Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky 2011

 

Pf 2012 

p1010579.jpg

 

První narozeniny

 Slavím slavíš slavíme ! :-) Fajuška oslavila 3.12 už šestý rok !!! Ve skvělé kondičce, dobrém zdraví a rozverné náladě. A 5.12. oslavil Dokýšek rok první !! Naše pruhovano-plesnivoučká smečka je pro nás ta nej ;-)

Fajuška

3.12.2011 - Mikuláško-čertovské běhání. Dnes jsme vyrazili na coursingové běhání na oblíbený cvičák ZKO Kolín. U nás na horách bylo opět počasí, že by psa nevyhnal, ale Hagískovi dokázali zařídit krom všeho jiného i sluníčko, teplo a modrou oblohu ! Fajuška měřený běh dala až na podruhé. Při prvním byla tak rychlá, že si šlápla na střapeček a popálila se mezi prstíkama což jí trošku rozhodilo. Na podruhé už, ale běžela jako vítr a vyběhala si 1. místo v závodnících ! Dokýšek se teprve učí, ale už ted mu to jde na jedničku ! Stihnout salto, válení sudů, přivítat obsluhu navijáku a ještě taškařice se střapečkem během jednoho jediného běhu může jen takový kašpárek jako je on :-)))  Za bezva den děkujem všem zůčastněným ! Spousta krásných foteček od Hagísků ZDE.

Anděl s ďáblem v těle :-)

p1010528.jpg

27.11.2011 - Prochajdění s Kazíčkovic. Vyrazili jsme na naši oblíbenou rozhlednu. Počasí, že by psa nevyhnal - Kazík a Dokýš se vyhánět nemusí, ty oba jdou rádi a dobrovolně :-) - a tak se moc fotit nedalo. Tak aspoň jedno foto a zamlžené video ZDE.

Přidáváme ještě odkaz na 10 krásných vymazlených štěníků Appenzella, která se narodila ve spřátelené CH BRIGALANT.

 

 

21.11. 2011 - Přidáváme video, natočené při řádění na Kosti :-)

 

 

19.11.2011 - Prochajda U Kosti aneb ať se mládí vydovádí ! :-) Angee Corrýšovic, Ejiro Hagísovic a Doktor Fajkýšovic řádili tak trošku jako tornáda. Největší zábavou byla akití hra: Chyť si svého doktora! :-) a Ejiro jí pravidelně prostřídával s hrou : Zmaštím tě jak umím, Dokýšek si to, ale v žádným případě nenechal líbit :-)))) Na oplátku naučil Angee a Ejira hru: Tahle kobliha (koňská) je nejlepší!  s hrou Čím bahnitější kaluž tím líp se v ní cachtá! :-)) Děkujem za akční socializačku, hezkej den a spoustu fotek ZDE.

Rvačkáááááááááá

17.11. 2011 - Ramštajní srazík číslo dvě, tentokrát v Chlumci nad Cidlinou. Opět po roce jsme se setkali se správnou partou lidiček a jejich suprových chlupáčů. Pokud dobře počítáme, sešlo se nás 11 lidí a 12 psů :-) Bylo s Váma všema moc hezky lidičky. Dokýšek byl jak v ráji při lítání a hrách s celou smečkou a Fajuška při krmení špekem :-)))) DĚKUJEM za zorganizování akce, skvělý výběr trasy i hospůdky a hlavně díky za  pohodový den!

Odkaz na pár foteček ZDE

Ramštajn sraz

14. 11. 2011 - Podzimní pohodička aneb vyhřívání plyšáků na sluníčku ZDE :-)Fajuška

 

 Dokýšek

 

 

 

 

 

 

3. - 5.11. 2011 Zatím co jsme měli plné ruce práce Fajuška odpočívala doma a o akčního Dokýška se nám suprově postarala naše kamarádka Kerrinka s oběma páníčky. Děkujeme za starání se o našeho malého lumpa!  Víme že to bylo náročné, protože utahat naše malé torpédko není úplně jednoduché! ;-)

21.10. 2011 - Páteční řádění s Kazíčkem, Citíkem a Balů. Všichni kluci řádili jak utržení od řetězu :-) Děkujeme za suprové utahání prcka.  Byla taková zima, že já jsem ani foťák nevytáhla. Takže za fotečky a video moc děkujeme Simče. Fotky ZDE.

Pár foteček Dokýška od miminka ZDE

15.10.2011 - Jak nejlépe unavit neunavitelného? Hledáme recept :-) Zatím co Fajuška odpočívala a prohřívala kosti na sluníčku, www.elne.estranky.cz/nám se podařilo unavit Dokýška, díky prochajdě s Kazíčkovic. Kluci se proháněli kolem nás chvílema na třetí rychlostní stupeň. A když jsme ještě přepadli Kazíčkovic hodné sousedy s ohařem Dannym, zařadili kluci rychlost čtvrtou :-)) Pár foteček ZDE

Správná dvojka9.10.2011 - Za poslední půlrok se hodně změnilo a zvládli jsme spoustu práce i akcí, jen nezbyl čas na aktualizace.  Budeme se snažit vše postupně doplnit. Možná náhoda možná řízením osudu se naše rodinka rozrostla o nového člena :-) Lékaře se srdcem na pravém místě :-) a 8.10 jsme společně vyrazili na první soutěž Beagle dogtrekking Pojizeřím za sluncem a umístili se na 2. místě !

