Jdi na obsah Jdi na menu
 


Truvérská mše: zpíváme v neděli 9. října

Podrobné informace k naší nejbližší akci!

Před vlastními informacemi k našemu chystanému vystoupení nejprve

poděkování těm několika málo Jiřičkám, kteří svědomitě dorazili na akustickou zkoušku do kostela Nanebevzetí panny Marie a odzkoušeli v pátek 30. září, i přes krásné počasí na kůru, vše, co budeme v neděli 9. října zpívat! Díky této zkoušce jsme měli možnost poznat prostředí., kde budeme zpívat, secvičit náš zpěv s flétnami a kytarou a vůbec vše si zopakovat.

Dovolím si znovu apelovat na všechny zpěváky a jejich rodiče: v případě závazně daných termínů, které vždy s akcí souvisejí a jež jsou uvedeny v rubrice Plán akcí, je VELMI DŮLEŽITÉ se vždy v případě nevyhnutelnosti OMLOUVAT.

Jiřičky zazpívají pět částí tzv. Truvérské mše soudobého autora Petra Ebena v rámci nedělní mše svaté v kostele Nanebevzetí panny Marie (u magistrátu) v neděli 9. října od 10:30 hod.

Jiřičky mají npoprvé za svoji historii možnost doprovázet celou mši svatou svým zpěvem. Věříme, že pro řadu z Jiřiček to bude nová a zajímavá zkušenost. Na jaře bychom pak rádi zazpívali stejné písně v něketrém z pražských kostelů a spojili naši cestu do Prahy s dalším programem v Praze...

Sraz v neděli 9. října: 9:45 před kostelem. S sebou: noty na Truvérskou mši, oblečení vlastní (spíše teplejší - podle počasí). Zpívat budeme na kůru a celá mše bude trvat cca 1 hodinu. Poté vlastní rozchod domů.