech plány na letošní rok

5/4/08 zkusíme s Larou ZVP 1, zkoušku vytrvalosti psa, běh na 40 km v časovém limitu
 
18-20/4/08 Krušnohorský dogtrek
 
1/5/08 již tradiční výstup na Říp
 
8/5/08-11/5/08 coursingové soustředění od BCC
 
20/7/08-26/7/08 tábor se psem v Lázních Bělohrad, poslušnost, stopy, tady bysme chtěli zkusit složit další zkoušku, pravděpodobně ZPU 1
 
26/6/08-2/8/08 Active holiday II - tábor pro psy a jejich páníčky od BCC, coursing, agility, výcvik a jiné.. :o)
 
během sezóny různé další dogtrekové akce
 
na podzim možná krytí a ke konci roku narození štěňátek

 

 

 

25.3.2008 do fotoalba Lara - chronologicky přídána galerie od 9 do 12 měsíců

24.3.2008 do fotoalba Lara - chronologicky přídána galerie od 4 do 6 měsíců a od 6 do 9 měsíců, něco málo přidáno do galerie ostatní sporty

 

23.3.2008 do fotoalba Lara - chronologicky přídána galerie od 2 do 4 měsíců

 

20.3.2008 přidány staronové fotky z první dovolené u Lago di Ledro, rok 2005, nové galerie Zábava u vody

 

18.3.2008 do galerie Sněžka přidány fotky z květnového výletu na Sněžku z roku 2006, starší fotky z různých coursingových a dostihových akcí, do fotogalerie Coursing, ve fotoalbu Lara-volný čas a doma nové galerie Doma a Lara a morčata

14.3.2008 nová galerie Sněžka

 

 

13.3.2008 nová galerie Slovensko červenec 20005

6.3.2008 nová galerie Beskydy 2006 a Coursing - Kralupy 02/08

3.3.2008 nová galerie Lednový výlet na Šumavu a začátek nekonečného článku Střípky a postřehy

28.1.2008 článek pro koho je vhodné ČSV a začátek článku Výcvik ČSV

19.1.2008 přidána stránka Rasy morčat a článek Jaká je Lara dnes

15.1.2008 stránka Ostatní - morčata

6.11.2007 vytvořena samostatná stránkla z oblíbených odkazů

22.10.2007 Přehled sportů

21.10.2007 články Sportovní úspěchy, Rodokmen

19.10.2007 stránka Ostatní-jiná psí plemena

 

18.10.2007 založení stránek a první články - Základní informace o čsv, později přeřazené do rubriky Vše o čsv, Původ a začátky, Oficiální hodnocení