Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archív 2008 - červenec

18. 7. 2008

Objednávka z vesmíru

Co to znamená?
To, co se nám v životě děje, záleží jenom na nás. Všechno, co nám kdy přišlo je pouze balíček od vesmírné dodávkové služby, která reaguje na naše objednávky. Že jste si neobjednali všechny ty problémy? Ale ano! Vše, co se nám děje jsme si objednali, není to ale vždy vědomá objednávka. Proto se pojďte teď naučit, jak si objednávat vědomě a to po čem opravdu toužíme.

Objednávky z vesmíru jsou totiž možností, jak dosáhnout svých přání. Díky Universu si můžete přivolat vysněného muže, získat žádoucí zaměstnání nebo nový byt. To vše si můžete objednat z vesmíru, víte-li jak na to. V následujících přispěvcích se o tom dozvíte.

Jak si vlastně objednat?
Velmi jednoduše. Prostě řekněte si cokoliv chcete: "Vesmíre, chci poznat muže mých snů, musí umět tai-chi, být senzitivní, milý, být vysoce postavený." Co v objednávce bude, záleží jen a jen na vás. Je vhodné si ji i napsat, abyste si pak mohli zkontrolovat, jestli byla dodaná v pořádku. Můžete si také určit datum, ke kterému má dojít. Po objednání je velmi důležité se uvolnit a nechat prostě věci, ať se dějí sami. Věřte tomu, že vám přijde to, co jste si objednali, protože vašimi negativními očekáváními můžete blokovat dodávku vašeho "vesmírného balíčku".  

 

1. Dávej si pozor, co si přeješ a objednáváš-mohl bys to totiž neprodleně dostat. Protože jinak si jednoho dne přestaneš být jistý, jestli jsou pro tebe všechny ta objednané věci vůbec vhodné. Rozhodně neuškodí se trochu zastavit a zaposlouchat se do hloubky duše. Jednomu příteli, kterého mám zvlášť ráda, vždycky smíchem padá sluchátko z ruky, když mu vyprávím o svých úspěších při objednávání. Říká na to: "Koho chce bůh potrestat, tomu splní všechna přání." Ale toto pořekadlo je samozřejmě zcela zastaralé. Trestání totálně vyšlo z módy. Naopak i rychle dodané objednávky, které už nepotřebuji jsou, jsou velmi užitečné. Protože kdo ví, jak dlouho bych jinak potřebovala, abych zjistila, že už ji nechci. Léta letoucí bych se mohla zbytečně honit za nějakou chimérou. Tak se rychle dostanu k poznání, co si v životě vlastně přeju. Ale kdo jde do hloubky a přemýšlí o tom, ten si ušetří ledajakou zbytečnou objednávku.  

2. Nemusíš používat žádnou speciální dýchací techniku nebo být v tranzu, abys mohl naprogramovat své podvědomí. Ani nemusíš předčítat seznamy objednávek ve stoji na hlavě v hypnóze. Jednoduše si musíš říct, myslet a cítit s bezelstností dítěte, co chceš a ono to přijde.  

ALE: toho, čeho se tajně obáváš, přijde jako první. Tvé podvědomí ani Universum nerozumí formulaci: "Nechci to, či ono." Nebo: "Doufám, že se nestane to, či ono." Škrtnout ze slova "žádný" a "ne" a začne se uskutečňovat obraz toho, co jsi měl v hlavě.

VŠECHNO, CO NECHCEŠ, ALE MÁŠ VE SVÝCH PŘEDSTAVÁCH, PŘINEJMENŠÍM BLOKUJE TVÁ PRAVÁ PŘÁNÍ.  

"Napřed tu musí být víra, pak přijde důvěra a nakonec následuje vesmírný důkaz. Projevuje se prostřednictvím tvé víry. To je duchovní zákon vesmíru."

