Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak už to tak bývá pravidlem, začali jsme se scházet chviličku před 20. hodinou večerní na trénink. Dochvilnost některých spoluhráčů mě asi přivede do blázince, ale to by bylo na moc dlouhé povídání. Nakonec se nás na palubovce sešlo celkem 10. Chvilku jsme váhali, zda hrát fotbal nebo házenou, ale rozhodli jsme se pro házenou. Je otázkou, zda to bylo moudré rozhodnutí.

 

A teď k účastníkům. Za kapitány byli vybráni Harry a Šimi. Harry si vybrál následující spoluhráče: Dáreček, Martin Hájek, David a Karel. Šimi si zvolil následující spoluhráče: Pařeze, Maldu, Kubu a Ondru.

 

Začalo se hrát. A pěkně z ostra. Akce střídala akci a po chvilce bylo skóre vyrovnané na stavu 6:6. Pak přišla několikabranková smršť Šimiho teamu a brankový rozdíl značně narostl ve prospěch Šimiho a spol. David a spol. se hodně dlouho nedokázali prosadit střelecky, ani kombinačně, zatímco Pařez a spol. předváděli neuvěřitelné kombinace, které okopírovali z Bundesligových přenosů na ČT4 Sport. Nechali se inspirovat hrou Gummersbachu, Kielu, Hamburku a podobných teamů. Největší hrozbou pro Harryho team byl asi brankář. Co nezblokovala obrana, to pochytal výtečně chytající Malda. Jako dobrý brankář se ukázal i Divoch. Ale bylo vidět, že ho to tam nebaví. To samé Šimi, který si nechal dát schválně dva góly, aby mohl do pole. Pařez se taky v brance zaskvěl několika dobrými zákroky, ale Pařezovo místo je v útoku. Ondra hrál bezchybně na křídle a několikrát přesně zakončil. Jeho piruety byly výborné. Ondra výborně bránil a nabízel se na rychlé protiútoky.

 

V teamu Harryho zazářil především bezchybně chytající Karel. Karel se ukázal i v útoku, kde výborně kombinoval se všemi spoluhráči. Sice jsme občas byly na jiné myšlenkové vlně, ale nejsme profíci. Sám kapitán několikrát přesně zacílil především z brankoviště. Z větších vzdáleností se neprosadil. Harry hrál dobře i v obraně a v brance předvedl několik vynikajících zákroků. No je vidět, že má školu Petra Štochla z České reprezentace. Dokázal vychytat i Šimiho v samostatném úniku. Na křídle a na spojce hrál Martin Hájek, který udělal veliký pokrok ve své hře. V útoku se dokázal několikrát prosadit. Skvěle si zabíhal za obranu a dělal takového pivota. Jeho místo je především v obraně a v brance. V obraně byl nepostradatelným článkem Harryho teamu. A teď Dáreček. Už jsem viděl zahrát Dárečka lepší zápas. Páteční trénink mu zas tak tolik nevyšel. Na křídle, kde hrál celý zápas, se i tak dokázal prosadit do několika střeleckých příležitostí. Škoda, že hrál přes ruku, ale to si musí říct a proházelo by se to. Všimnul jsem si na Dárečkovi, že často přenáší míč a dribluje jako na basketbalu. Pokazil i několik přihrávek, ale kdo z nás ne, že? V obraně zahrál svůj standard. Sice přes něj prošlo několik hráčů, ale omlouvá ho, že jsou o x cm vyšší a několik kg těžší. Doufám, že příště to bude lepší, Dárečku. Hodnotit sám sebe se nemá, ale budiž. Rád toto pravidlo poruším. V pátek jsem se snažil hrát hlavně dopředu. Snažil jsem se předvést několik střel z dálky. Tu a tam některá prošla až k brankáři. Hodně mých střel bylo však zblokováno Pařezem a spol. Několikrát jsme zkusil i podstřel, ale bez valného úspěchu. Hodnocení jako brankář nemá smysl. Protože jsem si prakticky nesáhnul na míč a měl malé procento úspěšných brankářských zákroků. V obraně jsem se snažil uhlídat nebezpečné spojky, někdy s úspěchem, ale většinou nic moc. Dal jsem i několik branek. Některé náhodné, jiné vypracované všemi spoluhráči. Čím bych jim chtěl poděkovat. Moje bilance na sedmičkách byla vyrovnaná. Jedna proměněná, druhá bohužel nikoliv. Potvrdilo se známe fotbalové pravidlo. Faulovaný nemá jít kopat penaltu a tudíž ani házet sedmičku.

