Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky 2012

 Pf 2013

 

 

 Kazíška zajímá panička a ovečky...Dokýše Verča a její čokoládová tyčinka :-))

30.12.2012 - Silvestrovská prochajda s Kazišovic smečkou :-)

Naši milovaní plyšáci :-)

Rok se s rokem sešel a naši plyšáci jsou zase o něco starší. 3.12 bylo Fajušce již 7 let a Dokýmu 5.12. již 2 roky. Fajuška stále ve skvělé kondičce v plném zdraví a Dokýš pořád stejně praštěný. Tak snad to tak ještě dlouho zůstane :-) 

30.11.2012 - Podzimní výstup na rozhlednu + pár podzimních barevných fotek ZDE. Ve  dvou se to lépe táhne, a ve třech úplně nejlíp :-)

24.11.2012 - Přispěli jsme nějakou tou kačkou na útulek ve Skřivanech. Známe paní Schilteovou osobně, vzorně se o svoje svěřence stará, jako by byli všichni její vlastní a napořád. Obdivuju, kde na to bere neustále sílu. Pokud by se Vám někomu chtělo přispět nějakou kačkou, budou Vám vděční....

10.11.2012 - Pohltila nás práce a starosti a to doslova, rekonstrukce domečku zase o něco pokročila, ale stále není hotovo, den je proklatě krátký a času míň než málo :-( reportáž z longu Krajem Karla Hynka Máchy je stále rozepsaná, zima a vánoce na krku.  Nestíháme nic moc jiného. O coursingové běhání sem, ale Dokýšáka připravit nemohla a tak jsme se 11.10. 2012 proběhli u naší oblíbené Podještědské smečky :-) Dokýšek je velmi šikovný a úžasně rychlý a běhá skvěle. Pár foteček od Aničky Buriánové ZDE. Moc za ně děkujeme!

Speedy Doký

 Aktualizována rubrika Akita v nouzi. V Jabloneckém Mšeně se dne 9.10.2012 našel krásný červený, zhruba dvouletý akiťák. Nyní čeká v útulku v Lučanech na svoje páníčky, neznáte je někdo ?

6-9.9.2012 - Podzimní Pecka - cvičení, relaxace a spousta zábavy pro chlupáče i jejich páníčky :-) Reportík a moře fotek ZDE

p1030496.jpg

5.9.2012 - Stahujeme akiťáka Chikaramochi Go Byu-Ti-Sawa z nabídky. Páníček se rozhodl problémového psa ponechat a řešit situaci uzavřením do kotce :-( Chikaramochi bleibt zu Hause.  Chikaramochi stay at home.

Hledá se nový domov pro 2,5 letého akiťáka Chikaramochi Go Byu-Ti-Sawa s PP více infa ZDE. Wir suchen neue Familie für rote Rüde 2,5 alt Chikaramochi Go Byu-Ti-Sawa mit Pedigree. We are looking for new home for red akita boy 2,5 year old Chikaramochi Go Byu-Ti-Sawa with pedigree. More info on akita.feiko@seznam.cz

Kopanina

1.9.2012 -  Na unavení Dokýše je potřeba delší procházky než na unavení Fajušky. Po 15 kilometrech na nedalekou Kopaninskou rozhledu (657 m.n.m.) spinkal jako miminko a já taky :-) .... Fotečky TU.

 Jako ve vaně...

25.8.2012 - Jizerskohorský Dogtrekking. Již 4-tý ročník. Více ZDE

Šlapu, šlapeš, šlapeme ... :-)

18.8. 2012 - Našlapali jsme spolu s Kazišovic smečkou další kilometry. Vydali jsme se na nedalekou novou rozhlednu Císařský kámen 637 m.n.m. Celkem na poslední chvíli se k nám přidal ještě 2,5 letý německý ovčák Daro s páníčky a klukům to spolu šlapalo moc hezky. Našlapali jsme pěkných 12 kiláčků a zcela evidentně kilometry a teplo znavilo nejen nás, ale i plyšáky :-) Fotky ZDE

 Když slunce čaruje15.8.2012 - V rámci tréninku na další blížící se trek jsme s Dokýšem vyběhli na místní rozhlednu Horní Černá Studnice 865 m.n.m. Ted y Dokýš vyběhl a panička spíš vyfuněla. Příští týden budu tentokrát místo Dokýše za brzdu asi já :-)). Našlapáno sice jen něco kolem 7 km, ale ten krásný letní večer stál za to :-) Nějaké to FOTO

 

Fajuškááá

4-5. 8. 2012 -  Rok utekl jako voda a akití výcvikový tábor v Kolíně na cvičáku ZKO Borky měl letos již 4-té pokračování, na kterém Fajuška prostě nemohla chybět. Pár postřehů ZDE a ještě naše malá FOTOGALERIE.

