Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ačkoliv se nás sešlo 11, z důvodů dvou menších zranění bylo pro házenou použitelných pouze 9 příchozích a to ještě Hary-Pišulinda dorazil až po osmé /bylo to omluvené z pracovních důvodů/ a tak bylo rozhodnuto, že v 8 respektive 9 lidech se házená hrát nedá přistoupilo se k zlepšování fyzické kondice hrou fotbal. Kapitáni byli zvoleni ŠiMi a David, kdy ŠiMi volil jako první /někteří tvrdí, že to že přijde Hary záměrně zatajil a šlo o unfair jednání, jiní mají názor takový, že šlo o dokonalou taktiku jak získat kvalitního hráče navíc J/ a zvolil tzv. rodinnou taktiku. Týmy byly složeny takto:

 

Žlutí: ŠiMi, Kuba D., Katka D., Šimi /ml./, Malda a Hary-Pišulíček

 

Barevní: David, Kuba P., Pavel, Standa a Martin

 

Žlutých tedy bylo o jednoho více a herní kvalita byla také na jejich straně, jaké ale bylo překvapení, když od počátku ovládli hru barevní a jejich náskok brzy vzrostl o 3 a posléze i o více branek a kdo ví jak by to se žlutými dopadlo nebýt Kuby, který jako jediný pozvedl štít a přesnými zásahy korigoval stav. Kapitán žlutých velmi těžce nesl to, že se barevní prosazují nejen střelbou z dálky, ale i rychlými brejky, což vzhledem k tomu, že jich bylo o jednoho méně a tudíž nemohli střídat postrádalo jakoukoliv logiku. Proto začal mužstvo burcovat k maximálnímu nasazení a k presingu po celé ploše hřiště. Tato nesmírně fyzicky náročná taktika začala přinášet ovoce a žlutí začali postupně stahovat náskok barevných, ti se však nevzdali a tak žlutí poprvé vyrovnali až po více než hodině hry.

 

Odbočím-li od hry, tak musím zmínit velice příjemnou návštěvu v podobě zakladatele Sedlčanské házené Ládi Bartoše, který splnil svůj slib /na rozdíl od jiných/ a cestou domů se stavil v tělocvičně a postupně prohodil pár slov s každým ze žlutých, kteří se díky střídaní kolem něho protočili. Zvláštní cenu fair play pak zaslouží Honza Šimek, který v okamžiku, kdy byl Standa otřesen a nemohl se zapojit do hry, odhodil žlutý rozlišovák a nastoupil v týmu barevných a po tuto krátkou dobu za ně bojoval jako lev.

 

Zpět ke hře. Po té co žlutí srovnali skóre, nepolevili ve svém úsilí a poctivým napadáním protihráčů a krásnými kombinacemi získali mírný náskok. V té době však zcela dominovali, i když musel kapitán stále nabádat k vysokému nasazení a několikrát poslat hráče pro ulejvání střídat. Za výkon si zaslouží pochvalu zejména Kuba D., Hary a Katka, Malda pak za vynikající výkonu v brance. Na druhé straně zázračně chytali Standa a Kuba o dirigování hry se snažil David /někdy výborně, jindy hůře/, Martin ukázal, že má dlouhé nejenom ruce, ale i nohy a tak mnohokrát zázračně zasáhl míč a tím zabránil jistému gólu. Pavel pak ukázal, že je zřejmě všesportovní talent a kondičně výborně připravený hráč.

 

A výsledek? Když jsme kolem 21:40 zjistili, že jsme mírně přesáhli naši obvyklou dobu, začali jsem hrát na 2 vítězné, přestože se barevní dostali 2x k matchballu, žlutí vždy spolehlivě kontrovali a nakonec zaslouženě vyhráli jak na branky tak na 2.

 

Závěrem chci poděkovat všem hráčům za to, že hráli bez zbytečných záludností, ve smyslu fair-play a tak jsme po delší době na konci tréninku neevidovali žádná zranění. Tímto zdravím naše kamarády - spoluhráče, kteří se právě vinou zranění nemohou tréninků účastnit a přeji jim rychlé uzdravení. Přemek snad dorazí již příště a na Karla se budeme těšit déle zato ho přivítáme s o to větším nadšením. Sportu zdar a házené zvlášť.

                                                                                                                      ŠiMi

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dobrý nápad

(Přemek, 25. 11. 2009 20:59)

Přátelské utkání je docela dobrý nápad. Jen je škoda, že to vychází zrovna na tento pátek, kdy nemůžu. Kdo to bude pískat? Už se těším, až si někteří hráči vyzkoušejí hru s rozhodčím.

Souhlas

(ŠiMi, 25. 11. 2009 19:42)

S tim snad neni problém, jen se Kubo ozvi ať víme kam jít a dohodnout okolnosti se zbytkem týmu.

Klidně

(David, 25. 11. 2009 0:00)

Já jsem pro. Tak kvůli tomu klidně oželím i tu zabíjačku.

návrh

(Kuba P, 24. 11. 2009 18:45)

mám návrh jestli by ste nesehráli v pátek v obvyklou hodinu takové jakoby přátelské utkání proti výběru gymplu ve velké tělocvičně(vše by zařizovala škola)my bychom se potřebovali sehrát na středoškolky které budou už v úterý my si potřeujem aspon vyzkoušet systém hry je to zatím předběžné v pátek maj eště stužkovák tak nevím jestli se sejdem

článek

(Kuba, 19. 11. 2009 9:46)

Zdendo, chtěl jsem napsat článek, ale ... už si nepamatuju, co se událo! Tak nezbývá, než aby jsi ho napsal ty ;-)
Beztak máš z nás nejvíce času... ;-)

příchod

(ŠiMi, 18. 11. 2009 18:07)

Až na těch pár vyjímek co přišlo pozdě!!! :-)

příchod

(Kuba, 18. 11. 2009 10:28)

Davidův apel všichni vyslyšeli a dorazili včas!!!

příchod

(David, 13. 11. 2009 11:30)

A přijdte včas!!!!!!!!!

Laski nemůže

(ŠiMi, 12. 11. 2009 22:44)

Laski tento týden nemůže, je pracovně vytížen. Jeho služby mam spočtený, vychází to jednou za 3 týdny. Jak to vypadá s účastí - zatím se nikdo neomlouvá. Jen Katka nemůže hrát házenou /kvůli malíčku/, takže to vypadá, že se nás sejde spousta. Tak zamakejte, myslete na to ať je ns co nejvíc.

reportáž

(Kuba, 12. 11. 2009 19:11)

ŠiMi články píše rychleji a rychleji...za chvíli se tam budou objevovat již v pátek těsně po tréninku!
A co Laski? Mám pro něj v pátek dojet?? :-D

děkujeme za report :o)

(Katka, 8. 11. 2009 20:02)