Jdi na obsah Jdi na menu

Krmení pro křečíky z X-rats

Jelikož mne dlouhá léta majitelé mých odchovů (a nejen ti) přemlouvali, abych začala svou směs prodávat, tak jsem nakonec povolila a rozhodla se vyjít vstříc těmto přáním. Ráda bych tuto nabídku udržela spíše v soukromé rovině a pro menší počet lidí z více důvodů. Prosím vás tedy o respektování tohoto pravidla. Děkuji!

dsc_0481.jpg

Výroba budoucích spokojených plných bříšek mne těší hned z několika důvodů. Za prvé se mícháním krmných směsí pro hlodavce věnuji téměř 20 let s poměrně velkým nadšením a troufám si říci za ta léta i s nemalými zkušenostmi. Pojďme si to říct trochu otevřeně... krmení zvířat je taková moje úchylka. :o)) Takže mne to baví a těší, ráda zkouším novinky z celého světa a snažím se skloubit jak teoretické nutriční znalosti se znalostmi potřeb konkrétních druhů, tak především pak ozkoušení směsi v realitě. Ono se pak totiž dovíte, že něco ty zvířata prostě nemají ráda nebo to jí, ale v jiné úpravě, abyste nakonec zjistili, že tato úprava jim ale přinese faldíky navíc... no a takto bádáte pořád dokola. Je to prostě zábava, ale i velká zodpovědnost. Správné krmení je totiž základem zdravého a spokojeného zvířete, z kterého se pak můžete těšit delší dobu a víme moc dobře, že zvláště u hlodavců je ten čas bohužel často až příliš krátký.

Aktuální situace na trhu s krmivy pro hlodavce je v ČR nebála bych se říci až zoufalá a ustrnula někde před 20-30 lety. Vždy, když mám novým majitelům doporučit čím krmit, těžce se mi odpovídá a hledá správná odpověď. No a konečně jsem se rozhoupala a nabízím vám nyní možnost zakoupit si směs pro křečíky přímo u mne!

 

Směs Křečíci X-rats

krm-baleni-02p.jpg

krmeni-smes-01p.jpg krm-baleni-04p.jpg

Pro koho je vhodná? Nejvhodnější je pro křečíky Campbellovy žijící ve skupině. Nicméně jí s klidem duše mohu doporučit všem běžným druhům křečíků, ať už žijí samotářsky nebo ve skupině (kř. džungarský, kř. čínský, kř. Roborovského) jako základní krmnou směs. Určitě však není vhodná pro křečky syrské!

Jak s ní mám správně krmit? Vhodně velkou misku dle počtu a velikosti zvířat vždy naplňte cca 1 cm pod okraj. U mladých zvířat do 4 měsíců věku, březích a kojících samic vždy nechte misku dojíst tak, aby v ní zůstalo jen drobně na dně a pak misku opět doplňte. U dospělých zvířat od 5 měsíců do 1,75let misku nechte dojíst a 1-2 dny nechte misku prázdnou, pak jí opět doplňte. Délka pauzy je odvislá od počtu zvířat, jak moc si dělají zásoby bokem, jak moc potřebuje jíst/zhubnout. U starých zvířat od 1,75 let misku doplňte hned, jak v misce zbývá posledních pár zrníček. Pakliže máte skupinku složenou z různě starých zvířat, volte krmnou metodu tak, aby na ní nebylo bité nejslabší zvíře, nechudlo a všichni přiměřeně prospívali. Ano, někdy je to těžké. :-)

Co krmivo obsahuje, do čeho je baleno a jak dlouho vydrží? Krmivo má velmi nadstandardní složení a obsahuje vždy okolo 100 různých složek, které tak zajišťují kompletní a velmi pestrou stravu. Důraz je kladen na složení s minimem jednoduchých cukrů a optimálním poměrem bílkovin, tuků, sacharidů, vlákniny, minerálů i vitamínů. Aktuální složení najdete na konci tohoto textu (obvykle se s každou várkou mírně mění). Baleno je do sáčku tvořeného kombinací papíru s plastovou fólií vhodnou pro potraviny. Krmení obvykle vydrží i půl roku po rozbalení, jelikož ho balím těsně před vaším odběrem a várky mám vždy čerstvé.

