Jdi na obsah Jdi na menu
 


Náš tábor v Lukové

14. 7. 2008

Tábor se konal v krásné přírodě severovýchodních Čech.

Obrazek

Obrazek

Přijeli jsme v sobotu odpoledne a rozbili ležení přímo u placu. K téhle příležitosti jsme pořídili "novou" pojízdnou "psí boudu"- starý, avšak velmi praktický karavánek :o) Spalo se tam báááječně.

Obrazek

A hned v pět odpoledne jsme začali s místní specialitkou- uličkou. Udělá se špalír Obrazekpsovodů se psy na postrojích a v náhubcích (Fína zkusila náhubek poprvé, ale když zjistila, co bude následovat, náhubek jí přestal vadit a už ho milostivě snese). Pak figuranti rozdráždí pejsky k nepříčetnosti a za práskání biče probíhají uličkou. Psi si tak výborně budují sebevědomí!

V podvečer dorazila Janina s Gormem. Rozložili stan vedle nás a my se začali seznamovat s ostatními Obrazektáborníky. Konečně jsem se seznámila se svojí polskou kamarádkou Magdou, která dorazila se svými dobrmany z CHS Akagera (Janou a Demou). Další dva dobrmani byli z CHS Soley Austerlitz- se svojí chovatelkou Sabinou Hrabovskou (Alex a Akira) a pak naše báječná výcvikářka Hanka Mouková se svým odchovem, děsně šikovnou Gaby Palomino Bonito.

Denní program sestával z ranní poslušnosti či stop (obden). Pak byly obrany. Navečer už jen obrany....Dvě kola. Obě holky byly moc chválené, zvláště Fífa byla za miláčka, Obrazekkterý nosil figurantovi klín a s vrtěním ocásku nutila do dalšího potahání a kousání. Na táboře bylo 8 figurantů a neměli jsme s žádným problém. Pěkné, plné zákusy. Gorm tak trochu začínal se správnými návyky od začátku a za ten týden udělali s Janinou velký kus práce. První "uličku" tak nějak proštěkal, za týden už makal celou dobu (a Jana se pěkně nadřela!). Jestli budou nadále tak pěkně pokračovat, určitě je úspěch nemine a z Gorma bude pravý, všestranný dobrman. Na stopách se všichni zlepšili- zvláště díky parádním podmínkám a radám. Na stopy se nemuselo dojíždět, všechny louky byly pěkně v pěším dosahu.Obrazek Počasí nám opravdu přálo. Sice připomínalo spíš aprílové počasí- chvíli lilo jako z konve, za pár minut svítilo sluníčko, ale to bylo právě to pravé. Vedle placu a za karavanem zas tekl potůček, takže po obranách mohlo následovat příjemné osvěžení.

Koncem týdne už nás zmáhala únava, největší "páru" měla v zásobě Fífa. Obdivovali jsme kondičku figurantů...V plném nasazení zvládat 2x denně opravdu poctivě na 40 psů, to není jen tak. Dvě hodiny- ráno večer- se  táborem neslo Liborovo: "Tak kdo je další?" :o))

Děti jsme připravovali na ZZO, v sobotu Gorm i Fífa bez problému složili tuto zkoušku dle NZŘ. Vložím spoustu fotek ze zkoušek (Gormových...Janina nervozitou nezvládala fotit :o)

Obrazek

Byl to opravdu příjemný a přínosný týden...Poznali jsme spoustu fajn lidí a jejich čtyřnohých parťáků. Leccos jsme se přiučili a získali mnoho zkušeností. Těšíme se moc zas za rok!

Brzo přidám spoustu fotek, zatím se tím probírám a asi vložím zas většinu :o) Také videa nebudou chybět!

Obrazek