 

 

1.7.2011 - Aktualizovaná sekce štěňátek ! Akita inu + americká akita. Více ZDE

Zatím co připravujeme aktualizaci akcí proběhlých v květnu, máme pro vás nabídku nového pejska v sekci Akita v nouzi. Vice ZDE!

 

Corry + Leon

30.4.-1.5.  Měli jsme skvělou příležitost navštívit německou chovatelskou stanici Wettiner-ken, která chová kromě jedné žíhané akita inu ještě 6 amerických akit. Nadchl nás způsob chovu, všichni v jedné společné harmonické smečce bez jakéhokoliv oddělování a bez konfliktů. Naše návštěva nebyla ale jen zdvořilostní, měli jsme důležitý úkol. Naše kamarádka americká akita Corry jela za svým ženichem Leonem. Byla to láska na první pohled a tak jsme se po dva dny mohli kochat jejich dováděním, které úspěšně vyvrcholilo. Držíme palce a všechny tlapky co máme, aby se za necelé dva měsíce narodila malá Leončata :-) Případní zájemci kontaktujte CHS CORRISIMO

 

7.4. - Češi a Slováci volí své oblíbené plemeno! Přidejte akitkám svůj hlas! Určitě si ho zaslouží ;-)

3.4. - Dnes se nám odpolední venčení trošku protáhlo. Dorazili Kazíčkovic na společné prochajdění. Bylo krásně jarní počasí i když teplota připomínala spíš léto :-)

dsc_0319.jpg

 

Pár foteček ZDE .

Prezidentská Fajfka :-)

29.3. - Ešusům se podařilo nemožné...nasoukat všechny fotky na rajče z našeho  společného únorového vychajdění  Odkazy na fotky jsou zde: Galerie1, galerie2,  galerie3 a galerie4.

26.3. - V sobotu jsme se nečekaně v kompletní sestavě zúčastnili 3. ročníku dogtrekkingových hrátek v Nymburce. Pája s Ivetou Bibi a Sumíkem zdolávali trať 15 km, která původně měla být 10 km. Ani 15 km jim však nestačilo a tak si dobrovolně prodloužili trať o další 2 kilometry :-) I Kazíčkovic se zúčastnili procházky v kompletní rodinné sestavě.  Naše druhá část Jana, Fajuška, Sandra, Rya a Hagísek se vydala na původně 25 kilometrovou trať, kterou organizátoři ze ZKO Nymburk nakonec prodloužili až na 27,5 km. Trať byla zatím nejnáročnejší ze všech tří ročníků, nejen délkou, ale i náročností. Na trati nás čekal náročný přechod dvou vysokých lávek ze železných sítí skrz které bylo vidět na zem, kde hluboko přehluboko hučela voda ve zdymadlech. Fajuška i přes původní nechuť přes lávku přejít si na konec po vzoru statečného bíglíka dodala odvahy a lávky zdolala :-) Neméně odvážně zdolávali lávky Hagi s Ryuškou. Průchod městy, přechody železničních tratí s rychlovlaky od kterých jsme stáli pouhý metr, Fajuščina neplánová koupací akce při pokusu se napít a hlavně potkávání či míjení se s velkým množstvím psů a lidí byla velká dávka socializace, kterou člověk při běžných procházkách potká málokdy. Počasí nám přálo, nebylo ani moc horko ani nepršelo a tak nám a hlavně akitkám cesta  neuvěřitelně sedla. Fajuška neúnavně vedla celou výpravu a do cíle táhla jako opravdový tažný pes :-)

Trojice odvážných

 

Tradiční kontrolní otázky na trati (letos jich bylo celkem 14) se nám krom dvou obrázků podařilo rozluštit všechny. Bohužel díky těmto dvěma otázkám nám bylo k celkovému času na trati 5.05 přičteno dalších 20 trestných minut, které nás posunuli na 17. místo z 47 týmů. Nebýt trestných minut skončili jsme do 10 místa a to je pro nás opravdu úspěch! Další důkaz toho, že ani v konkurenci mnoha a mnoha sportovních plemen se náš trojlístek akit Fajuška Rya a Hagísek neztratil a vůbec se nenechal zahanbit ! Fotky ZDE

 

23.3. - Máte akitu, která má vleklé kožní problémy, máte podezření na SA, nebo už má potvrzenou diagnozu sebaceózní adenitida ?
Přehledné informace o nemoci SA a fotografie postižených psů najdete na stránkách Haguro Kensha
ZDE
Zkontaktujte se prosím přímo s poradcem chovu:
Ladislav Kortiš, telefon: 724 523 784, laki.laki@seznam.cz

