Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proběhlo veřejné zasedání zastupitelstva

7. 2. 2008

ObrazekZasedání zastupitelstva

 

Veřejné zasedání zastupitelstva města č. 1/2008 se uskutečnilo v pondělí dne 4.2.2008 od 18:00 hod v malém sále KD, ul. 5 května č.p. 101, Milovice.

 

Veřejné jednání zastupitelstva se zpočátku neslo v duchu vážném a pro laika až nudném. Nikdy předtím jsem na takovém jednání nebyl, a protože jsem byl zvědavý, jak takové zasedání probíhá, rozhodl jsem se, že se ho zúčastním. Veřejnost měla v sále vyčleněna místa, která byla téměř všechna obsazena. Na zasedání se hovořilo hodně v číslech, nejvíce o číslech z katastru nemovitostí. Naštěstí pan starosta Kraus vždy upřesnil, které pozemky se pod číslem katastru skrývají.

Zaujala mě diskuze, na které jsem se dozvěděl pár zajímavých informací.

Například, že ve městě působí řada občanských sdružení . Mluvilo se o vitrínách, ve kterých by se tato občanská sdružení mohla prezentovat. Zatím ale nebylo zpracováno umístění vitrín a jejich počet.

Dopravní vodorovné značení by se mělo obnovit v jarních měsících. Navíc bude docházet k osvětlení přechodů pro chodce.

Zničené koše a poničené zastávky autobusu, to byl předmět další debaty. Jeden z občanů navrhl vyměnit dřevěné zastávky autobusu za celokovové konstrukce a odpadkové koše za jiné, takzvané protivandalské. ObrazekNa toto pan starosta reagoval a zdůraznil, že obnovu dřevěných zastávek již nepodpoří. Také přišla řeč na projekt týkající se obnovy železničního nádraží v Milovicích, jedná se o projekt „Živá nádraží“. Pan starosta naznačil, že dle jeho názoru souvisí obnova nádraží s elektrizací železniční tratě Milovice – Lysá nad Labem.Obrazek

Líbila se mi připravenost přítomné veřejnosti k programu zasedání zastupitelstva i reakce ze strany zastupitelů a pana starosty.

Další informace najdete na úřední desce a v Milovickém echu.

-JB-