Jdi na obsah Jdi na menu

Víčka pro Klárku

10. 3. 2013

Víčka  pro  Klárku

 

V současné  době  probíhá velké množství různých charitativních akcí na pomoc nemocným dospělým  nebo  dětem či různým organizacím. Také naše ZŠ a MŠ Lipovec se zapojila do jedné z nich – rozhodli jsme se sběrem PET uzávěrů od lahví  pomoci těžce nemocné 20-ti měsíční Klárce ze Zlínska. Tato holčička je již od narození těžce nemocná a ze zisku z prodeje víček jí rodiče zaplatí rehabilitační pomůcky, které jsou velice drahé a Klárka je nutně potřebuje.

vicka.jpg

 

Akci jsme na naší škole zahájili začátkem října a probíhala do začátku prosince. I přes tuto krátkou dobu naši žáci přinesli tolik víček od PET lahví, že zaplnily  5 velkých pytlů. Uzávěry nosili žáci jednotlivě, ale například  pátá třída se zapojila kompletně celá, za což jí i paní třídní učitelce Pekárkové patří poděkování. Začátkem  minulého týdne jsme pytle nechali odvézt a doufáme, že touto dobou již našly svého adresáta.

 

Chtěla bych moc poděkovat touto cestou všem dětem, které se akce zúčastnily a přinesly jakékoliv množství vršků. Největší odměnou jim ale bude určitě pocit, že pomohly  dobré věci.

   

         Mgr. Hana Buchtová, ZŘŠ ZŠ a MŠ Lipovec