Jdi na obsah Jdi na menu

 5.1.2008

Obrazek 

První akcí roku 2008 se stal 5.1.2008 novoroční turnaj pořádaný družstvem rekreačky. Původně šlo o turnaj, který se již tradičně konal v prosinci a byl pořádán jako mikulášský turnaj. Vzhledem ke komplikacím se zajjištěním tělocvičny se musel posunout až na leden a stal se tak turnajem novoročním. Akci samozřejmě nechyběla dobrá nálada a kamarádská atmosféra. Hrálo se již tradičně v tělocvičnách ZŠ Hovorčovická. Více k tomuto turnaji najdete zde.

 

leden až březen

ObrazekOd ledna do března pokračovala druhou polovinou soutěž Mistrovství Prahy žen, které se účastnílo také naše ženské áčko. Letošní ročník měly holky celkem dobře rozehraný a až do posledních zápasů bojovaly o druhou příčku v soutěži. Bohužel ve velmi vyrovnaném závěru soutěže neudržely slibnou druhou pozici a nakonec se musely spokojit jen se čtvrtým místem. Přesto však se sluší k jejich výknu pogratulovat.

 

 duben

ObrazekV průběhu dubna proběhly jako každoročně před zahájením venkovní sezóny brigády na našich antukových kurtech. Jedinou změnou byly práce ženských družstev. Tentokrát dělala místo mytí oken brigádu na kurtě číslo sedm. Na úpravu kurtů se použilo 9 tun antuky. Kurty nakonec Jirka (správce) uválcoval. 

 

 

 

 duben

I díky našim webovým stránkám si do našeho areálu našla cestu řada nových nájemců což nás samozřejmě velmi potěšilo. Mezi nájemce kteří u nás hrají soutěž jako je třeba TJ Břevnov nebo Páča Maniny přibyl další tým a to nám dobře známý Motorlet, který u nás bude hrát 1. třídu. 

 

 26.4.2008 sobota

ObrazekPřed soutěží pořádali dne společně muži B a ženy B turnaje žen a mužů "Meteorské šestky". Záměrem pořadatelů bylo uspořádat turnaj na rozehrání se před soutěží. Turnaje se účastnilo celkem 24 mančaftů (12 ženských a 12 mužských). V Kategorii mužů nakonec po zásluze zvítězilo družstvo ECOS a v ženské kategorii pak tým Sokol Smíchov. Jednalo se o Obrazekprvní spolupraci mezi oběma našimi družstvy a myslím že podle výsledku nebyla poslední, protože se turnaj celkem povedl. Jen je škoda, že účast na oslavě po turnaji nebyla větší. Družstva se celkem rychle po turnaji rozprchla a neudržely je ani slíbené kytary.  Více najdete v článku věnovanému právě tomuto turnaji zde.

 

 

 

27.4.2008

Venkovní soutěže začaly koncem dubna odloženým zápasem chlapského áčka a naplno se pak roběhly v květnu. Soutěž na našich kurtech bude letos hrát z našich týmů Muži A (M2B), Muži B (M4D), Ženy B (Z3B) a nájemci TJ Břevnov (M4A), Páča Maniny (M3C) a Motorlet (M1). Celkem tedy šest mančaftů.     

 

 3.5.2008

pořádala rekreačka opět jednu ze svých pravidelných akcí. Tentokrát se jednalo o smíšený deblový turnaj. Akce byla určena až na pár vyjímek pouze pro členy rekreačky.

 

17.5.2008 

Na našich kurtech uspořádalo Pražské Sdružení Sport Pro Všechny ve spolupráci se Sokolem ženský volejbalový turnaj pro neregistrované hráčky. 

 

květen a červen

Na konci května a začátkem června proběhla u nás v rámci POPRASKu serie turnajů ve volejbale a nohejbal. Pořadatelem akce bylo DDM. 

 

31.5.2008 sobota

Uspořádala naše rekreačka v našem areálu kamarádský turnaj ve volejbale družstev 3+3. Účastnilo se celkem 9 týmů.

 

1.6.2008 neděle

ObrazekNa dětský den připadl jako již tradičně turnaj o pohár starosty Prahy 8. Jednalo se již o 9. ročník této akce dříve pořádané SK Meteor Praha, který od minuého roku vystřídala SK Kometa Praha. Turnaj byl jeden z největších pražských volejbalových turnajů mladších a starších žákyň z celé ČR. Více o akci najdete zde.  

 

7. a 8.6.2008

V sobotu a v neděli u nás na volejbalových kurtech uspořádala TJ Slávia Žižkov deblové turnaje mužů, žen a mixů. Výsledky turnaje jsou započítávány do Mistrovství ČR ve volejbalových deblech. Tento turnaj má na našich kurtech dlouholetou tradici až na vyjímky se u nás konná už od roku 1996.