Jednoho dne budeš vědět (=důvěřivá víra bez pochybností), že všechno, co si přeješ a potřebuješ, stejně přijde. Když se zdá, že něco nevychází, tak to může znamenat jen jediné-buď na tebe čeká něco lepšího nebo má ta věc nějaký háček, který zatím nemůžeš vidět. Budeš vědět, že to nejlepší přijde a sice brzy.

Na začátku vlastně ani nepotřebuješ správně věřit. STAČÍ OCHOTA PŘIPUSTIT, ŽE BY TO BYLO MOŽNÉ. Z hloubky tvé duše se ti dostane pomoci, protože příroda má zájem o to, aby byl člověk šťastný. Šťastní lidé si jí váží a zacházejí s ní rozumně.


Jak funguje objednávková služba a proč být v pohodě, aby fungovala?

Jako vysvětlení uvedu krátký příklad: Magdalena Ertlová bydlí ve třetím patře jednoho nájemního domu a pravidelně parkuje se svým autem v jeho podzemní garáži. Jednoho dne chtěla jako vždycky sjet dolů výtahem ke svému autu. Tu ji náhle napadlo, že dnes raději půjde po schodech.

Bez dlouhého přemýšlení začala scházet dolů po schodišti. Když došla do přízemí, uviděla venku posla s balíčkem, jak právě přijíždí k domu.
Teď si uvědomila, proč chtěla jít po schodech. Otevřela dveře a pozdravila překvapeného posla slovy: "Ten balíček je pro mě." A měla pravdu.

Genialita se pozná podle jednoduchosti - ten posel by asi přijel i zítra. Ale kdo ví, jak často projedeme výtahem kolem jedinečných šancí, protože se nechceme řídit podle těchto tichých pokynů. "Proč schody, vždyť jezdím vždycky výtahem."

A přesně tak pracuje i vesmírná objednávková služba. Něco si objednáš a řidič jede za tebou a chce ti předat objemný balík. Ale ty, tvrdohlavý jako koza, prostě nechceš poslechnout tyto intuitivní pokyny: "proč schody, vždyť jezdím vždycky výtahem."

Stejně jako ve skutečném životě, to zkusí častěji i tento dodavatel vesmírných balíčků, koneckonců se potřebují zbavit tohoto balíku. Čím jsi otevřenější, čím více důvěřuješ, čím víc jsi sám sebou, tím snadněji uslyšíš svůj vnitřní hlas. Vůbec tě nemůže vyrušit, když se proto na tebe někdo dívá s nepochopením. Ty se vždycky řídíš podle pokynu: "Co na to moje intuice?" Chci to opravdu? Jsem to opravdu JÁ? Nebo se dnes chci raději líně povalovat na kanapi, místo abych šel na večeři s těmi lidmi a hrál s nimi to divadlo na důležité lidi? A jestli přece půjdu, mohu si být s radostí vědom toho, že jsem se tak rozhodnul naprosto svobodně?"

Tento základní postoj ti pomůže k větší citlivosti, když telefon kosmické objednávkové sítě v tobě zazvoní a oznámí ti: "Dnes vstát o hodinu dřív a jít běhat." Nebo: "Dnes, prosím, zahnout vlevo za roh dát se do hovoru s tím staříkem u stánku s pečenými buřty. Ten totiž má synovce, v jehož podniku se brzy uvolní tvé vysněné místo, ale to ti prozradíme až příští měsíc."


Jak se naučit poslouchat svůj vnitřní hlas, aby člověk nepřeslechl, kde a kdy bude dodána jeho objednávka

Zde se tedy dostáváme k nejtěžší kapitole? Ne, vůbec ne. Jen jsem tě chtěla trochu zmást . To je ta nejsnadnější kapitola. Tato technika je velmi jednoduchá, ale abych mohla vysvětlit, proč je tak účinná a proč je právě tenhle aspekt tak hrozně důležitý, musím zabrousit do poněkud jiné oblasti.

