Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výcvikový víkend na Rychetách

23. 11. 2010

Loni (nebo už to bylo předloni?) jsem se stejného výcvikového víkendu, který pořádá Maruška p1120382.jpgKlvaňová, zúčastnila s Fínou také a tak jsem tuhle akci mohla majitelům našich dorostenců jen doporučit. Během dvou dnů strávených v krásném areálu s perfektním zázemím a výbornou kuchyní "přičichnou" k základům všech pro dobrmany potřebných disciplín: zkusí si výstavy- jak na běh, výstavní postoj (co ano, co ne), pak se trénují prvky německé bonitace, tedy svírání v kruhu, deštník, kamínky atd., také poslušnost a obrany. Tentokrát s výborným figurantem Pepou Kubcem. Cvičící dvojice jsou zařazeny do jednotlivých skupin, takže mají po oba dny stanovený rozpis co kdy kde s kým a čas dobře využijí.

Na víkend se přihlásila Marcela s Ayou (Dhilaya), Pavla a s Mínou (Djasmine), David a Pavla přivezli Bolču (Diabolla) a Honza s Mílou Goryho (Digorry). Taky přijela teta Api s Irenou (Capolla Coldplay), jenže ty už jsou pokročilé, a já trávila čas hlavně s prťatama, takže rychety-003.jpgdoufám, že si holky moje šikovné užiju za 14 dní na obranářském dni tamtéž.

Přiletěla jsem do Rychet asi hodinu po plánovaném příjezdu (jak jinak) a stihla jsem druhé kolo poslušností, kdy už jen tak kondičně zopákli pár cviků. Všichni byli moc chváleni, jaké mají pěkné základy. A protože vím, že poslušnost je především vizitka psovodů, MOC děkuji mým lidičkám, jak vzorně se svým dobrmánkům věnují. Velkou radost mám z ohromných pokroků třeba Davida s Diabollou- na táboře na Kubici naprostý laik, co neuměl z poslušností se psem nic a teď koukám, jak jim to krásně šlape- pohoda, klídek: Davide, máš to v sobě! Něco jako Jana s Gormískem. Mám já to štěstí na lidičky! Jste úžasní! Díky!

Po poslušnostech následovaly obrany a tak jsem vytáhla připravený foťák a natočila asi 50 videí. Ruce mrzly, ale stejně jsme si lepší počasí pro výcvik nemohli přát! Doma jsem pak chtěla udělat jedno delší video, ale když jsem do MovieMakerurychety-049.jpg stahovala asi dvacáté, přestalo mně to bavit (při mém štěstí by se to jistě nakonec seklo), takže jsem udělala prckům videa samostatná. To šlo docela rychle, postahovala jsem tam téměř všechna videa ze dvou kol obran. Bez dlouhých komentářů: našlápnuto mají všichni skvěle už od začátku a když se budou psovodi držet kvalitních figurantů, kteří umí svoje řemeslo, bude pro ně obrana jejich dobrmánka stejná radost jako pro mně s mýma holčičkama :o)

 

Pro malé porovnání, jak pracovala v 8mi měsících vaše drahá matinka, děti:

 

Po obranách, před obědem, jsme se šli projít za areál a protože jsem samozřejmně vzala s sebou i Kelly a Fínu, byla z nás pořádná smečka a vznikly moc pěkné fotky, které si můžete prohlédnout ZDE! 
Fotky Apolenky jsou ZDE!

Fotky Gorečka jsou ZDE!
rychety-095.jpg

rychety-085.jpg

Nemůžu se dočkat další společné akce! Díky za prima den!rychety-029.jpg