Jdi na obsah Jdi na menu

Muzeum automobilů Mladá Boleslav

Muzeum automobilů Mladá Boleslav
Dne 17. dubna jsme měli sraz na autobusovém nádraží v Semilech. Sešlo se nás celkem devět členů naší organizace a cíl našeho výletu byla Mladá Boleslav.

Po příjezdu jsme nejdříve zavítali do automobilového muzea značky ŠKODA.Obrazek Zde jsme si prohlédli automobily od prvopočátku výroby až  po současnost. Do muzea je bezbariérový přístup a všechny vystavené exponáty jsou popsány Braillovým písmem. Návštěvu tohoto muzea všem doporučuji.

V prosinci roku 1895 mechanik Václav Laurin a knihkupec Václav Klement začali vyrábět jízdní kola značky SLAVIA
a později i motocykly. V roce 1905 zahájili výrobu automobilů značky VOITURETTE. Po sloučení s podnikem Škoda Plzeň v roce 1925 pokračovali ve výrobě osobních automobilů a nově byla zavedena výroba nákladních automobilů, autobusů, leteckých motorů  a zemědělských strojů. Zde je původ značky ŠKODA. V roce 1930 přišel na trh model ŠKODA 420 POPULAR, mnozí z nás si ho ještě pamatují.
Po druhé světové válce se začalo s výrobou Škoda Tudor
a později se vyráběly už všem dobře známé značky Škoda Spartak, Octavia, Felicia, Škoda řady 1000 MB, 100, 105, 120 a v roce 1987 Favorit.
Obrazek

Po návštěvě muzea jsme se prošli po městě, hlavně po jeho staré části, kde jsme si prohlédli místní hrad a další zajímavé historické stavby. V odpoledních hodinách jsme jeli autobusem zpět do Semil.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář