Jdi na obsah Jdi na menu

***

Blueberry of X-rats

(♥ 11. 2. 2018 - † 7. 8. 2019)

img_0261---kopie.jpg

Wavy, satin, blue

(aa BB C- dd Pp DgDg sasa wawa)

 

Test na cukrovku: negativní (8. 4. 2018)

 

otec: Míša Senega - short hair satin, RE lilac

matka: Caroline Senega - short hair, Sg, opal, platinum

 

Ačkoli si chovatelé většinou saténové samice do chovu nenechávají, tak já Berušce nemohla odolat. Od mala měla neskutečné háro a při odběru byla největší holka. Povahově je hrozně hodňoučká a velmi klidná. Je teda pravda, že velmi ráda sportuje v kolečku, ale také v něm velmi ráda spí. Prostě jak doběhne, tak v něm usne zabalená do kuličky. Sice tím blokuje ostatním kamarádům běhat v kolečku, ale co sejde na ostatních, že? :-D

Jelikož vím, jak je Beruška hodná, tak jsem jí zkusila po úmrtí Lumpinky dát jako náhradní maminu k vrhu C a podařilo se. Vysloveně o mláďata nepečovala, ale dělala jim společnost, učila je různé kousky a spinkala s nima. Je to zlatíčko!

Beruška byla holčička, která vystřídala několik spolubydlících a vždy pomohla dotvořit harmonickou smečku. U dětí byla maximálně oblíbená. Byla v ruce velmi klidná, trpělivá a sem tam i někoho za mazlení oblízla na oplátku. Bohužel její výjimečně hodná povaha se jí stala osudnou. Sice měla již delší dobu zdravotní problémy způsobené špatným potratem druhého vrhu, ale to jsme s lepšími a horšími obdobími zvládali tak nějak v normě. Nakonec jsem potřebovala k někomu přidat problematickou poměrně dominantní samičku Jorrith. S Beruškou od začátlku vycházela dobře. S Kaori to bylo horší a poté, co jí prokousla ucho, jsem jí radši oddělila a Jorrith tak zůstala jen s Beruškou. Měsíc bylo vše v pořádku, nic nenasvědčovalo problémům. A pak jsem ráno přišla a Beruška byla od Jorrith ukousána k smrti. Ještě nikdy se mi to nestalo a nechápu, proč tak náhle. Bohužel už to nezměním. Je to pro mne velké zklamání a především smutek. Nechť je Berušce zem lehká a moc se ti omlouvám!

Odchovy: vrh F (6)