Jdi na obsah Jdi na menu

Ondrovy misie

Milí přátelé,

loni o Misijní neděli byl při mši sv. představen náš farník ze Synalova Ondřej Škvařil, který nám sdělil svůj záměr, na který se poctivě a zodpovědně připravoval, a sice stát se misionářem a pomáhat jako dobrovolník jeden rok na misiích. Vše bylo podmíněno zakončením studia na VUT, což se naplnilo a také momentální situací, aby mohl uskutečnit svoji touhu být na misiích. Asi před měsícem se vyřešila situace i v této nelehké době a je poslán do Zambie (Afrika), do městečka Lufubu. A naše farnost může být šťastna, že máme misionáře. Na misie odlétá ve středu 18. 11. ve večerních hodinách z Vídně. Chceme na něho pamatovat v modlitbách a kdo může, tak i finančně podpořit, protože to, co předchází tomu, aby se tam dostal, si musí plně zaplatit. Připojuji číslo účtu, ze kterého může čerpat finanční prostředky nyní i během doby, kdy bude na misiích a také kontakt, pokud byste ho chtěli povzbudit a něco mu napsat. I on s námi bude ve spojení a budete informováni prostřednictví webových stránek farnosti. Děkuji vám všem, kteří se zapojíte do tohoto konkrétního misijního díla.

P. Ervín

Kontakt: Ondřej Škvařil, e-mail: feiman@seznam.cz        číslo účtu: 2200695600/2010

 

Příspěvky

Rozhovor s Ondrou

A je to tady! Ondra Škvařil ze Zambie naživo v rozhovoru na YouTube kanálu Papežských misijních děl. Co tam ten chlap ze Synalova vyvádí? Mrkněte ;-)

 
29. 3. 2021 | | Rubrika: Ondrovy misie | Komentářů: 0

ONDRŮV WEB

Zajímají vás Ondrovy zkušenosti a postřehy z misijní spolupráce v dobách minulých, přítomnosti i blízké budoucnosti? Jsou vám plně k dispozici na jeho osobním webu, klikněte zde.

 
16. 11. 2020 | | Rubrika: Ondrovy misie

Salesiáni Dona Bosca a misie SADBA

První salesiánská misijní výprava se vydala v roce 1875 do Argentiny. Od té doby se salesiáni vydávají do různých zemí světa, kde pomáhají zvláště mladým lidem na cestě k dobrému a šťastnému životu. Misijní aktivity má v české salesiánské provincii na starosti Salesiánská asociace Dona Boska – SADBA.

 
14. 11. 2020 | | Rubrika: Ondrovy misie