Jdi na obsah Jdi na menu

Sportovně branný den 1. a 3. třídy

19. 9. 2018

Pan Fulghum říká, že když člověk vyráží do světa, je dobré se někoho držet za ruku a držet se pohromadě. Naši prvňáčkové vyrazili do toho školního světa s vervou a ve čtvrtek 13. září - ruku v ruce - se svými staršími kamarády z 3. třídy a společně prožili sportovně branný den.

Ještě ve třídě se žáci rozdělili do 7 smíšených trojic a opravdu - ruku v ruce - vyrazili na závod, kde závodila spolupráce, domluva, pomoc, ohleduplnost a kamarádství. Na třech stanovištích poznávaly děti samy sebe, protože se musely v trojici vždy domluvit, rozdělit si úkoly, někdy někomu pomoct a také se přemoct a zvládnout všechny úkoly jako jeden muž, ruku v ruce, jako jedno tělo.

No, zkuste v trojici vyskákat schody ke kostelu, běžet, skákat, překonávat překážku ruku v ruce v trojici, sestavit sochu ruku v ruce v trojici tak, aby se dotýkaly země jen dvě nohy a dvě ruce…

Všichni všechno zvládli. Každý úkol si museli společně přečíst, vysvětlit, rozdělit si dílčí úkoly. Na závěr společně poskládali obrázky krizových situací, které mohou děti potkat, a připravili si povídání o tom, jak by se daly řešit. Starší kamarádi povídali, mladší poslouchali. A třeba se něco naučili. A i kdyby toto zapomněli, určitě nezapomenou, že je starší spolužáci vzali mezi sebe a pomáhali jim.

 

Mgr. Zdeňka Bejčková

 

Sportovně branný den očima třeťáka Šimona Koláře

        Protože ve čtvrtek 13.9. byl vypnutý elektrický proud, rozhodli jsme se, že půjdeme sportovat. Nejdřív jsme losovali, kdo s kým bude v týmu. Potom jsme šli do parku. Tam jsme dostali obálky, ve kterých byly úkoly. Pak jsme se přesunuli na schody u kostela, kde jsme se učili spolupracovat. Když se každý tým prostřídal, odešli jsme na fotbalové hřiště. Tam jsme plnili různé úkoly. Například jsme dělali sochy nebo jsme zkoušeli přenést spolužáka na stoličce.

        Za plnění úkolů jsme dostali smajlíky a bonbony.

 

Foto z akce zde