Jdi na obsah Jdi na menu
 


Trénink 19.12.

 

Na poslední trénink v roce 2008 jsem se sešli v pátek 19.12. Účast nebyla vysoká, ale s tím se dalo počítat. V počtu 9 lidí se hrát házená nedá, tak jsme zvolili náhradní plán. A to fotbálek (teda pokud se tomu tak dalo říkat). Nu, tak k rozdělení družstev.

 

Davidovo družstvo hrálo v následujícím složení: Dáreček, Patrik, Martin Vodňanský a Láďa.

 

Proti nim se postavil následující kvartet: Jakub Diviš, Standa, Martin Hájek a Malda.

 

Po krátké rozvičce se začalo hrát. V prvních okamžicích mělo navrch Davidovo družstvo s útočnou dvojicí Láďa a Dáreček. V záloze je doplňovali Martin a Patrik. David byl z kraje v brance. Tam však dlouho nevydržel, protože ho to neustále hnalo do útoku, tak se v brance střídali všichni hráči. Někdo s většími úspěchy, někdo s menšími, ale to není podstatné. Hráli jsme především pro radost z pohybu. Pěkná akce střídala akci a branek padlo jako šafránu. Jedna hezčí než druhá.

 

Ke konci se dostal do vedení Kuba a spol. Davidovo družstvo to však nezabalilo a v poslední vteřině vyrovnalo na konečných 17:17. Tak v půl desáté jsme skončili.

 

V Jakubově družstvu zazářil Malda a jeho uvolňování po křídle a přesné přihrávky na spoustu branek. Dále pak Martin Hájek, který výborně několikrát vychytal celou útočnou hrozbu soupeře. Jakub přispěl družstvu svou běhavostí. I když byl po florbale. Fyzický fond má zřejmě nevyčerpatelný. No a na konec komik Standa, který nehrál fotbal, ale spíše se věnoval krasobruslení na velmi vysoké úrovni. Kdo ví, třeba se u nás na házené zrodil druhý Tomáš Verner. Standovi přešlapovačky a piruety doháněli soupeře k smíchu. Což jednou předvedl Dáreček, který místo aby přihrál volnému spoluhráči, začal se smát, až se za břicho popadal.

 

V Davidově družstvu zahráli výborně Dáreček, kterého nerozhází ani střelba Jakuba do zad. Dále pak Martin Vodňanský se ukázal jako výborný tvůrce hry a spolehlivý obránce. Patrik se ukázal jako výborný brankář, který soupeře pobízel, aby několikrát vystřelil z půlky, neb se v brance nudil. Láďa se neustále tlačil do šancí a vybojoval spoustu ztracených míčů. No a to nejlepší na konec - David. Ukázalo se, že David převyšoval soupeře o třídu. Soupeře zatížil několika přesnými střelami a výborně rozděloval přihrávky na Dárečka a spol.

 

Myslím si, že remíza je naprosto spravedlivá.

 

Další trénink, už doufám házené, se bude konat v pátek 2.1.2009 od 19:00 v hale Gymnázia. Není to sice ještě na 100% ale je to na výborné cestě. Nu tak přijďte všichni včas, abychom se zbytečně neokrádali o čas.

 

S přáním bohatého Ježíška, klidných Vánoc a bouřlivého Silvestra se loučí David J.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

míč

(Katka, 2. 1. 2009 15:55)

Já ho mám a i ho vezmu, jen je female, tak to snad zkousnete :o)

omluva

(Kuba, 1. 1. 2009 23:05)

Hlásim první neúčast - Hajčuse přemohla novoroční viróza!
Martin má klíče od tělocvičny, tak to snad nebude problém:-)

Míč

(Přemek, 1. 1. 2009 22:31)

Nemáte někdo náhodou doma házenkářský míč, který by se dal použít při Novoročním tréninku? Uvědomil jsem si, že míče jsou v tělocvičně v základce, a nejsem si jistý, že se pro ně dostaneme :-(.

