Jdi na obsah Jdi na menu

Den pro seniory 2023

Pohádková neděle

se seniory v Sebuzíně.

Kdo hrál Dorotu Máchalovou? Jak se jmenoval ten, co hrál Trautenberka? Nevíš, jak se jmenoval Bartoška v pohádce Třetí princ? Podobné otázky řešili senioři v rámci pohádkového kvízu, který byl jednou ze součástí programu Dne seniorů. Ten uspořádal Spolek Za Sebuzín krásnější v neděli 10. září v krásném prostředí zahradního areálu Vily Sebuzín. Bylo to skutečně velmi inspirující sledovat naše starší spoluobčany, s jakým zaujetím a nadšením řeší otázky z pohádkového kvízu.

 

Kvíz byl ale pouze jednou z částí zábavného odpoledne, které neslo podtitul Kultura pod širým nebem. Třeba vystoupení Sváťova dividla s pohádkou O Kašpárkovi. Představení určené přece jenom pro o něco mladší publikum. Nakonec se z toho vyklubalo velmi zajímavé povídání
o historii této tradiční české pohádkové postavy, o tradicích ochotnického divadla v malých městech a o historii českého pohádkářství.

A na závěr celého, věříme že zábavného, odpoledne si naši senioři mohli společně s hudebním tělesem příznačně nazvaným Druhý dech zazpívat jim dobře známe lidové písničky. 

„Chtěli bychom moc poděkovat všem účastníkům. Doufám, že si dnešní den společně s námi opravdu užili. Podle prvních ohlasů byli všichni spokojeni a už teď se těšíme se na další akce,“ shrnula Den seniorů Kamila Krčmářová z pořádajícího spolku Za Sebuzín krásnější, z.s.