Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gorm- nová zkouška!!!

28. 10. 2009

Janina si naplánovala pár dní volna a tak jsem se mohla těšit z jejich přítomnosti u nás! Na jedněch z posledních letošních zkoušek na našem domovském cvičáku ve Velkém Borku měli totiž rezervované místo. Gorm trénoval na vlastním cvičáku a Jana si chválila, jak jim to jde: poslušnosti a stopy si dělá Jana sama-samouk s prvním psem, ale má prostě holka vlohy! :o) Varovala jsem, že u nás nejsou takové luxusní terény jako na Šumavě, kde jsou ideální louky na každém kroku. Ale i naše louka za ObrazekMělníkem konečně už pěkně zarostla a my jsme za ní opravdu rádi - ale když Jana dorazila, docela se zděsila. Všude myší cestičky a stopovat tam chodí asi celý Mělník. Podle toho taky první stopy s Gormem vypadaly: o to víc kluka obdivuju, jak se dokázal na zkoušce zkoncentrovat a jít na 91 bodů!

Ráno jsme se sbalili a dosud klidná, dorůžova vyspalá Jana už do krku snídani nenasoukala...nervozita začala... Přijeli jsme kupodivu včas. Vzhledem k tomu, že nastoupil jeden hafan na ZVV3 (kterou udělal! Gratulujem, Marku!), kde je mnohahodinová stopa, začaly zkoušky netradičně poslušností a pak vzápětí pokračovaly obranou. Jana s Gormem šli jako druzí a na poslušnosti "upustili páru". ObrazekPoslušnosti bere Jana jako jistotu. Jenže hned první disciplínou "volno" bodíky sletěly dolů. Gorm odběhl na krátkou vzdálenost. Zbytek už vypadal skoro tak, jak měl. Ale nervozita paničky prostě udělala svoje a mnohé z těch sražených bodíků patřily na konto psovodovi :o) Jak to ostatně často bývá (vlastní zkušenost).
Taktéž na obraně si Jana "nadávala", ale co: bodíky parádní! A opět: z domova dokonale natrénované makety (opět jedna z jistot) jsou prostě jiné než u nás na cvičáku a tak Gorm hrrr hned do té poslední :o))
Nervy jsme si ale užily až do konce, kdy se odejelo na stopy na naší "myší" louku. Gorm krásně nasál a už to valil :o) Lom s jistotouObrazek zahnul s mírně zmatenou paničkou na konci šňůry (zapomněla, kde je lom) a bez chyby pokračoval k prvnímu i druhému předmětu. Když zalehl i druhý předmět, vypukly jsme se Zuzkou v jásot! Je to domaaaaa!!!!

Obrazek

Byl to pro nás úžasný den o to víc, že zkoušky tentokrát složili všichni ti skvěle připravení psi (dokonce padla i stovka na obraně, smekám, Zuzko!). Děkuju naší výcvikářce Věrce a figurantovi Dušanovi za skvělou práci odvedenou na Gormovi a Janě a za podporu a skvělou atmosféru všem, která na našich zkouškách vždy panuje. (mám pocit, jako bych tu zkoušku skládala sama...) A také díky skvělému Petrovi Koptovi, Gormovo domácímu figurantovi!

Obrazek

Jani, jste opravdu úžasná dvojka! Hodně štěstí v další práci, protože já vím (jak tě znám), že pro vás to touhle zkouškou nekončí, ale teprve začíná!

Gorm dnešním dnem splnil všechny podmínky pro získání titulu Klubový šampion a velmi se přiblížil k získání titulu Český šampion, ke kterému chybí poslední CAC po Novém roce. Vy, kteří nám fandíte, držte palce začátkem prosince, kdy budeme pokoušet v Nitře ještě slovenský šampionát.