Jde totiž o to, aby člověk plnil více závazků vůči sobě samému.
Co to má znamenat?
Je to prosté- když plníš více závazků vůči sobě samému, vysvětlíš sám sobě a vlastnímu podvědomí záměr žít svou pravdu. Ještě připomínám: příroda má zájem o šťastné jedince, protože se i k ní chovají přátelštěji. Vědci zjistili, že při autogenním tréningu a hluboké relaxaci mění povrchové napětí kůže, takže je zcela nemožné myslet negativně ve stavu naprostého uvolnění.

JE NEMOŽNÉ MYSLET NEGATIVNĚ VE STAVU UVOLNĚNÍ
To znamená, že pravou podstatou člověka je jeho štěstí. Protože předpokladem stavu nešťastnosti je především napětí a křečovitost. Když budeš plnit více závazků vůči sobě samému, signalizuješ tak i záměr sebrat potřebnou odvahu, abys mohl žít svou pravdu. Oznamuješ, že chceš žít v jednotě, lásce a radosti, která se pak dostaví zcela přirozeně.

"Jestli si člověk může něco přát, aniž si při tom dělá zbytečné obavy, pak se toto přání okamžitě splní."

Leckterý příznivec jógy se možná snaží postavit na hlavu, aby se dostal do tranzu a v tomto stavu naprogramoval své podvědomí na věci, jejichž splnění si přeje. Ale ve skutečnosti potřebuje složité rituály ke komunikaci s vesmírem jen ten, kdo si myslí, že se bez nich neobejde. Ale jinak ne!

Můžeš-li odeslat svou objednávku úplně normálně a v plné důvěře a pak na ni zase zapomenout, máš úspěch skoro zaručený. Můžeš si své přání třeba napsat a přednést ho vesmíru v noci u okna nebo na balkóně, máš-li smysl pro romantiku. Pokud tě podle tvého názoru takhle nikdo neuslyší, představuj si, že máš neviditelný mobil a můžeš s ním úplně normálně telefonovat.

To je všechno. Hotovo!

Ale důležité je, aby to tím pádem bylo opravdu vyřízeno. Ne aby sis hned druhý den myslel" "Hej, vy tam nahoře-slyšel mě vůbec někdo??Pro jistotu opakuji ještě jednou svou objednávku." Za dvě hodiny zase: "Třeba to zapůsobí, když ke své objednávce pošlu ještě spoustu energie." A před spaním: "A nezapomeňte, tam nahoře. Dorazila moje objednávka vůbec?" Za týden: "Je už ta moje objednávka na cestě? Haló universum, slyšíte mě?"

Nebo ať tě při tom napadá cokoliv, uvědom si, co to znamená, když se takhle chováš. Jako kdybys Universum podezříval z břídilství při práci. Jinak bys přece pořád netelefonoval nahoru kvůli té své objednávce.

Měli bychom se zbavit ostýchavosti z nevysvětlitelných energií a neměli se k Univerzu chovat hůř, než k jakékoliv jiné zásilkové službě. Vždyť to není žádný guru, u něhož bychom mohli žadonit a bědovat (což ostatně ani oni nemají rádi), ale zdroj energie. Představ si, že jsi poslal objednávku do nějakého zásilkového domu a příští den se faxem dotazuješ, jestli tvá objednávka skutečně došla. Pak ještě třikrát zavoláš. Nějaký pozemský zásilkový dům tě možná hned neškrtne ze seznamu zákazníků, koneckonců přece chtějí tvé peníze.

Ale vesmírné zákony fungují trochu jinak. Objednávka se projevuje prostřednictvím tvé víry, tvé důvěry, nepochybováním nebo bezstarostným vysláním objednávky a jejím zapomenutím. Zapomenutí, či žádné křečovité lpění je to nejlepší, o může potkat "začátečníky", kterým v důsledku nedostatku zkušeností někdy chybí důvěra. Zapomenutí má tu výhodu, že člověk ani nepomyslí na nějaké pochybnosti či zbytečné starosti. 

