Jdi na obsah Jdi na menu
 


65. výročí založení sboru

Obrazek

Obrazek

 

Oslavy 65. výročí založení Sboru dobrovolných hasičů Trusovice jsme naplánovali na sobotu 23. Srpna 2008. I přes nepříznivou předpověď nám počasí přálo a slavnostní odpoledne mohlo začít.

Obrazek

 

Ve 13 hodin se slavnostního uvítání ujal starosta sboru Oldřich Weidinger, který poděkoval členům SDH za dosavadní práci, popřál divákům skvělý zážitek a seznámil všechny zúčastněné s následujícím programem.


Jako první přišlo na řadu vystoupení zástupců okolních zájmových skupin věnujících se práci s mládeží – „Bohuňovických mažoretek“ a skupině orientálních tanců „Bella Rosa“, které zatančily holky z Vésky. Poté jsme shlédli ukázkový zásah nejmladších členů z SDH Dub nad Moravou - „Dráčků z Dubu“. 

ObrazekObrazekObrazek


Jednotlivá vystoupení byla prokládána ukázkami soutěžních disciplín požárního sportu v podání mladých hasičů z SDH Trusovice, kteří nakonec předvedli, jak by hasili požár lesa. Mladí hasiči se úkolu likvidace požáru imitace lesního porostu z papíru zhostili tak profesionálně, že málokdo z diváků poznal že se nejedná  o dospělé členy naší výjezdové jednotky.

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

V 16 hodin již přišel na scénu dlouho očekávaný koncert hudební hvězdy 60.a 70.let zpěváka Pavla Nováka. První polovinu svého koncertu věnoval písničkám a povídání pro děti. V druhé části, která byla věnovaná hlavně dospělým již zazněly jeho nestárnoucí hity jako: „Pihovatá dívka“, „Nádherná láska“, „Malinká“, „Podivný spáč“ a mnoho dalších. Po konci vystoupení sešel Pavel Novák z podia mezi diváky a všechny, kteří měli zájem obdaroval fotografií s autogramem a milým úsměvem.

Pavel NovákPavel NovákPavel NovákPavel Novák

Po celé odpoledne byly na hřišti připravené soutěže pro děti o sladké odměny, projížďky na koních a lanové centrum, k tomu také dobroty z udírny, točené pivo a další občerstvení.

Soutěže pro dětiProjížďky na koníchLanové centrum

Tímto odpoledním programem však oslavy ještě neskončily.

Po 19 hodině se začala sjíždět hasičská družstva na již 5. ročník „Noční soutěž v požárním útoku mužů a žen“.
Nakonec se zúčastnilo 11 družstev mužů a 3 družstva žen, z toho bylo 1 družstvo z okresu Prostějov a jedno dokonce z okresu Vsetín. V kategorii mužů se běhalo na 3 B a 1. místo obsadilo prostějovské družstvo Bílovic, domácí Trusovice se umístili na  7. místě s krásným časem 20,87 s. Ženskou kategorii vyhrály Hlubočky, Trusovice obsadily 3. místo. Doplňkovou disciplínou pak byla Noční nalívačka. Jednalo se o soutěž tříčlenných družstev (košař, nalívač, strojník) o nejrychlejší „zadek“. V této disciplíně startovalo 11 družstev a vyhráli ji opět muži z Bílovic, Trusovice získali 8. místo.

Noční soutěžNoční soutěžNoční soutěž

Vyhlašování výsledků noční soutěže proběhlo okolo půlnoci
a tím byl u konce i program oslav.

 

 

Oslavy 65. výročí založení SDH Trusovice finančně podpořil
Olomoucký kraj
Obrazek

Partnerem oslav byla firma
AUTO HÉGR, a.s.
Obrazek

Mediálním partnerem bylo
Rádio Haná, s.r.o.
Obrazek