Jdi na obsah Jdi na menu

Projekt mimo školu – exkurze Tega – 7. a 8. třída

 

Ve čtvrtek 23. 2. sedmáci a osmáci navštívili SŠ Tega v Blansku, kde absolvovali projektový den se zaměřením na praktické činnosti.

Za výbornou organizaci celého projektu děkujeme panu řediteli Ing. Pavlu Dvořáčkovi a samozřejmě všem pracovníkům, kteří se na celé realizaci projektu podíleli.

M. Pekárková a E. Veselá

 

Byli jsme se podívat na střední škole v Blansku. Je to moc krásná škola a všichni jsou tam moc hodní. Nejprve jsme zhlédli video s informacemi o škole. Poté jsme se rozdělili do skupin. Šli jsme se podívat do cvičné restaurace a kuchyně, kde jsme viděli, jak oloupat banán bez dotknutí. Také jsme ochutnali flambovaný banán se šlehačkou a borůvkami. Viděli jsme celý postup. Potom byla přestávka a šli jsme do dílny, kde jsme si vyrazili na destičku, co jsme chtěli např. jméno, datum narození. A jako poslední jsme navštívili elektronické oddělení a zkoušeli jsme si pájení pájkou. Mohli jsme si udělat krychli, kvádr, trojúhelník a spoustu dalších věcí. Tohle mě strašně bavilo a šlo mi to. Bylo to úžasné a doufám, že tam ještě někdy pojedeme. Tahle škola se mi moc líbila. 

Ema Slezáková, 7. třída

 

Jeli na střední školu do Blanska – na TEGU.

Bylo tam strojírenství a vaření.

Líbilo se mi tam hodně a byl bych rád, kdybychom tam ještě jednou zašli.

Dělali jsem hřebíkem ražení písmen do plechové destičky.

 

Jan Matuška, 7. třída

 

Fotografie ZDE