 

Co říci závěrem, nevím. Snad jenom se modlit, ať je nás příští týden více a lépe si zahrajeme. Co se týče přihlášení do soutěže, je to běh na velmi dlouhou trať.

 

Doufám, že se tady neobjeví žádná omluvenka. Má účast na příštím tréninku je nejistá, jelikož a protože odjíždím v noci z pátku na sobotu na hory. Jak říkám, nic neslibuju.

 

S přáním hezkého týdne se loučí

 

David Jindrák DiS
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Blood Tension - Taylor & Francis Online

(Akneersargueks, 9. 10. 2018 0:08)

Torsion bras de quelqu'un est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang par vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-20-mg/

uvidíme

(Kuba P, 11. 3. 2010 21:41)

budu se snažit dorazit na tiskovku ale nic neslibuji

for David

(ŠiMi, 11. 3. 2010 18:22)

Ahoj Davide, super nabídka, jestli je volnej tak ho beru a můžeš se těšit na panáka nebo 2 piva zdarma :-)))

Dárek pro jednoho

(David, 11. 3. 2010 18:16)

Ahoj Házenkáři. Mám pro jednoho z Vás super nabídku. Nechcete jít v pondělí 15. 3. ve 20:00 na Koncert Scorpions? Lístek je naprosto zdarma. Vyhrál jsem v Medúze 1 lístek a nemůžu jít, protože jedu na hory. Je to v Sazka Areně. Kdo by měl zájem, at se mi ozve na tel: 723/142 463. Vezmu ho s sebou zítra na trénink. David J.

for ŠiMi

(Kuba, 10. 3. 2010 23:10)

Hezky jsi to napsal :-D

Kontaktoval jsem předsedu StčSH

(ŠiMi, 10. 3. 2010 22:13)

Kopíruji pro informaci mejlik, který jsem mu napsal. Ty hráče jsem počítal a tak nějak mi to na 25 házenkářů v Sedl. vychází :-)

Dobrý den,

jmenuji se Zdeněk Šimek a obracím se na Vás jako na předsedu Středočeského svazu házené /StčSH/ a chci Vás požádat o radu. V Sedlčanech hrajeme - trénujeme házenou, v současné chvíli máme asi 15 pravidelných účastníků tréninků + 10 občasných /kategorie muži/ a rádi bychom si své schopnosti ověřili tím, že bychom se účastnili pravidelné soutěže. Na stránkách StčSH jsem však nenašel zmínku o Středočeském přeboru, jen informace o SRL. Existuje Středočeský přebor nebo se středočeské týmy účastní přeboru Pražského. Pokud se budeme chtít přihlásit od příští sezóny do nejnižší hrané soutěže bude možné nás zařadit do Pražského přeboru /vzdálenost Praha - Sedlčany cca 60 Km po dálnici 80/?

Bylo by možné zaslat nějaké info o soutěži. Pravidla SRL jsem našel na webu a jsme schopni je plně akceptovat. Nemyslím si však, že bychom na tuto soutěž stačili naši hráči vesměs hráli jen dorostenecké nebo žákovské soutěže, z mužských soutěží máme jen minumum hráčských zkušeností. V současné chvíli nemáme ani oficiální klub - zvažujeme dvě možnosti buďto vstoupit do již existujícího klubu v Sedlčanech nebo založit svůj vlastní.

