Jdi na obsah Jdi na menu
 


O nás

OBECNÁ CHARAKTERISTIKA MATEŘSKÉ ŠKOLY BLATNÁ, ŠILHOVA

 

 

Naše mateřská škola nese název Mateřská škola Šilhova a je postavena uprostřed starší části sídliště města Blatná. Její umístění vyhovuje demografickému vývoji MŠ.

Budova je pavilónového typu a byla dostavěna v roce 1974. V sedmdesátých letech vznikla s rozvojem města a v důsledku zvýšené porodnosti potřeba postavit novou mateřskou školu. Lokalita uprostřed sídliště byla přímo ideální. Školka se stavěla téměř 3 roky. Byla otevřena 3. listopadu v 13.00 hodin roku 1974.

V současné době je Mateřská škola Šilhova čtyřtřídní s kapacitou 112 dětí. Kapacita školy je stále naplněna. Děti jsou zařazeny do tříd dle věku. Každá třída nese svůj název i svoji charakteristiku. Nejmladší děti, tříleté navštěvují třídu Sluníček, děti čtyřleté třídu s názvem Berušky, děti starší a předškolní navštěvují třídy s názvem Kapříci a Čápata.

Součástí zahrady je dopravní hřiště vybudované v roce 1998. Dopravní hřiště slouží k výuce pravidel silničního provozu a k vyžití dětí na kolech, tříkolkách a koloběžkách. V odpoledních hodinách a o víkendu slouží dopravní hřiště veřejnosti.

Snahou a cílem všech zaměstnanců je vytvořit dětem prostředí příjemné, klidné, s přihlédnutím k rozvoji osobnosti dítěte se zaměřením na rozvoj jeho individuality.

dsc_6051.jpg

 

Zde najdete fotky školky a tříd:

https://skolkasilhova.estranky.cz/fotoalbum/nase-skolka/