Jdi na obsah Jdi na menu

Divadelní představení Lucerna

6. 10. 2023

Ve středu 4. října se celý druhý stupeň vypravil do Mahenova divadla na činohru Lucerna. Žáci se slavnostně oblékli a již před začátkem představení se těšili z honosných divadelních prostor.

Pohádková inscenace byla protkána humornými prvky. Jelikož jsme měli krásná místa v předních řadách, tak žáci zažili i přímou interakci s herci – odhození pláště a závoje, dokonce krmení ryb (žáků) kousky rohlíku.

Ve hře se snoubila kouzla, předsudky, konvence, tajemno, klevety, pohádkové bytosti, proroctví, zkrátka vše, co do napínavého příběhu patří.  Nakonec zvítězila láska dvou mladých lidí, spravedlnost a velkorysost. Všichni byli z představení nadšení.

 

E. Veselá

 

Příspěvek žákyně:

Mahenovo divadlo 

LUCERNA 

S naší třídou jsme jeli do Mahenova divadla v Brně. Je to krásné a vyzdobené divadlo. Představení se jmenovalo LUCERNA. Bylo to krásné a dlouhé. Seděli jsme na dobrém místě, kde jsme všechno krásně viděli.

 Divadlo je chráněno jako kulturní památka České republiky. Vzniklo r. 1882. Stavba byla dokončena velmi rychle. Od započetí stavby do otevření divadla to trvalo necelých 17 měsíců. Provoz divadla byl zahájen 14. listopadu 1882. Po vzniku Československa roku 1918 divadlo přešlo do českých rukou a jeho prvním dramaturgem se stal brněnský spisovatel a dramatik Jiří Mahen, jehož jméno dnes divadlo nese.

Bylo to skvělé. Divadlo se mi moc líbilo a doufám, že tam ještě někdy pojedeme.  

 

Ema Slezáková, 7. tř.

Fotografie ZDE