Dále mě pro případ, že bychom se zúčastnili soutěže napadají další otázky:

Musíme mít v nejnižší soutěži trenéra s trenérskou třídou?
Mohou za nás nastoupit hráči ročník 1992, i když nemáme dorostenecké družstvo?
Předtím než bychom začali hrát soutěžení turnaje, tak bychom se rádi účastnili nějakých přípravných zápasů, případně turnajů - je možnost získat kontakt na někoho, kdo třeba nějaký přípravný turnaj pořádá.

Doufám, že Vás moc neobtěžuji, pro případ, že se na Vás obracím nesprávně - můžete mi poskytnout alespoň info na koho se obrátit. Díky za Váš čas a ochotu.

Přeji hezký den
Zdeněk Šimek

for Kuba

(ŠiMi, 10. 3. 2010 21:38)

Neboj Kubo, jen to s paní profesorkou pěkně oslavte a moc se neopijte. Omluvenku z tréninku samozřejmě máš, koneckonců oslava třídniných narozenin je plně dostačující. Ale mohl by jsi zvážit účast alespoň na tiskové konferenci od 22:00 na hradě :-)

OMLUVENKA

(Kuba P, 9. 3. 2010 18:54)

Musím se omluvit ale zrovna v pátek jsme si naplánovali oslavu s naší třídní k jejím čtyřicetinám a právě máme zamluvenej stůl už na půl šestou a pak už bych nebyl na tréninku stoprocentní tak doufám že se vás sejde aspon tolik aby ste si zahráli supr házenou čus

autor

(Kuba, 9. 3. 2010 12:20)

Taky bych řekl, že to byl vydařený trénink...jen to chce víc Dárka využívat, protože on na to má - pak je protivný on a všichni ostatní.
Katka mívala výborné slohy, nevynechával bych jí proto ze seznamu vyvolených ;-)
In the fucking abyss aka jHARRYb je sice hezká přezdívka, ale my už všichni víme, že jsi PIŠULKA ;-)

lenochod starej

(in the fucking abyss aka jHARRYb, 9. 3. 2010 0:07)

zdar,po delší době smolim pár řádek.článek super,autor fakt moc kritický vůči sobě samému.jasně,náš tým byl papírově slabší,ale dnes jsme se s hájčusen shodli,že
jsme si fakt dost dobře zahráli a pěkně mákli.

Díky za pochvalu

(David, 8. 3. 2010 23:57)

Jako pro mě není problém jednou za čas napsat článek, ale nechci aby to dopadlo tak, abych ho psal jenom já nebo ty. Pravidelně se střídat. Bylo by to fér. Jo nemůžeme chtít po Dárečkovi,aby napsal článek. Navrhuji spisovatele: David, Kuba, Šimi a Přemek a ti at se pravidelně střídají. Jasně, když nás bude více. Já se zlobit nebudu. Novinařina je velice těžká. S pozdravem David

Super

(ŠiMi, 7. 3. 2010 21:30)

Tak je vidět, že pokud se určí někdo, kdo má napsat článek tak se tu objeví a ke všemu ve skvělém čase. Článek dobrý, co se týče rozboru hry je pravda, že Dárek měl už lepší tréninky, ale v týmu v kterém byl předvedl dle mého názoru takřka standart, také si myslím, že si byl v hodnocení své osoby příliš přísný Davide, za vše může Hary, když si do týmu neveme střelce a ani rychlé křídlo, nemůže čekat, že se bude prosazovat. Budiž to poučení pro příště. BTW - nerozhodlo se, že budu já a Hary kapitán z toho důvodu, aby byla hra vyrovnanější. Nebyl minulý trénink důkazem toho, že dobrý úmysl ještě neznamená dobré řešení. Příště by měli být kapitáni úplně jiní. Hlavně, abych tam nebyl já a Hary a týmy by pak měly být vyrovnané. No nic - ahoj příště.