Jdi na obsah Jdi na menu

Základna (Mládež)

8. 2. 2008

Martin Kroh

08.02.08 18:38

Zdravím všechny, právě jsem úspěšně zdolal všechny zde vložené příspěvky a rád bych táké přidal názor. Než tak učiním shrnu co mi utkvělo v paměti. Základna je čím dál menší, málo kdo se dnes chce věnovat trénování, konkurence ostatních sportů je velká a sportů přibívá, je málo peněz, ČVS pro rozšíření základny nic moc zásadního nedělá, málo se spolupracuje se základními školami atd. Dá se říct že na těchto bodech se asi většína shodneme. Tak co s tím ???? Pravdou je že je to o lidech a to především o těch dospělích ať to jsou trenéři, rodiče , učitelé nebo ředitelé škol. Pokud chceme mít širokou základnu musíme hledat cestu právě k rodičům a učitelům aby dítě k volejbalu přivedli pokud dítě projeví zájem odkázat rodiče na příslušný oddíl, pak je na trenérovi aby děti měli zájem trénovat volejbal. Pokud to však má mít hlavu a patu měla by tato práce být výsledkem spolupráce především kraje s oddíly. Kraj by měl více nabádat oddíly aby měli svá mládežnická družstva na druhou stranu se aktivně podílet na získávání nových trenérů, více spolupracovat se ZŠ např. pořádáním školních pohárů v jednotlivých krajích a více se snažit představit volejbal rodičům a více informovat tělocvikáře a školy o mládežnických oddílech v okolí. Více pomáhat hledání oddílu těm, kteří mají zájem ale neorientují se, např. mapa mládežnických oddílů (družstev) včetně míst kde trénují. Více informací o mládeži na místech kde se sportuje a to i rekreačně (samozřejmě ve spolupráci s oddíly). Dostat informace o mládežnických oddílech i do novin městkých částí a na místa kde by se k nim dostali i lidé, kteří nejsou z volejbalové branže apod. Peníze??? Ano samozřejmě jsou potřeba. Přesto si myslím, že nejsou tím hlavním problémem. Pokud bude dost dětí ve volejbale a bude se o nich vědět budou i peníze. Možná, že taky není špatný nápad organizovat turnaje smíšené i to by mohlo děti zaujmout. Nejsem ani trenér ani bůhví jaký volejbalista a v této problemati se zatím příliš neorientuji, ale možná pohled tak říkajíc z venčí může být také přínosem.

 

Odkaz na stránky Z.Haníka do diskuse nazvané "Základna" týkající se stále se snižující se základny mládeže.

http://www.hanikvolleyball.cz/cz/diskuse/zakladna.html

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Discount Supra shoes - http://www.wiye.net/

6. 7. 2011 9:13

Why Cheap Supras are so popular?Firstly, Supra Shoes are always aware of what the consumer wants and designs are properly adjusted to suit the current trend. Experts design the modern sneaker as they are aware of recent trends. This year that trend would have to be the high-top sneaker as it is a style delivered by every major brand and worn by every celebrity at the moment. Some of the highest selling models are the Supra Footwear of Supra Skytop.

Besides, keeping up with fashion and style are the essence of his popularity. Discount Supra shoes offer fashioned and stylish shoes to cater the needs of all people. Brands like this use lots of attractive colors, different materials and bold accessories to grab the attention of a wide audience.

Last but not least, the hip-hop scene influences lots of these new styles and trends in the sneaker market. A lot of musicians from this genre will begin to wear them in their videos and so bring them to the attention of the public. So people generate the sense of Justin Bieber Shoes deriving from watching the latest music videos on MTV or favorite sports stars. Besides, comfort is another feature which supra shoes attaches much importance to it.