Jdi na obsah Jdi na menu

Vynikající hudební vystoupení

19. 7. 2009

 

Do obecní kroniky

 

V sobotu 18. července 2009 navštívil dlouhotřebovský amfík na Starém hřišti rockový zpěvák Jiří Zonyga se svým recitálem, v rámci kterého zazpíval několik vlastních písní, které proložil i několika písněmi od jiných interpretů. Dlouhotřebovským areálem se tak nesly písně od Lucie, Queenu, Petra Koláře - nebo nesmrtelný hit Nothing Else Matters od skupiny Metallica.

 

Interpret předvedl své nesporné pěvecké kvality, ale zároveň dokázal, že stojí oběma nohama na zemi a že mu sláva rozhodně nestoupla do hlavy, což poznali i Ti, kterým se Jiří Zonyga ochotně podepisoval - nebo se s nimi nechal vyfotografovat. Předvedl téměř tříhodinové vystoupení s maximálním nasazením a sklidil zasloužené ovace od přítomných diváků, které ocenil v krátkém vystoupení i starosta obce Jaroslav Kašpar, který zároveň poděkoval pořadatelům za dobrou práci, což ocenili i přítomní návštěvníci.

 

Bohužel se na divácké účasti nesporně podepsalo počasí, které je v letošním roce opavdu nevyzpytatelné. Rozhodně by si hostování zpěváka a člověka tohoto kalibru  zasloužilo větší diváckou kulisu, než jak tomu bylo v onen deštivý podvečer. Přesto,  kdo přišel - rozhodně nelitoval. Za osmdesát korun vstupného si odnášel hluboký kulturní a umělecký zážitek, na který nikdo ze zúčastněných hned tak nezapomene. Byl to vydařený večer, kterým dlouhotřebováci poskočili o další stupínek - ne-li stupeň - na úrovni "Kultura v obci". Dlouhá Třebová jenom potvrdila letitou pravdu, že má na to, uspořádat počin výše uvedeného rozsahu. Jenom od občanů by si zasloužila větší podporu těmto snahám.

 

Zdroj: Zpravodaj