 

25.6.2008

 Posledními zápasy byly dohrány venkovní soutěže ročníku 2007/08. Těchto soutěží se zůčastnily i naše týmy. Muži A ve skupině M2B se umístili na 6.místě. Muži B po né příliš vydařené soutěži ve skupině M4D na 7.místě a naše ženské "béčko" naopak po vydařené seźóně ve skupině Z3B na 3. místě.

Bylo by dobré zmínit i výsledky týmů jež sice nejsou součásti oddílu SK Meteor Praha, ale na našich kurtech též hrají soutěže. Letos u nás dohrál 1.třídu Motorlet a umístili se na šestém místě. Dalším kdo již tradičně má meteorské kurty za domácí je VK Páča Maniny ti hrají ve skupině M3C a obsadily 6.pozici. Posledním kdo u nás hraje je TJ Břevnov ti letos postoupili ze skupiny M4A a budou zřejmě v příštím roce svádět přímé bitvy s Páčou.  

 

29.6.2008

Proběhla brigáda za účasti některých borců z Motorletu a Ladunky. Náplní brigády bylo vyčistit prostor před rozhlasem tak, aby se tam dali rozložit stoly při turnaji plánovaném na 19.7.2008.

 

30.6.2008

Na předešlou brigádu se navázalo a vyřezaly se některé nálety a prořezaly se stromy nad schody a ve svahu k plotu.

 

8.7.2008

Správce vykopal díru pro položení el. kabelu k připojení rozhlasu tak aby mohl být zabetonován do země a znemožnilo se tak jeho odcizení jako se to již dvakrát stalo. 

 

 

 

9.7.2008

ObrazekVe středu 9.7.2008 byly rozebrány zbytky shnilého plotu kolem areálu v úseku rozhlas -dílna, aby se v doholedné době mohl postavit nový plot.

 

 

 

14.7.2008

ObrazekNa místech pod rozhlasem proběhla dobrovolná brigáda na úpravě povrchu na němž by mělo být postaveno dětské hřiště. Brigády se účastlili borci zejména z mužů A doplněnými některými hráči z mužů B. 

 

 

 

24.7.2008

ObrazekKonečně se podařilo obnovit elektrický přívod do budovy rozhlasu. Práce byla ještě zkomplikována tím, že díky špatnému stavu stávajícího kabelu nestačilo vyměnit jen kabel v místě kde byl ukraden, ale i celá část vedoucí přes tribunu až k rozhlasu. Posléze byl kabel na všech dostupných místech zabetonován tak, aby nedráždil zlodějské ručičky nenechavců.

 

 

 

 

30.7.2008

ObrazekSprávce natřel dveře do sklípku. 

 

 

 

 

 

 

6.8.2008

ObrazekZapočaly práce na stavbě nového oplocení areálu. Za účasti Řezni, Čezy a Pratondy byly přidělány na betonové kuly nosné fošny. Další práce budou následovat ...

 

 

 

 

 

 

 

8.8.2008

ObrazekŘezňa s Pratondou přidělali mříž na okno do rozhlasu, aby již tak nelákalo nenechavé ručičky. 

 

 

 

 

 

 

14.8.2008

ObrazekDnes byla dokončena polovina rekonstruované části oplocení areálu, pokud půjde vše podle plánu měl by celý plot stát do konce srpna.  

 

  

 

 

22.8.2008

Na Meteoru začne od září hrát soutěž družstvo mužů Pharming C.  

   

22.8.2008

ObrazekObrazekDružstva mužů přibrala nové posily. Do áčka přestoupil z Motorletu Šunka (Michal Švara) a do béčka přišli hned dva borci blokař Adam Gryc a nahravač Petr Kopecký. 

  

1.9.2008

Začaly venkovní soutěže ročníku 2008/09. Mužská družstva nastoupila v nových dresech od Triko4u.cz.

 

6. a 7.9.2008

Proběhla na našich kurtech Velká Cena Prahy starších a mladších žákyň.

 

13. a 14.9.2008

Proběhly na našich kurtech kvalifikační turnaje starších a mladších žákyň.

 

20.9.2008

Proběhl na našich kurtech turnaj v minivolejbale dívek.

 

4.10.2008

Poslední volejbalovou akcí v roce 2008 na našich kurtech byl Memoriál Jiřího Heinla. O putovní pohár bojovalo celkem 11 družstev ve složení 3+3. Výtězem se nakonec stala Pohoda. Akce byla zakončena oslavou v restauraci a nechyběla ani tombola.  

 

 

 Zpět na Kroniku