Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tábor Coldplay 2010

23. 8. 2010

Letos jsme opět prožili společné chvíle u našich západních hranic, jako loni- na České Kubici, v KK Psohlavec. Letos bohužel jen 5 dní- a bylo to sakra krátké. Po loňských zkušenostech jsem nejen já byla plná nápadů a tak jsme se myslím opravdu nenudili. Ale popořádku :o)

V pondělí vpodvečer k nám přijela Marcela s malou Ayou (Dhilaya Coldplay), přespali u nás, abysme na druhý den co nejdříve vyrazili směrem na západ. Ráno přijela z Břeclavi Magda se Celinkou (C´est La Vie Coldplay), tak jsme náš karavánek narvaly k prasknutí, 4 dobrmanky usadili v kufru a vytáhly kotvy :o)

ObrazekNa Kubici na nás už čekala Hanička s Caruškou (Caramella Coldplay) a Denisa s Danečkem (Diesel Coldplay). Během dne a ve středu se pak k nám přidal Aleš s Archiem (Archibald King of Kouřim), Gabča s Markusem a Berry (Black Berry Coldplay), Marek a Lukáš s Dassinkou (Dasha Coldplay), Ivanka s Honzou a Berry (Bohema Coldplay), Pavla s Davidem a Bolčou (Diabolla Coldplay), Míša s Dragem (Duke Drago Coldplay) a Standa s Brixem, Míla s Honzou a Gorečkem (Diggory Coldplay). To nás byla kupa, co? A to s výčtem ještě nekončím! Tábor by totiž nebyl tím čím byl, nebýt našeho SLUNÍČKA Katky a jejího gumídka kříženého s dobrmanem- malou Vínuškou. V pátek jsme se těšili z návštěvy Janičky a Gorma (As Gorm Coldplay) a praštěný dobrmany přijela od čtvrtka poznávat adeptka na dobrmankářku (už "naše") Lucka.

Úterní den byl takový "ubytovávací a poznávací". Už také díky tomu, že byla pořádná zima, navíc vytrvale,Obrazek nebo střídavě pršelo. Jak rádi jsme byli za výkonná kamna v klubovně! Tak tak, ale vešli jsme se tam všichni, uvařili první kávičku, přikusovali domácí ňamky a plánovali pár následujících dní. Jen co přestalo pršet, nakrájeli jsme točeňák a celí natěšení vyrazili na přilehlou louku s vyšší trávou na první stopičku. Pro mnoho štěňátek a jejich psovody to byla první zkušenost se stopou a tak Aleš hbitě vše zaznamenal na video a protože Superalfáci přivezli projektor, bylo každovečerní prmítání našich chyb i šikovnosti vítaným zpestřením večerních posezení. Navíc vtipné glossy Superalfy nám vháněly často slzy smíchu do očí :o)

ObrazekVe středu přijížděli poslední opozdilci, ale my už od rána pilně pracovali. Louka v okolí byla fakt vysoká a tak jsme naskákali do aut a hurá za lepším terénem. V dobrmáncích se probudil čuch a předvedli perfektní stopy! Prckové čuchali jak profíci a tak jsme s dobrým pocitem vraceli na poslušnosti. Začalo vysvětlování, praktické ukázky a následně radost mnohých psovodů, že to není taková věda a jak to ten prcek krásně umí. Tedy výcvik páníčka, ve psech je to dávno zakódováno, že? Zjistila jsem, že mám nejen velmi šikovné  pejsky, ale hlavně jejich majitele. Z ranního špacíru jsme si nanosili první várku hub a tak jsem uvařila kotel bramboračky, která dokázala nasytit všechny táborníky. Ňamka!
Odpoledne byly první obrany s Péťou. Někteří ty svoje první pěkně rozjeli, někteří se vlažněji rozkoukávali, Obrazekcože to ten chlap vytváří za dojem. O to větší byl pak v následujících tréninzích skok ve vývoji! Velkou změnu prodělal Standův roční Brix, který poprvé snad i couval a nechápal vůbec nic a po několika hodinách už zakousl i rukáv a to velmi "opravdově"! Naprosto nepřekvapily holčičky z Déčka: zmíním Ayu, která se pomamila a věřím, že bude dělat Marcele minimálně při obranách jen radost :o) Večerní posezení v klubovně při rozebírání videí bylo příjemným zakončením dne. Ráno nás čekala exkurze :o)

Ve čtvrtek jsme se pokusili pejsky při ranním venčení unavit, protože jsme je nechali hlídat Honzovi a Milušce a jeli do Domažlic do policejní chovatelské stanice německých ovčáků. Prošli jsme se mezi kotci, dozvěděli se něco o chodu a chovu psů pro policejní praxi, o testování štěňátek a pomazlili jsme nějaké budoucí specialisty na drogy. Bylo to fajn dopoledne. K obědu pro změnu houby...s těstovinama...ale taková to byla bašta!
Počasí nám ukázalo zase svojí hřejivou tvář a tak někteří otužilci už vyrazili k vodě. Krom večerních obran jsme vyzkoušeli zas něco nového: coursing. Aleš připravil kotvičky, natáhl lano a každý mohl vyzkoušet, jak vytrvalý jeho pejsek je. Na první lekci mnoho z nich končilo v první třetině u klubovny, kde jsme seděli my, čumilové a fandili. Už na druhé lekci ale dobrman zjistí, o co nám lidem jde a tak je to už něco ouplně jiného. V téhle disciplíně kralovala krom mazáka Archieho taky Celinka, Aya a Bolinka. Nevzdaly to a mazaly až k cíli. Večer jsme se všichni opět učili a to od mistrů ve svém oboru: DVD s nácvikem očního kontaktu bylo DOKONALÉ! Začínám se řídit novými radami, které jsem tam načerpala, tak jsem zvědavá na výsledky. Hlavně neztrácet na táboře načerpaný entuziasmus :o))))