2. ledna přijdu

(Šimi, 29. 12. 2008 19:49)

Neuvěřitelné, jeden trénink vynechám a hned je to takhle humorné. Mládenci já bych vám doporučil odreagovat se zábavnějším způsobem než vzkazy přes nástěnku, např. BOX. Na příští trénink už se těším a doufám, že nás bude aspoň 15.

neúčast

(Kuba, 29. 12. 2008 11:12)

Davide, kolikrát ti mám říkat, že jsem na tom tréninku taky nebyl? :-)

Skromnost

(Francois de la Rochefoucauld, 28. 12. 2008 19:25)

Skromností člověk obratně naznačuje, že má ještě mnohem víc předností, než se o něm říká.

Novoroční trénink

(David, 28. 12. 2008 18:56)

Tak tedy novoroční trénink se bude konat: 2.1.2009 od 19:00 v hale za Gymnáziem. Sraz je v 18:45 a přijďtě všichni včas. To platí pro známé opozdilce. David J.

reakce

(David, 28. 12. 2008 17:24)

Jo správně jsi to nazval. Neumíš se pochválit. Ani jeden z Vás nebyl schopnej napsat článek, nebo alespon jména, kdo byl na tréninku, když jsme lyžovali v Itálii. No jo ta paměť, že? S pozdravem David

čas je pouhopouhé prozatím

(Kuba, 28. 12. 2008 15:56)

No jo, Davide, paměť ti už neslouží jako dřív - chápu to, čas nezastavíš :-) A příští článek píše hlavní redaktor Přéma :-) Já psát články nemůžu - já se ještě neumím tak dobře pochválit .... Tak až se to naučím, rád se toho ujmu ;o)

reakce

(David, 27. 12. 2008 16:42)

Tak tedy kubo. Za stavu 17:15 pro tvůj team jsem snížil po Standově chybě, kdy mi zpracoval míč. Tedy 17:16 a vyrovnávací branka padla po Standově špatné rozehrávce, kdy jsem mu vypíchnul míč a do prázdné branky snadno 7. srovnal na 17:17. Tak tedy. Proč se nehrálo na 2 goly. Bylo už půl 10, když jsem skoroval na stav 17:17. A ještě něco. Příští článek můžeš napsat ty a uvidíme. Zdar David J.

omluva

(Kuba, 27. 12. 2008 11:58)

Chtěl bych se omluvit Dárkovi - úmysl to opravdu nebyl - holt křivé nohy!

korektura

(Kuba, 27. 12. 2008 11:57)

Kdybych nevěděl, že David na tréninku byl, tak bych si myslel, že skoro celý článek je smyšlený:-) Začíná přecházet z publicistického do uměleckého žánru, takže méně faktů, více líbezných obratů. Poopravím proto Davidovi několik informací:
Začátek zápasu byl jednoznačně pod taktovkou Maldova týmu. Nasázeli jsme jim 5 rychlých gólů, až to skoro vypadalo, že se kluci naštvou a půjdeme domu. Proto to tak hnalo Davida do útoku:-) Maldův tým však začal ztrácet sílu a tudíž protivníci stáhli náskok, vyrovnali a dokonce se chopili vedení! Ke konci zápasu jsme se skutečně stali vedoucím družstvem. Po krásném gólu Davidův tým s nadšením vykřikoval, že prohrávají již jen o dva góly, načež nám tam šoupli další (dle logického uvažování by jste usoudili, stav bude o jeden gól ve prospěch Maldova týmu, tedy 17:16). Co však následovalo? Davidův pětičlenný tým sebral míč a šli do šatny se slovy: „Remíza, 17:17, jdeme domu!“ Jejich čtyři protihráči jen překvapeně zůstali zírat, ale co naplat – míč již byl v tašce a David ve sprše:-) Dosud nevíme, proč se nehrálo na tradiční „dva za sebou“ :-) A poslední věc, kterou bych chtěl Davidovi opravit je fakt, že můj fyzický fond vyčerpatelný je – jestli si nevšiml, tak jsem akorát stál a když jsem popoběhnul do útoku, tak mi síly nestačily se vrátit. Takže tam bych se spíše pokáral, než pochválil!!! A Standa nejenže zvládal piruetky, on vám tam sázel i spoustu gólů a jako vždy skvěle chytal!!!

Přeji rovný krok na Nový rok a v pátek 2.1. v 18:45 naviděnou!