 

21.3. - V sekci VIDEA jsme přidali dvě nahrávky ze sobotního coursingu. Na prvním videu je vidět jak vypadá "znuděná a otrávená" akita nucená ke sportu jen pro páníčkovo ego . A na druhém videu je vidět jak strašně moc jí coursing "nebaví"   

Coursing

 19.3. - Dnes jsme se byli zviditelňovat na prvním letošním coursingu v Liberci s naší oblíbenou Podještědskou smečkou! Jako vždy perfektní organizace a skvělá nálada. Pořadatel utrousil na adresu naší Fajušky poznámku ve smyslu: Ta je ale vyč*raná.... a po střapci jde jako buldozer      že by pochvala ????  Pár foteček je ZDE. Ještě bude nějaké to video, až se ho podaří nahrát na web.

10.3. - Přidáváme novou nabídku AKITA V NOUZI, ve které budeme informovat o akitách a jejich křížencích v nouzi,  ztracených akitách či akitách umístěných v útulcích. Postupně budeme doplňovat nabídku. Dnes vložena krásná štěňátka čekající na novou rodinu!

6.3. - Dneska jsme s Fajuškou vyrazily a nedělní prochajdu s luisiankou dsc_0272.jpgKerrinkou a její paničkou, které jsme dlouho neviděly. 

Kerrinka nám ukázala jaká je holka šikovná a jak jí panička naučila panáčkovat.

Fajuška sice nejdřív trošku držkovala, že by  na společné vychajdění radši nějakýho kluka :-) ale za chvilku už holky hezky ťapkaly ve sněhu a bavily se hledáním myšiček :-)

Děkujeme za příjemné odpoledne!

Více foteček ZDE.

 
Reklama na Fáju :-)

6.3. - Reklama plemeni není nikdy na škodu. A tak se naše Fajuška stala reklamou na sportující akitky. Více ZDE. Za případné kladné hlasy moc děkujeme

-S Pidlou v zádech

 26.2. - A ještě jedno sobotní venčeníčko s Ešusovic rodinou :-) Fotky ZDE

20.2. a 24.2. - K nám do hor na dovolenou dorazila celá Ešusovic rodina včetně Ramštajnů :-)). I přes šílené teploty pod bodem mrazu, jsme v neděli v kompletní sestavě vyrazili na nedělní prochajdu po Bedřichově k naší oblíbené prezidentské chatě. Hopíkující zravec Ešusík a pruhovaná Fajuša bavili okolní lyžaře a návštěvníky hor. Fajuška honila střídavě ProsííííííííííííííííííííííímEšuska s klackem, růžovou rukavici, tenisák a hlavně každého kdo nabídnul něco na zub :-)  Zatím co Ešus rotoval prostorem  a předváděl jak se chudák doma na chalupě při tahání dřeva na zátop nadře :-) Ve středu dorazili Ešusovic k nám, aby jsme vystoupali na rozhlednu Horní Černou Studnici. Cestou nahoru si Ešusek stihnul pořídit zkrvavený drápek a aby mu to nebylo líto utrhla si Fajuška kus polštářku na přední tlapce.  Ešusovic moc děkujeme, všichni za všechno ! ;-) Výběr z mnoha a mnoha skvělých páníčkových fotek ZDE

Fája a Ešus

 19.2. - POZOR!! Máme nový email!

Naše trpělivost s emailovou schránkou centrum je u konce. Založili jsme si nový email   akita.feiko@seznam.cz po nějakou dobu budou funkční obě schránky, ale pokud možno, používejte tu novou na seznamu. U centrumu bohužel není jistota, že k nám váš email dorazí.

Děkujeme za pochopení.

17.2. - Fajuška a VETERINA

Foto made by Sandra ;-)

12.2. - Rodinná prochajda po kulturních památkách v Kutné hoře. Více super foteček u Hagísků ZDE. Moc děkujeme za sobotní odpoledne a čas, který jsme s Vámi mohli prožít. Čas je jedna z těch pár nejcenějších věcí které všichni máme a kterou můžeme někomu věnovat... vy ho umíte smysluplně naplnit lidem i psům. Dokážete vyjasnit smutné období posledních dní a za to vám patří naše DÍKY!

 Faja + Kazík
Sindy
 

30.1. -  Krásné slunečné počasí posledních dní láká na výlety a vycházky s foťkem v rukách :-) Pár takových foteček a fotky z neplánovaného venčení s Kazíčkovic smečkou jsou TADY. Děkujeme za příjemné a neplánovavé vytažení od pracovních povinností

 

23.1.  - Dobrou zprávu nám poslala Sindička, má se po operaci čile k světu a pořád nedočkavě čeká v útulku Skřivany na nové páníčky ;-)