ObrazekPáteční ráno jsme opět věnovali stopám, tentokrát jsme našli naprosto dokonalé terény a tomu pak odpovídaly i výkony. Například pro Berry našlápl Aleš stopu podobnou zkoušce FPr2- tedy cizí, starší a delší než zatím chodí. Šla skvěle..a já to celé natočila. Kelly taky nezklamala, podle měření si dala hodinovou stopu s několika lomy a předměty, dlouhou asi 800m. Všechno našla, označila a došla. Slušná stopička v tom hicu. Fína se taky moc snažila, oproti první stopě po štěňátkách už to zas vypadalo jako jedničkové stopy. Štěňátka už šla mírné obloučky, pěkně soustředěně a nebylo jim třeba už vysvětlovat co mají dělat. Přesto jsme opět natáčeli a večer jsme se královsky bavili při pouštění draka a vysvětlování systému nácviku stop u Superalfů :o)))) Hlavně, že jim to čuchá, no ne?
Po obědě přijela Janička s Péťou a malou Majkou a samozřejmně s Gormem. Prý jakože potrénovat na blížící se ZTP. Pustila jsem video Kellyina ZTP, ze kterého muselo být všem jasné, že není třeba něco trénovat, ale pro ten dobrý pocit, raději...že? Kondička se sice trochu ztratila, ale není se co divit! Zato je na světě OHROMNĚ rozkošná holčička Maya a ta se hlásí o svá práva a to pěkně nahlas! Máme vás moc rádi, rodinko!
Večer přijel Kačky Míša a tak bylo postaráno o grilovačku! Katka je mistr v nakládání masíčka a Míša v jeho přípravě. Moc vám děkujeme! Letos tak nějak proběhla v klubovně, kde jsme využívali projekci na zdi...byla to paráda!

ObrazekSobotní ráno bylo už pěkně horké a to jsme měli domluvené obrany s Janou! Gabča nám ještě udělala malou přednášku a ukázky z dogdancingu, dopilovali jsme poslední poslušnost, aby páníčci věděli jak na to a odpoledne začaly závody! Hned po obědě plnili první disciplínu psovodi a to Alešův vědomostní test, sestávající z 20ti otázek o těle psa, smyslech, výcviku, výchově atd. První bodíky byly rozdány a šlo se na praktickou část. Štěňátka měla svojí kategorii- Junior Cup: chůze u nohy, obraty, sedni, lehni, aport, odložení. Dospěláci- Adult Cup: chůze u nohy, obraty, sedni, lehni, aport, překážka, kladina, odložení (snad jsem nic nezapomněla). ObrazekDokonce i Kelly soutěžila- s Luckou :o) Nikdy neměla dobrmana v rukou a byly druhé!

Honem jsme vypisovali diplomy, i ceny pro vítěze byly početné a první tři si odnášeli poháry. Pak jsme se rozloučili s Míšou, Standou, Dragem a Brixem, i Honza s Ivankou a Bohemou museli odejet. Vpodvečer se zbylí táborníci "poprali" o poslední pohár v coursingu! Protože pejsci už věděli, co se od nich očekává, dali do toho všechno a i ti, kteří byli porvé motivováni tak do půlky trasy, tak tentokrát to ukončili až v cíli se střapcem v hubě :o) Po téhle disciplíně dostali pejsci oraz a my jim po večeři zorganizovali další program:Obrazek noční zkoušku odvahy :o)). Jen měsíček osvětloval cestu za klubovnou, když tam Aleš každého dobrmánka zvlášť trochu vyhecoval, dal mu hryznout do hadru a pak utekl do lesa, kde byla tma jak v ranci. Byla jsem na svoje pejsky moc pyšná, protože všichni táhli svého psovoda do lesa a vraceli se s hadrem nebo s rukávem nazpět :o) Tuhle disciplínu vyhrála dvojice Magda+Celi protože celou noční akci provedli přesně podle Alešových představ: Celi používala nos, figuranta označila vrčením a pak toho mizeru zlikvidovala :o)) Holky obranařily poprvé loni na našem táboře jako 4měsíční, pak letos na svojanovském táboře a teď. Brzo po půlnoci jsme odpadli :o)

Neděle byla závěrečným dnem, ale my odjezd neuspěchali, to opravdu ne :o) Ráno jsme zas naskákali do aut a frčeli směr stopy. Aleš vzal výcvik do svých zkušených rukou (díky za to!) a určil nášlapy s pořádnými rozestupy. No já na té louce naběhala pěkných pár kilometrů a ač byla rozlohou veliká, Fíně jsem musela odejet našlapat stopu jinam :o) Sbalili jsme cvičák, stany a ležení a tábor zakončili obědem v místní vyhlášené restauraci.

Myslím, že jsme prožili krásné společné chvíle a že se tábor povedl. Uvidíme, zda i příští rok vyjde čas na "naší" Kubici, ale stoprocentně vyjde čas na společně strávený čas! Moc se na vás všechny zase těším brzy na viděnou!!!!

Postupně budu vkládat fotky, odkazy a videa nejen já, ale i ostatní mí táborníci! Kdo je zvědavý, ať se k nám vrátí!

Obrazek