Jdi na obsah Jdi na menu

Memoriál Hanky Hrubešové 2023 Mlžky

 
O víkendu 24. - 26.11.2023 se mladší žákyně Handball clubu Milevsko vydaly na svůj další turnaj, tentokrát do Zdiměřic, kde turnaj pořádají pražské Háje. Memoriálu Hanky Hrubešové, jak organizátoři akci pojmenovali, se zúčastnilo 12 týmů, které byly rozděleny do 2 skupin. První tři týmy z každé skupiny postupovaly do bojů o 1.- 6. místo. První úkol milevských holek byl tedy jasný, umístit se do 3.místa ve skupině a postoupit do bojů o medaile. 
V pátek po příjezdu milevské čekal jediný zápas proti Kobylisům. Po vlažném rozjezdu se milevské rychle probraly a vyhrály. V sobotu ráno první zápas děvčata nastoupila proti týmu VŠ Slavia Plzeň, zápas, který měl být v režii milevských, se zdramatizoval technickými chybami a neproměněnými šancemi našich holek. Za konečnou remízu tak nakonec bylo Milevsko rádo. Další zápas s Ivančicemi si milevšťandy pohlídaly a s přehledem vyhrály. Po obědě bylo na programu jihočeské derby se Strakonicemi, známý soupeř, ale milevské asi zapomněly jak hrát, místo výhry si hlavně díky Štěpánce Janouchové, která střelecky Milevsko v tomto zápase držela, odnášely alespoň další remízu. Poslední sobotní zápas proti pražské Slavii dlouho vypadal na další remízový boj, ale v posledních minutách milevské holky zabraly a vytvořily si brankový náskok, který už udržely. Po konečných výpočtech Milevsko postoupilo z prvního místa do nedělních bojů o medaile. Do nejlepší šestky se tedy probojovalo Milevsko, které si neslo 3 body, Strakonice se 2 body a Slavia Praha s 1 bodem. Ze druhé skupiny postoupila DHC Plzeň se 4 body, Písek s 2 body a Háje s 0 body. Nedělní boje tak slibovaly ještě zajímavé zápletky. 
V neděli ráno milevská děvčata proti domácím Hájům neponechala nic náhodě a společným výkonem zvyšovala náskok, na hřišti si tak svůj čas spravedlivě rozdělily všechny hráčky a s přehledem vyhrály. Dalším soupeřem byl pro Milevsko známý Písek. Poločas byl vyrovnaný, ale druhou půli už milevské holky měly pod kontrolou a vyhrály i tento zápas. Čekal je tedy poslední rozhodující zápas s DHC Plzní. Celý turnaj byl ve znamení remízových utkání, takže když Strakonice s DHC Plzní uhrály remízu, šly milevšťandy do boje o zlato nebo případnou prohrou na ně zbýval jen bronz. Do zápasu nastupovaly milevské holky proti větším a silovým holkám z Plzně s nervozitou, ale s o to větším odhodláním. Soupeřky tak zaskočily třemi rychlými góly, nepropustnou obranou a v útoku neskutečnými úniky zakončenými vstřelenou brankou, Plzeň už rozjetý milevský vlak nedokázala zastavit, a proto to nakonec byla spanilá milevská jízda pro zasloužené zlaté medaile. Toto "finále", díky rozlosování, bylo posledním zápasem turnaje, takže všechna ostatní družstva tento zajímavý zápas sledovala. Milevské holky předvedly krásnou týmovou hru, za kterou sklízely obdiv a uznání od všech trenérů, kteří po zápase gratulovali milevským trenérkám k výkonu jejich svěřenkyň.
Hodnocení trenérek Menhartové, Janouchové a Hřebejkové: "Po infarktových remízových zápasech si to nejlepší, co v sobě děvčata mají, schovala na nejdůležitější utkání víkendu a ukázala, jak skvělým týmem dokážou být, když všechny dají do zápasu všechno. Poslední zápas s Plzní byl krásný zážitek, byla radost se na holky dívat, a byly jsme na ně moc pyšné, protože udělaly parádní reklamu Milevsku a milevské házené".
Nejužitečnější hráčkou družstva byla po zásluze vyhlášena Štěpánka Janouchová, která milevské naděje svou bojovností a dravostí držela při životě, i když se zrovna nedařilo, a se svými 27 brankami byla společně s hráčkou VŠ Plzně nejlepší střelkyní turnaje.
 
Výsledky Milevska:
Kobylisy 11:3
VŠ Slavia Plzeň 6:6
Ivančice 13:2
Strakonice 13:13
Slavia Praha 10:7
Háje 12:4
Písek 10:5
DHC Plzeň 13:5
 
Sestava a branky:
Hlavínová Šárka 23
Janouchová Štěpánka 27
Hanusová Jana 12
Zvonařová Adéla 3
Kliková Jolana 7
Mendlíková Jolana 2
Studená Markéta 2
Kellnerová Barbora 2
Vildtová Aneta 1
Matějková Natálie 8
Němečková Tereza
Nováková Karolína 1