Jdi na obsah Jdi na menu

Vánoční fotbalový zápas

25. 12. 2007

Již tradiční fotbalový zápas "starý proti mladejm" o basu piv, místo konání fotbalové hřiště FK Meteor Praha (dřívější škvárové hřiště). Výkop 10:00.

 

Tým "mladých"

Foto : Jiří Česnek (Čeza) Tým "mladých" horní řada zleva M.Kasa (Kašík), M.Kaplan (Banán), D.Lošťák, P.Jelen, H.Lachmann (Ladunka) střed zleva P.Vachta (Pitchus), J.Wellemín, J.Kopecký (Řezňa), M.Lachmann (Ladunka) dole M. Kroh (Pratonda).

 

"starý"  versus "mladý"  3:6

Tak jsme se opět sešli na vánoční fotbal. Přátelské utkání proběhlo dle očekávání  v pohodové atmosféře,  jen tu a tam došlo k nějaké té ostřejší slovní výměně jak už to tak při sportu bývá, vše však v rámci fair play. 

Tým "mladých"  šel do utkání s jasným cílem a s heslem " tentokrát jim to konečně nandáme". Nutno říci, že tato víra ve vítězství byla dost podpořená informací, že na trávník nenastoupí jeden z klíčových hráčů "starých" Honza Moudřík (mladej Mlčoch), který po vážném zranění musel tradiční fotbal oželet, takže se jen smutně koukal za lainou a případně glosoval právě probíhající sport.   

Mladý však nepodcenily ani přípravu. Laduna si vzal zodpovědně na starost dresy. Pravdou je, že několika hráči byl nařčen z toho, že na sportovním klání se snaží vydělat, když každý z dresů předával se slovy "Mám pro tebe triko, dlužíš mi kilo" . Nakonec tuto velmi lákavou nabídku nikdo neodmítl, takže jsme jako jeden muž nastoupili v dresech repre. Teď mě napadá, jestli to kilo vlastně někdo tomu Ladunovi dal - já teda určitě ne.

Zahájení utkání se o chvíli zpozdilo zejména díky některým z řad "mladých". Řezňu jsem vytáhl z postele se slovy "jo, von je vlastně ten fotbal". Hynek (Laduna) na nás zkoušel výmluvy jak má nemocnou rodinu a jak ho po ránu velmi rozladilo, že mu ze střechy auta zmizela zamknutá rakev. Další hříšníci si dali sraz na Admiře a hrozně se divili, že se hraje na Meteoru.

 Před úvodním hvizdem ještě proběhlo focení a pak se konečně mohlo začít.

Chvíli po začátku se potvrdily předpoklady, že tým "starých" letos nebude mít takovou formu jako jindy a nám se podařilo poměrně snadno vsítit první gól, což se samozřejmě v našem týmu setkalo s obrovským nadšením. Další kdo rozvlnil brankovou síť z poměrně velké vzdálenosti byl Pepa, který vůbec odehrál velmi dobrý zápas. Jeho komentář k právě proměněné šanci byl výmluvný a zněl asi takhle: "Já nestřílel na bránu, já nahrával". Do konce poločasu se bohužel podařilo skórovat i soupeři. Přesto při přestávce mezi půlemi hýřily tváře "mladých" nespoutaným nadšením nad průběhem zápasu. 

Druhá půle probíhala stejně jako první pod kontrolou " mladých" borců. Další úspěch zaznamenal střelou na hranici šestnácky Jirka Wellemín. Pak jsem ukázal i já své kvality a také skóroval, avšak rukou a do vlasní sítě :-), takže stav byl 3:2. Mou chybu pak napravoval Řezňa, který dával na 4:2. Přesto se ještě "starým" podařílo snížit na rozdíl jednoho gólu. Nejdříve se kopala penalta po ruce ve vápně a Banán, který se osvědčil jako gólman, střelu Čézy (juniora) vytlačil na tyč. Takže jsme tentokrát branku uhájili. Ašak netrvalo dlouho a po sporném střetu Čézy (juniora) se dvěma z borců v naší šestnácce si tým "starých" prosadil penaltu druhou a tu už Čéza proměnil. Pak už jsme ale "starý" k ničemu nepustili a po brankách Kašíka, který dal gól nádherně hlavou po Řežňově perfektě kopnutém  centru. A po ještě jednom gólu, který už ani nevím kdo ho dal (snad mi to odpustí) zápas zkončil jasně pro "mladý" 6:3.      

Pratonda

 

Náhledy fotografií ze složky Vánoční fotbalový zápas

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pratonda - Ach ta paměť

8. 1. 2008 10:37

No to víš už mi paměť neslouží jako dřív, tak jsem čekal kdo se ozve že jsem mu upřel úspěšný zásah.

Kase - Goly

8. 1. 2008 9:44

Tak to bys ten posledni gol uprel te nejvetsi veprove hnate, alias Ladunkovi. Naopak k prvnimu golu se skrome musim prihlasit ja.

S nazvem souhlasim, protoze tam skoro zadny stary uz nejsou. Resp pokud jsou tak skoro rovnomerne rozlozeny mezi oba mancafty.

Pratonda - Fotky

28. 12. 2007 12:58

Přidal jsem fotky co mi poslal Honza Mlčoch.

Pratonda - Doplnění článku

27. 12. 2007 16:55

Vyzívám všechny zúčasněné, aby svými vtipnými komentáři doplnili článek. Zejména pak ty, kteří neměli foťáky jen na parádu a něco vyfotili - pošlete mi prosím fotky na můj e-mail. Dík

PS: To se týká hlavně mladýho Mlčocha a Šunky.

Pratonda - starý mladejm ?????

26. 11. 2007 13:39

Tak mě napadá jestli jsem ten zápas dobře pojmenoval?? Kdo vlasně bude hrát za starý?? Jestli se to nemělo jmenovat spíš Meteor proti Motorletu a spol?? :) Typuji, že od nás bude hrát za starý tak Čéza, Láďa a Kozimír.

Kase - Pro stary

26. 11. 2007 9:58

Letos konecne pujdete s nudli u nosu na svatecni obed!