Licenční běhy - coursing

29.7. 2012 - Coursing s CCC. Dokýšátko dokončilo coursingovou licenci. Je z něj tedy coursingový závodník a po vyřízení papírových formalit se může vrhnout do světa coursingových závodů :-) Pár foteček od páníčka ZDE.

 Bloodywalk
 
7.7. 2012 - Dogtrekking Bloodywalk v Krkonoších. Přihlásili jsme se na MID. Délka 50 km. Celou trasu jsme absolvovali pouze s Dokýškem a tak jsme si intenzívně prožili snad každý metr. Report z trasy STEP BY STEP. Fotogalerie ZDE.

Plesnivec + Pruhatice

Že prý nejlépe chutná ze zelené misky. Co by jsme pro ně neudělali :-)

 Bašta

3.7.2012 - S Dokýšákem jsme dokončili jarní základní kurz triků a dogdancingu u Podještědské smečky. Už vím co všechno a jak by jsme měli trénovat. Za největší úspěch pro mě je pouhý fakt, že se Dokýšák naučil soustředit a spolupracovat se mnou za přítomnosti ostatních psů, aniž by hystericky hýkal, já si chci hrát s pejskamááá :-))))

25.6.2012 - Turistický pochod Rozhledny Jablonecka 31. ročník. Článek ZDE fotogalerie TADY.

Spolubojovníci Esušovic z výcvikového tábora Pecka spáchali drobný reportík :-) reportáž jak Pecku vidí Ešus obdivovatel naší Fájušky najdete na Zvířetníku.

Fája a Hagis junior

29.5.2012 - Haguro No Kaigo č. 5 - Zúčastnili jsme se dalšího ročníku Haguro no Kaigo 2012. Tentokrát jsme kupodivu dorazili včas :-))) (nic jiného nám nezbývalo, protože naviják na coursing od Pecky odpočíval u nás a ranní program srazu začínal coursingem :-)) ) Po rozběhání všech akit a ostatních čtyřnožců i dvounožců (běhalo jim to všem skvěle), Fája opět v kondičce a Dokýšek si střihnul běh v páru s borderáčkem Detanym. Pak jsme se pobavili při soutěži běh-přivolání minovým polem. Za naší smečku dopadlo vše dle očekávání, Fajuška se zasekla u buřtů a Dokýš u plyšáků :-)))) Zatímco páníčci odpoledne povídali a nebo schůzovali, plyšáci nabírali sil na odpolední socializační procházku do města. Večer po občerstvení páníčků se opět roztočil naviják a kdo chtěl mohl se ještě zůčastnit večerního coursingového řádění. Fajuška ač strapeček miluje tak dokázala, že chléb jest nad hru. Při vyběhnutí za střapečkem si vzpoměla, že vlastně dnes ještě pořádně nejedla a ráno se na ploše povalovalo spousta jídla :-) A tak střapec nestřapec, licence nelicence, závodník nezávodník....hlad je prostě hlad a na milý střapeček se normálně vybodla :-))))

Fája coursing

Dokýš coursing + poza pro fotografku :-))

 

Přivolání ..... Fája: Tady všude se válí jídloooo!!!???!!! :-))))

 

Happy aussie... medvídek s méďou :-))

Děkujeme Hagískům za sraz i fotky ZDE a všem přátelům i nováčkům za příjemně strávený čas a těšíme se na příště :-) 

19-20.5. 2012- Socializovali jsme se o víkendu u přátel na Apaluše. Bylo to veselé, hravé, poučné, pracovní i relaxační :-) Například jsme zjistili, že není australák jako australák :-)) Kolik najdeš rozdílů?

 Aluška ACD + Dokýš AUO

 13.5.2012 - Turistický pochod Krajem Karolíny Světlé.

