Jdi na obsah Jdi na menu
 


       V roce 1959 na krajské soutěži v Nemili okres Zábřeh se žáci 9-11 roků umístili na 7.místě. Výcvik vedl velitel sboru Vlček Josef.

       V roce 1970 se družstvo mužů zúčastnilo soutěže o "Putovní kahan" města Dubňan, okres Hodonín, kraj Jihomoravský, kde ze 27 startujících družstev se umístili na 3.místě. Obdrželi skleněný pohár a "Diplom". Sestava družstva: Vodička Josef, Ambrozek František, Pavelka František, Tichý František, Staroštík Karel, Sedláček Jiří, Puda Jiří, Puda František, Šiška Bohumil. Výcvik vedli Třeštík Vojtěch a Morkes Josef, kteří byli také soutěži přítomni.

       V roce 1976 se družstvo mužů zúčastnilo II.ročníku "Memoriálu Jana Suka" v Rýmařově, kde asi z 80 družstev získalo 30.místo. Sestava družstva: Pudl Antonín, Staroštík Karel, Opichal Vojtěch, Šiška Bohumil, Spáčil Bohumír, Vlček Josef ml., Ambrozek František, Puda František, Pavelka František.

      V roce 1988 družstvo dorostenek v okrskové a okresní soutěži získalo vždy l.místo a postupovalo do krajského kola v Karviné, kde obsadilo 8.místo. Členky družstva: Staroštíková Radka, Staroštíková Petra, Veselá Dagmar, Grohmanová Jarka, Pudlová Lenka, Prokešová Jaroslava, Štěpaníková Zdeňka, Bartošková Ludmila, Dmytrivová Soňa. Výcvik vedli Kryst Jaroslav, Grohman Bohumil, Weidinger Jaroslav.

       V roce 1989 si družstvo dorostenek opět zajistilo účast v krajské soutěži v Kopřivnici. Zde vybojovalo 9.místo v kraji.

       V roce 1990 si opět družstvo dorostenek po vítězství v okresním kole zajistilo účast v krajské soutěži v Kopřivnici a umístilo se na 6.místě.

       Přebor jednotlivců byl v soutěži také dobře reprezentován V roce 1963 na krajské soutěži v Novém Jičíně vybojoval Puda František 4.místo v kraji, v roce 1972 v celostátní soutěži v Pardubicích obsadil 4.místo Spáčil Bohumír. V roce 2002 na okresním a krajském kole dorostenců v jednotlivcích získal 1. pozici Wolf David, který se v republikovém finále konaném v Třebíči umístil na velmi krásném 3. místě.

       V roce 1983 začala soutěžit opět družstva mladých hasičů ve hře "Plamen" a v oblastních soutěžích získávala přední místa ve svých kategoriích. Po celou tuto dobu se každoročně zúčastňují mladí hasiči našeho sboru včetně benjamínků různých soutěží s dobrými výsledky v umístění družstev. Mezi nejúspěšnější sezónu hasičských soutěží můžeme řadit roky 1999 až 2002. V mladší kategorii se družstvo děvčat umístilo v okresní lize mladých hasičů na 1. místě. Družstvo chlapců na 2. a 1. místě. Ve starší kategorii, kde je konkurence veliká, jsou nejlepším umístěním v letech 1999 až 2002  2. místa v Okresní lize mladých hasičů. V celostátní hře „Plamen“ účast na krajských soutěžích v Jeseníku a Šumperku, kde získalo 5. místo z 10 zúčastněných družstev.

       Na pečlivé přípravě a vedení mladých hasičů se podíleli Jana a Zuzana Šolcovy, Oldřich Weidinger, Martina Staroštíková, Miloš Siegel, Roman Veselý, Miroslav Spáčil a David Wolf. K výraznému zlepšení v přípravě mladých hasičů došlo za vedení Miloše Siegela a Miroslava Spáčila.

 

Zdroj: Almanach vydaný k 60. výročí založení sboru v r.2003

zpět