Vepřové závitky se sýrem a kukuřicí
Suroviny:
100g sterilované kukuřice, 200g lučiny, 1 žloutek, 1 lžíce sekané bazalky, 800g vepřové kýty, sůl, drcený pepř, 3 lžíce oleje, 300 ml vývaru, 2 lžíce hladké mouky
Postup:
1. Kukuřici vyjmeme z plechovky a necháme okapat. Do misky dáme lučinu, žloutek, bazalku a kukuřici. Vše dobře promícháme.
2. Očištěnou a omytou kýtu osušíme a rozdělíme na 8 plátků. Plátky naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme a rozložíme na pracovní desku. Rozdělíme na ně sýrovo-kukuřičnou náplň, svineme je do závitků a ovážeme nití.
3. V kastrolu rozehřejeme olej a závitky na něm ze všech stran opečeme. Poté je podlijeme částí vývaru a dusíme asi 40 minut.
4. Měkké závitky vyjmeme z kastrolu a uchováme teplé. Výpek vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, zalijeme zbylým vývarem a 15 minut povaříme. Šťávu dle chuti dosolíme a podáváme k vepřovým závitkům.
Příprava: asi 80 minut
1 porce: asi 3255 kj/ 775 kcal
Počet porcí: 4