 Pecka 2012

 

4-8.5.2012 - Výcvikový tábor Pecka 2012.

Coursingová licence - solo běh

28.4.2012 - Coursing s Podještědskou smečkou v Liberci. Přihlásili jsme Fajušku na trénink a Dokýše na licenční běhy. Fajuška se bohužel kvůli zdravotní komplikaci tréninkových běhů ještě zůčastnit nemohla a tak jsme tentokrát vyrazili jen s Dokýšem. První kolo byl běh solový a v druhém kole běžel společný párový běh s nadupaným borderákem. První běh dal tak sotva na čtvrt plynu, ale v párovém běhu už se díky konkurenci nenechal zahanbit a běžel jako vítr. A jen díky jeho šikovnosti nedošlo k nechtěné srážce na trati :-) Dokýšek má tedy úspěšně splněné dva licenční běhy! Fotky ZDE

Coursingová licence - Párový běh

21.4.2012 - Turistický pochod Koberovské šlápoty 15+3 km :-) Pochody nás baví a tak už plánujeme další :-)

Jdi s tím, kdo tě má rád ;-)

14.4. 2012 - Sobotní mini-prochajda s kámošem Kazíkem.  Honičky a lítačky naberou na rychlosti, když cestou potkáme dalšího prima ohařího kluka Dannyho s páníčkem :-)

Kdo chce piškůtééék

 

10.4.2012 - My čekali jaro a zatím přišel mráz, zima a sníh :-( kdy už dorazí to jaro a teplo ? Jedna skorojarní fotečka:

Tahouni

Konečně je bez sněhu a zase můžeme chodit do lesa, o co míň potkáváme lidí a psů o to víc srnek a zvěře..tak si tak říkám..jak já sem to vlastně tu Fajušku naučila...že když nám před čumákem přeběhne srnka jen stojí a kouká, jukne na mě a zachová ledový klid :-) zato Dokýšek, jo jo škoda slov...puberta s ním mává na všechny světový strany... a řve a řve a řve...v tom lepším případě :-)) přemýšlím o "práškách na nervy"...jeden pro mě ..jeden pro Dokýše ..jeden pro mě ...jeden pro... :-)))

1.3. 2012 - Bohužel nám zdravotní komplikace neumožnila dorazit na každoroční oblíbené dogtrekkingové hrátky s ZKO Nymburk, ale nevadí jaro teprve začíná a našlapaných kilometrů nás čeká letos ještě hodně :-)  S Libereckou Podještědskou smečkou začínáme již druhý - jarní kurz poslušnosti a triků. Díky bohu za jejich trpělivost s náma oběma...Dokýšem i se mnou :-)

Jedna fotečka od jejich šikovného fotografa Petra Majera:

 

 Jelito číslo 1  a číslo 2....hádejte kdo je kdo ? :-)

 

Doký

10.-11.3. 2012 - Seminář o strachu a agresivitě psů. Přednášející Anne Lill Kvam. Přínosná přednáška se spoustou zajímavých a někdy i docela překvapivých názorů. Mnoho témat na zamyšlení i praktických rad, přednášených v angličtině. Věřili by jste například, že tělo (ať psa nebo člověka) se s těžkým stresujícím zážitkem vyrovnává dlouhý čas a než plně odbourá stres a jeho následky musí uběhnout cca 9-10 měsíců.... Přednášku s námi absolvoval i Dokýšek a díky Sandře máme spoustu jeho moc hezkých FOTEK

Fája + Ešus

5.3. 2012 - Díky dovolené, kterou trávila Ešusovic smečka v Jizerkách jsme se mohli několikrát přidat na společnou procházku a prožít tak několik dnů, na které se nezapomíná :-). Fája a Ešusek už jsou jako dva starý kámoši a tak si mohla Fája užívat svobodu bez vodítka i koše. Kromě rozhledny na Černé Studnici nás Ešusovic smečka vytáhla do nádherné rokle s vodopádem v Josefově Dole. Nádherný zážitek i příroda, určitě se tam na jaře podíváme znovu! Pár foteček ZDE

Fajušce se rány po pokousání hojí díky bohu dobře! Prvních pár dní byl krk hodně pohmožděný, bolestivý a bylo znát, že Fája není ve své kůži. Hluboké rány bylo potřeba nechat zahojit odspoda a tak se proplachovalo a čistilo, aby se pod strupem nevytvořila zhnisaná kapsa. 

