Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kelly dnes složila zkoušku ZPO1 dle NZŘ (Zkouška psa obranáře)

31. 3. 2007

   Zkouška ZPO1 sestává z poslušnosti dle ZVV1 a obran v lese. Vyhledání figuranta, výslech, zadní doprovod, přepad, samostatné hlídání 2 minuty, odchod figuranta, zákrok a dohlídání 1 minutu + kontrolák na 150m = hodně technických věcí a samostatná činnost psa.

   Je to asi první zkouška, na kterou jsem se (nevím proč:-) opravdu těšila. Tréning probíhal vždy velice pěkně, ale zkouška je zkouška. Dlouhatánské čekání dokáže otrávit a unavit. Přesto Kelly podala pěkný výkon na poslušnosti- 90bodů. Obrany za 90b sice nebyly, ale ani za 70b, takže jsem spokojená a obě jsme po právu uuuunavené:-)Celkové resumé - Dobře. Rozhodčí Jaroslav Stareček.

Gratulujeme taky naší kamarádce Cindy (Cinderella Restless Heart) k dnešnímu složení zkoušky poslušnosti: ZZO!!!!

p.s.: malá oprava: unavená jsem byla jen já, Kelly lítala večer na procházce jak praštěná, týrala Sindy protiútoky a hryzáním do nohou, až jsem jí musela důrazně vysvětlit, že tohle se důchodkyním nedělá. Prostě unavená zcela jistě nebyla, nebo neskutečně rychle regeneruje...dobrmaní pošuk :o))

p.p.s.: Kellyina sestra Kim Černý trůn složila nedávno zkoušku ZOP a BH! Výsledek vyšetření kyčlí- DKK 0/0! Gratulujeme!!!