Jdi na obsah Jdi na menu
 


           Spláchnutej

Roddy St. James nevypadá zrovna na krysí jméno. Roddy také není nějaká obyčejná, špinavá krysa, ale domácí mazlíček jedné bohaté britské rodiny žijící v bohaté londýnské čtvrti. Má všechno, co si vysoká krysí sociální vrstva může přát. Pozlacenou klec, spoustu hraček, a jakmile se lidští obyvatelé domu vydávají na dovolenou, má celý luxusní byt sám pro sebe. O to všechno ale brzy přichází, když se přes odpadní trubky nakvartýruje do jeho obydlí kanální obtloustlý krysák Sid, kterému se podaří Roddyho spláchnout do záchodu. Roddy tak nachází svět za dveřmi svého bytu, kde byl zavřený celý život. Svět plný inteligentních, myslících a mluvících zvířat, krysí Londýn ukrytý v londýnském kanále a spoustu nových dobrodružných zážitků.

 

 

Jak už to v takových příbězích bývá, Roddy si postupně nachází přátele i nepřátele, postupně se zbavuje svého aristokratického původu, zjišťuje důležitost pravého přátelství a možná i lásky a tak dále. Základní příběhová struktura neoplývá přílišnou invencí a je poplatná klasickému vyprávění pohádkových příběhů pro děti, ve kterém musí být trocha akce, trocha morálního poučení a mezitím spousta jednoduchých vtipů. Ohromná výhoda Spláchnutýho je ale jeho délka. Má pouze něco málo přes 80 minut, a tak si od začátku až do konce drží poměrně zběsilé tempo, při kterém není příliš času na nudu. Ani se v kině pořádně neusadíte a Roddy se už bahní v záchodové vodě v kanálech. Je až s podivem, jak v té rychlosti dokázali tvůrci vcelku vkusně vykreslit postavy a hlavnímu záporákovi Ropušákovi (v originále zajímavě teatrálně přehrávající Ian McKellen) dokonce dopřáli trochu historie, aby vysvětlili jeho démonicky podlé motivy.

 

 

Moje hodnocení : Tenhle film je čupr hlavně se mi na něm líbily ty ninjové ty byly fakt dobrý . Je to celkem srandovní film , který je hezky pobranej (víte jak to myslim né ? ... jestli ne tag to jako myslim tak jako že je to srandovní,moderní a napínavý )

 

 

 

Video

 

 

 


 

 

 

 

 

 

                            

 

Náhledy fotografií ze složky fotky

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář