Jdi na obsah Jdi na menu
 


KOZINŮV POHÁR - POLIČKA 2023

Pro Dyčka druhá účast a opět v kat. D - ZVV1.Ta první byla maximálně úspěšná,zcela nečekaná výhra. Tentokrát jsem tušila, že díky stále větší závislosti Dyčka na Pepovi, to nemusí být zrovna hitparáda s poslušností.Ale nemohla jsem Pepu nechat doma, , takže nehrozí bloudění jako před dvěma letyse těšil.Tak hlevně neudělat velkou ostudu, malá se snese.

Sobota nás potěšila pěkným počasím, vylosované č.6 mám ráda, ale radši staruju z nižších čísel. A jedeme na stopy, které jsou kousek od cvičáku, takže nehrozí bloudění, jako minule. I když na cestě zpět se mně stejně podařilo zakufrovat, ach jo. Terén byl docela fajn. Pravda, tráva  vysoká střídala nízkou, vyležené pelechy od vysoké,koleje.Ale to by mělo jít. Jen sílí vítr.Mám našlápnuto a čekáme.Pan rozhodčí se u našeho auta baví s Janou. Chválí choďáčky, mile ho na stopách překvapili. A mně v hlavě vyskočí vykřičník ! A teˇto zakřikli !. Jdeme sbírat. 1. úsek pěkný, lom do protisměru větru si Dyk ověřil trochu víc. 1. předmět Dyk lehá, ale najednou mu asi něco říká, že by mě mohl překvapit. A taky jo.Zvedá se, obchází předmět a lehá k němu z boku.Jdou na mě mdloby. No nic jdeme dál. 2. lom si taky víc ověří, vítr sílí. Předmět na konci už obchází rovnou a lehá si naproti mě, zřejmě měl pocit, že to u toho prvního nebylo ono a tak chtěl vidět můj výraz z očí do očí. Oči mu svítí radostí, jak krásně má předmět mezi packama. A tak nás velká ztráta bodů díky předmětům rovnou vyřadila z lepšího umístění - 77 b.

A jdeme na poslušnost. Marně jsem doufala,že Dykova touha být u páníka opadne.Už přivolání, které bývá super se nevyvedlo. Cestou od místa, kde jso diváci se Dyk odmítl ode mně vzdálit. Vyšel až druhý pokus, kdy jsme pochodovali opačným směrem. Dyk prchal za Pepou. Naštěstí povel- Ke mně vyšel.Ostatní šlo docela v pohodě. A je tady kladina, tam vybíhá rychleji, ale tentokrát to vzal ve stylu agility. Já tryskem za ním. Povel k noze opět nezklamal.Odložení- tady se snad nic nestane. A stalo.Sluníčko pěkně praží do kožíšku, Dyk leží. Už slyším za sebou, jak rozhodčí dává pokyn psíkovi za mnou k poslednímu připnutí na vodítko a Dyk si sedá. V poslední vteřině. A opět se o mě pokouší mrákoty a zase velká ztráta. 85 b.

Obrany, ty miluje, tak snad aspoň tady ukáže, co umí.Na tréninku sice máme zástěny podstatně blíž, ale věřím, že to problém nebude. Nebyl. Obíhá všechny čtyři. Na obranách mu vyšlo všechno, dokonce hlídání figuranta dal bez toho aby se rozlížel kolem. Dyčku jsi pašák. A tak mě zaskočilo 89 bodů, které dostal.Celkově jsme byli 5. z osmi týmů.

Velkou radost mně udělal ale figurant. Zeptal se, jestli Dyk neoběhl zástěny, to on nevidí, když jsem mu řekla, že oběhl, tak nechápal, proč jsme dostali tak málo bodů.Podle něho to byly nejlepší obrany,učesané 95 bodové, řekl to i rozhodčímu. A tak jsem si vzpoměla, že už dvakrát jsme nepřijeli a osobní telefonické pozvání pana Vyčítala na jejich závody. žeby tam byl zakopaný pes?

A tak jsem přemýšlela o tom, že by jednu disciplínu měl posuzovat stejný rozhodčí, což tady nebylo.A asi by bylo i od věci,rozdělit kat. D na NZŘ a IGP a z prvních míst vyhlásit vítěze. Jinak je to míchání hrušek s jablkama. A pokud se už hlásí i do této kategorie víc týmů, bylo by to spravedlivější.

A můj závěr je takový. Skvělý den, skvělá akce. Moc děkuju všem, kteří ji pro nás nachystali.Příště,pokud to bude blízko přijedeme zase, ale bez Pepy .

A můj velikánský dík patří páníčkům Chestíka, Aliffelky, Bětušky a Orissky. Dyčkova štěňátka byla prostě skvělá.