Důležité parametry na závěr: Hmotnost balení - 850 g, objem balení - 1 900 ml, cena 379 Kč.

 

Přírodní pamlsky - Klásky X-rats

klasy-big-p.jpg klasy-final-p.jpg

Pro koho jsou vhodné? Nejen pro křečíky všech druhů a i křečky syrské, ale pochutnají si na nich i myši a další drobní hlodavci.

Jak s ní mám správně krmit? Při čištění ubikace několik klasů zapíchejte do podestýlky, či mezer ve vybavení a vytvořte tak přírodní prostředí pro vašeho miláčka. Hezky to vypadá, křečíka bude bavit se dostat k tomu nejposlednějšímu zrníčku a vydrží to dlouho. Další doporučuji dodat až při novém čištění, ať se vám křečulda nezakulatí.

Co krmivo obsahuje, do čeho je baleno a jak dlouho vydrží? Klásky jsou tvořeny několika různými druhy pro pestrost a mlsné jazýčky našich chlupáčů. Balení vždy obsahuje cca 50g klasů schelli a černého / bílého čiroku, 30g divokého prosa (stříbrné, červené), 12g ovsa, 8g lnu. Baleno je vše do papírového sáčku (možnost recyklace). Krmení obvykle vydrží i půl roku po rozbalení, jelikož ho balím těsně před vaším odběrem a várky mám vždy čerstvé.

Důležité parametry na závěr: Hmotnost balení - 100 g, cena 200 Kč.

 

Možnosti dopravy:
a) osobně u mne doma (Praha - Petřiny) nebo na Praze 7 dle domluvy - cena: 0 Kč
b) balíček přes zásilkovnu - cena 79 Kč

Objednávky pište na katka.ungrova@gmail.com.

krm-baleni-01p.jpg krmeni-smes-03p.jpg
krmeni-smes-02p.jpg krmeni-smes-04p.jpg
krm-baleni-03p.jpg

Aktuální složení směsi (srpen 2023)

Proso (červené, stříbrné, plata, japonské), travní semeno, divoké semeno, ovesné vločky, ječmen, špalda, kanárské semeno, pohanka, jahelné pukance, pšenice, luční semena, kardi, neloupaná rýže paddy, slunečnice (bílá, žíhaná, černá), hrachové vločky, dýňová semínka neloupaná, mungo fazolky, rýže dlouhozrnná, konopné semínko, sezamové semínko, semeno plevele, lněné semínko, niger, perilla, semena tuřínu, světlice barvířská, milo, psyllium, chia semínka, mrkev, červená řepa, paprika (zelená, červená), okurka, rajčata, cuketa, dýně, celer, řepka, lesknice, nahý oves, listy meduňky, listy pampelišky, jitrocel, echinacea, kopřiva, špenát, kopr, semeno ostropestřce, semeno velbloudovité, křídlatka, modrý mák, moučný červi, dari, žito, oves, pšeničné vločky, čirok, kukuřičné vločky, mrkvové vločky, vločky z koňského bobu, pupalka dvouletá, květy měsíčku, květy chrpy (modré, červené), květy ibišku, květy červeného jetelu, květy heřmánku, květy slunečnice, okvětní lístky růže, květy levandule, květy slézu, amarant, loupané arašídy, kukly bource morušového, špaldové vločky, cvrčci, krevety, blešivec, kobylky, stonky petržele, šípková semena, semena stromů, pastiňák, sedmikráska, semena mrkve, semena ředkvičky, semena kedluben, semena jetele, semeno špenátu, jetel, květy jasmínu.

 

Pokud je na vás má směs příliš luxusní (což se nedivím), pak doporučuji směsi německé značky JR Farm, jenž je čím dál více dostupná ve zverimexech po celé ČR, popřípadě vždy jí lze objednat přes internet. Zde doporučuji řadu "adult", kdy můžete smíchat i více druhů (třeba křečík adult, křeček adult, myš adult, pískomil adult) a k tomu přikoupit sušené bylinky a zeleninu a máte také dobrou základní a vyváženou směs v levnějším pojetí. ;-)

dsc_0858.jpg

 

Přeji všem spokojené chlupaté kamarády a ať chutná!

 

 

Náhledy fotografií ze složky Krmení X-rats