Jdi na obsah Jdi na menu
 


Duo CACIB Nitra 5.a 6.12.2009

9. 12. 2009

Tak po více jak týdnu, kdy jsem nejdřív finišovala s našim klubovým Zpravodajem a následně nám umřel internet se konečně dostávám k povídání o naší cestě k našim východním bratrům....

Naše putování.....

Hned po práci, ze které jsem se ulila o něco dřív jsme s Janinou a Gormem vyrazili Obrazeksměr Slovensko. Cesta ubíhala parádně a tak jsme po desáté v noci přijeli k cíli. Jana zarezervovala noclehy v překrásném penzionu uprostřed polí a luk. Byly jsme nadšené, stejně tak pejsci, kteří si začali hrát a dovádět. Brzo jsme ale únavou padli všichni. Ráno nás čekala vydatná snídaně a odjezd do 40km vzdálené Nitry.

Zjistily jsme, jak moc jsme se mýlily v odhadu, že jako na většině Slovenských výstav nebude kdovíjaká účast a že vavříny to budou sklizené lehce. Kdepak! Účast se blížila zdařilé klubovce a v konkurenci t.č. známých kupírovaných impozantních dobrmanů a dobrmanek hlavně z Maďarska a Polska nám bylo dopředu jasné, že případný titul by nebyl z těch lehce získaných. Ale neházejme flintu do žita, chtěly jsme si ten náš „psí“ víkend s Janou hlavně užít.

Cestu na výstaviště jsme našly bez problému, jen kolona byla dlouhá a stíhaly jsme tak tak! Ke kruhu jsme s Gormem přiběhly prakticky na poslední chvíli. Přesto se Gorm předváděl moc pěkně a umístil se jako výborný bez pořadí. No co…sice měl na nějaké to 4. místo, ale je to pěkná známkaObrazek. Fína měla nakonec konkurenci dvou krásných a kupírovaných fen- skončila myslím po zásluze se známkou výborná 3.

Odpoledne jsme vyplnily čekáním na závěrečné soutěže, kde jsme byli přihlášeni do soutěže o nejlepší pár psů. Jediní dobrmani dokázali kupodivu vklidu stát vedle sebe a ne si hrát a tak prezentace nedopadla nejhůře, jak jsem se obávala, že po sobě budou skákat, případně si okusovat hlavy. Vedle sebe na jednom vodítku stáli totiž Gorm i Fína ten den poprvé. V konkurenci dalších asi 25 párů asi neměli šanci, ale přesto to stálo za to tam být! Kompletní výsledky zde!  Obrazek

Po soutěžích jsme se vrátili do našeho penzionu, v přilehlém okolí jsme nechali ty dva pořádně proběhnout a vydovádět a šlo se na pokoj a pak na výtečnou večeři. Pejsci dostali pak pořádnou dávku bašty, kterou Jana komentovala slovy: „Papej Gorme, byl jsi tam nejmenší a nejhubenější!" J Usnuly jsme opravdu brzo.

Nedělní ráno jsme nenechaly nic náhodě, vstaly včas, sbalily a po snídani opět do Nitry. Doprava byla tentokrát poklidná, zaparkovaly jsme téměř na tomtéž místě, došly si pro katalog a honem ke kruhu…a ouha, byl úplně v jiném pavilonu. Tentokrát

krapet větší kruh, za kterým jsme se mezi stánky uvelebily a připravily si i běh s Gormem. S Janou jim to opravdu jde skvěle a tak jsem se jim do toho raděj nepletla. Tentokrát velmi pečlivá a sympatická litevská rozhodčí paní Pablaka Inese to vzala z gruntu, každého psa nejprve upoutala jakousi pískací hračkou, sledovala a hodně dala na zájem a jiskru psa. Ten, který znuděně koukal a nereagoval na prvním místě nikdy neskončil. Pak prohlédla sama zuby a důkladně psa prohmatala a proměřila doslova od hlavy k patě. Tato nevídaná procedúra stála dobrý dojem a nejméně jednoho dobrmana posouzení, protože poté, co po rozhodčí agresivně vyjel byl vykázán z kruhu (pracovní feny). Přes tuto důkladnost to paní rozhodčí šlo od ruky a po dorostu a nevídaně opět jedním psem ve třídě Mladých a po silně obsazené Mezitřídě přišla na řadu „naše“ Otevřená. Trochu rezignovaně, ale přesto snaživě jsme se daly do práce a Gorm báječně zabodoval. Po překrásném Armani de Tera Mirabilli, který si oba dva dny odvezl CACIB i BOB a výrazném Tom Dober Hammerovi (oba kupírovaní) byl Gorm mezi 6ti psy třetí! A panička měla opravdu radost. Sice ne z vytouženého CACe, ale z výborného umístění. Jsme realisti, v téhle konkurenci opravdu dopadl nejlépe, jak mohl!

Když přišla řada na Fínu, která měla nastoupit s konkurencí v tomtéž složení jako v sobotu, počítala jsem opět snad s výbornou 3, protože rozhodčí se známkami Velmi dobrá nešetřila. Fína se paní rozhodčí líbila, vcelku jí velmi chválila, ale zároveň jí vytkla světlejší oko a kratší formát. Z těchto důvodů Fína vyhrála třídu pracovní- byla první! ….ale bez kýženého čekatelství CAC. Trochu to mrzí, ale co se dá dělat- souhlasím s výtkami paní rozhodčí…ale chybělo tááááák malinkooo a radost byla veliká. Nedělní výsledky zde!

Cesta domů utíkala pěkně a tak jsme doma zabrzdily kolem šesté večer. Druhý den jsme měly obě dovolenou a tak návrat do reality nebyl tak tvrdý.

Fajn víkend, který mohl být i lepší, i horší...Však my ten slovenský šampionát jednou pokoříme....anebo ne :o) Stejně jsou pro nás nej- právě proto, že jsou naši!

Obrazek

 

Video pro dojem-Finále BOB-neděle: