Jdi na obsah Jdi na menu

Rezervace

Obrazek


Každý potkánek od nás dostane PP (průkaz původu) pod hlavičkou NFRS - anglického mezinárodního potkaního chovatelského klubu.

Každý potkánek od nás obdrží smlouvu, jejíž podmínky je pochopitelně možné vidět předem. Jedná se převážně o běžné podmínky, které poctivému majiteli nebudou činit problémy, ani přítěž. Základním pilířem je pro mě stejně domluva s majitelem.

Samozřejmě novým majitelům pomůžu s výchovou, poradím v jídle a čemkoli jiném, co bude potřeba. Rozhodně se mě nebojte na cokoliv zeptat, ať už přes poradnu, přes icq nebo nejlépe osobně.

Při jakýkoliv dotazech třeba na můj chov, na problém s potkánkem (zdravotní, v chování, atd.) nebo na poradu při dalším křížení mého potomka se prosím prvotně obracejte na mě a ne na cizí lidi (samozřejmě tím není myšlen veterinář). Po pravdě je mi takové chování líto a uráží mě.

Preferuji osobní odběr a nabízím možnost navštívení miminek ještě před odběrem (klidně i víckát).

Majitele svých miminek vybírám velmi pečlivě. Proto prosím, nebuďte zaraženi "mnoha" dotazy, které vás budou čekat při rezervaci miminka. Jelikož se miminkům věnuji opravdu mnoho, jen velmi těžko bych nesla pozdější špatné zacházení s miminkem. Dávám přednost pečlivějšímu výběru majitelů, ale díky špatným zkušenostem s málo jedinci jsem i tak nucena zároveň dávat smlouvu.

Od nových majitelů vyžaduji zprávy o potkánkovi (jak se má, zdraví, fotku) minimálně dvakrát ročně. S většinou majitelů jsem však ve stálém kontaktu. Má to hned více důvodů:

1. Vím, jak se potkánkovi daří, jestli je v dobré péči, kde ho mají rádi,

2. Některé problémy, které by se mohly vyskytnout jako zkušená třeba rozpoznám dříve než vy a tak vám mohu lépe a dříve pomoci,

3. Sleduji zdraví a povahu své linie. Jen pomocí vaší zpětné vazby s vámi mohu stále vylepšovat svůj chov!

Obrazek

Miminka jsou vždy k odběru v Praze. Dříve byla možnost i v Českých Budějovicích a Písku, tato možnost je nyní stále, ale pouze po předešlé domluvě a ne vždy!!! Nebývá problém se domluvit i na jiných městěch (možnost převozu miminka po kamarádech, občas sama cestuji po ČR). Potkany však v žádném případě neposílám samotné bez dozoru nebo kurýrem, atd.! Potřebuji také vidět aktivní snahu nového majitele si pro zvířátko dojet nebo se někam přiblížit. S lidmi typu "dovez mi ho domů" se nebavím.

Jestliže se stane cokoliv (špatná finanční situace, zdravotní problémy) a budete nuceni dát mého potomka pryč, chci abych byla první, kdo se o tomto problému dozví. Pokusím se vám co nejvíce pomoci a situaci vyřešit, popřípadě i tak, že si potkánka vezmu zpět k sobě.

 

Pravidla u rezervací

Hlavní přednost při výběru miminka mám já, jako majitelka samic.

Druhý ve výběru je majitel samce, pokud má o miminko zájem.

Dále budu pokračovat v pořadníku rezervací dle času, kdy jste si mimčo zamluvili. Většinou mimča rozdávám po domluvě se všemi dohromady tak, abych vyhověla co nejvíce lidem. Myslím si, že dohodou se toho vyřeší nejvíc.

Mimča vhodná k chovu přednostně dávám chovatelům, ale chovatelé nemají úplné právo na přednostní výběr! (Například pokud se narodí jen jedna holčička dané variety vhodná pro chov, ale chtěl jí někdo na mazlíčka už delší dobu, tak ho chovateli, který si řekl později, nedám.)

Vyhrazuji si právo měnit pořadí rezervací, i když toho budu využívat velmi zřídka. (Například když někomu umře miminko z mého odchovu a chce nového mazlíčka "narychlo" nebo měl rezervaci u mého zrušeného vrhu, atd.)

Jestliže na někoho nezbyde miminko nebo je vrh zrušen, tak se vždy pokouším najít miminko u jiných spřátelených chovatelských stanic nebo nabízím možnost přesunout rezervaci na další vrh (rezervace je dána do pořadníku podle času rezervace, tedy většinou dopředu).

utek2.gifNedávám již nikomu potkánka na chov na Slovensko (i na mazlíky bude výběr velmi přísný a omezený)! Chovatelé z této země se jen umí navzájem pomlouvat, místo toho, aby společně pozvedli Slovenský chov na vyšší úroveň. Už mě nebaví to poslouchat a strachovat se o budoucnost svých potomků. Možná někdy udělám výjimku, ale bude to jen u tvrdě prověřeného člověka, kterého budu znát osobně.