 

Fajuška je naštěstí úžasná pacientka, která při strhávání strupů pinzetou ani nepípla! Rány na těle se hojí dobře, ale zhojit rány na duši půjde pomalu a těžko :-(

12.2.2012 - Na skok do hor dorazila smečka Esusovic ! :-) Přepadovka byla sice krátká ale radostná :-) Trošku jsme měli obavu jak se bude Fajuška po svém hrůzném zážitku tvářit na Ešusa, ale byla opět skvělá! Zase nás překvapila, chtěla si s ním laškovat a vyzývala ho ke hře :-)

p1010758.jpgNo a Dokýšek je pracovní plemeno, jezdí s náma pravidelně do práce :-) A aby se v práci nenudil, koupila mu panička míček ve tvaru zeměkoule pro zábavu.... Ano zábava to byla výborná. Zeměkoule byla rozebraná na molekuly a roztahaná po celé místnosti za cca 30 vteřin a můj úklid trval skoro půl hodiny :-))) A pak kdo komu vymýšlí zábavu :-)))

Odkaz na fotečky, které při společném venčení fotila Simča a její šeltičí komando :-) ZDE

5.2.2012 - A je konec!! došla mě trpělivost! Včera to bylo naposledy! Naposledy co jsem musela skoro bezmocně sundávat z Fáji zhruba 60 kilovou rozzuřenou a agresivní fenu pyrenejského psa, která díky neodházenému sněhu přeskočila plot a napadla  nás. Hlavně Fáju s Dokýšem, kteří spořádaně šli na vodítku u mojí nohy. Šlo nám všem o život a nejvíc Fajušce,  kterou  pyrenejka držela v šachu pod krkem. Jen díky silnému koženému obojku a kovovému koši se jí nepodařilo prokousnout Fajušce hrdlo! 

Ode dneška už jen s elektrickým paralyzérem, který neváhám použít na jakého koliv psa, který k nám příjde s úmyslem nás napadnout, ohrožovat a nebo obtěžovat!!!! Jedno jestli pyreneják, kříženec, ovčák, rotvajler či čuvač !!! 

  

 1.2. 2012 - Mráz kopřivu (mě) nespálí a ani těch skoro - 20°C nás neodradilo od společného venčení s Kazíčkovic a smečkou šeltiček od Simči. Měli jsme možnost si pochovat malé 3měsíční miminko šeltičky malého Falca (tak mladej a už táák plesnivej!!). Je úúúžasnýýýý! A vůbec celá smečka všech 5 kluků byla úžasná, řádili všichni společně jako draci :-) Za fotky moc děkujem holkám, statečně riskovaly omrzliny na rukou. Já nefotila a i tak sem skoro umrzla :-/

Skutečný dogdancing :-))

26.1.2012 -  Zapadli jsme do sněhu. A tak nezbylo než obházet celý plot, aby plyšáky nenapadlo zdrhnout (Fajušku by to samozřejmě  nenapadlo vůbec ale Dokýšek má prostě agiliťácký vlohy :-/ ) a vysvobodit skleník :-/ už aby bylo jaro! Foto

Pomocník

24.1.2012 - Skoroakiťák DENY, hledá nový domov!! Více informací ZDE!

23.1. 2012 - Umění trpělivosti a sebekázně, aneb nácvik ovladatelnosti a soustředění. Video v hlavní roli: Dokýšovo jelítko :-)  

PPČ

 

20.1.2012 - Oslovil nás časopis Pes přítel člověka, abychom sepsali krátký článek pro únorové číslo časopisu PPČ o našem životě a soužití s akitou. A tak jsme si řekli: Proč ne  :-) Zážitků by se dali sepsat stovky, nám však muselo stačit pouze pár řádků a kupodivu byl náš článeček i otištěn :-) 

Naše dvojka

18.1.2012 - Kdo by to do té naší Fajušky řekl, stává se z ní komunikativní a hravá akitka :-) Důkaz místo slibů je zde VIDEO: Souboj o hadr číslo 1, souboj o hadr číslo 2, přivolání 1, přivolání 2 aneb "Hujeři! se snaží  :-)