Sám si musíš vyzkoušet, jak se zbavit křečovitosti. Jedna možnost je, že si řekneš, kdykoliv se přistihneš při opakování objednávky nebo když se nemůžeš dočkat: "Mám rád svůj život takový, jaký je a objednané nepotřebuji ke štěstí. Není důležité, jestli to dostanu nebo ne. Nebudu tedy posílat jednu objednávku dvakrát a nebudu ty nahoře zbytečně otravovat. Jsem tak jako tak spokojený."

Křečovité očekávání brzdí tok energie. Tento zásilkový dům totiž nedodává prostřednictvím balíkové pošty, nýbrž prostřednictvím inspirace. Většinou se jedná o nějaký drobný podnět nebo nějaké neurčité instinktivní nutkání udělat to, či ono, jít domů jinou cestou než obvykle a podobně. Očekáváš-li svou objednávku plnou napětí, smutku a pochybností, nemůžeš slyšet svůj vnitřní hlas. To je jediný problém.

Buď v pohodě, bav se, a všechno přijde samo!

A neodsuzuj sám sebe jako neschopného objednávat, když to napoprvé nevyjde. Já jsem měla ve srovnání s tebou rozhodující výhodu, když jsem začínala: vůbec jsem nepřemýšlela o tom, co dělám a jestli se mé přání skutečně splní. Jen jsem objednala, abych ukončil diskusi se svou přítelkyní a zbytečně jsem neživila emoce nějaké pochybnosti, obavy či přehnané očekávání. Neočekávala jsem vůbec nic, takže jsem byla moc překvapená, když to klaplo. S takovým úspěšným zážitkem to šlo mnohem snadněji.

To je celý ten trik: stačí jeden přesvědčivý úspěch a celá věc běží jako na drátcích, protože v ni věříš. Třeba bys mohl zkusit tohle: jestli máš auto, mohl bys cvičit tohle. Když jedeš někam, kde normálně není místo na parkování, objednáš si ho, než vyjedeš. Třeba tě před odjezdem někdo zavolá, nebo se ti zachce jet úplně jinou cestou, nebo propaseš zelenou na semaforu, protože se díváš někam jinak. Nicméně jakmile dorazíš k cíli, ve stejném okamžiku uvolní nějaké vyjíždějící auto parkoviště 30 metrů od domu, do kterého jedeš. 

Až do tohoto dne jsi musel objet aspoň třikrát kolem bloku nebo jsi musel parkovat strašně daleko. Musíš uznat, že by to mohl být první úspěch. To uznání je důležité. Co by podle tebe řekl zásilkový dům, který ti poslal překrásný, tebou objednaný svetr a ty zavoláš a řekneš: "Tedy upřímně řečeno, nejsem si jist, jestli už takový svetr dávno nemám, takže vaše dodávka ještě chybí. Spíš věřím tomu, že jste mi zatím žádný svetr neposlali."

To by se jim zdálo pěkně nevděčné a rozhodně bys nevyhrál soutěž o nejoblíbenějšího zákazníka. Když naopak omylem poděkuješ za jednu objednávku, ačkoli šlo o pouhou náhodu (pokud vůbec něco takového existuje), pak zřejmě budou tak dojatí, že ti příště dodají to nejskvělejší parkoviště a bez objednávky.

Kromě toho ti to prospěje, když uznáš (přinejmenším tu možnost), že jsi úplně zvládnul jednu objednávku. Při další už budeš mít méně obav, že by to nemuselo vyjít.

Zatímco, čekáš na dodávku, ROZHODNI SE jednoduše pro to, že to není důležité a že máš rád svůj život i tak. (Takový postoj dodávku úžasně urychlí-ale jako bych teď nic neřekla, protože na ni vlastně nemáš čekat.)

Nemoci - zvláštní kapitola při objednávání

Jestliže chceme objednávkou "zrušit" nemoci, musíme ji kladně formulovat (ostatně jako všechny ostatní objednávky). Nezrušíš objednávkou bolesti hlavy, ale objednáš si jasnou, a zdravou a nezatíženou hlavu (nebo něco podobného). 
 
Dodávka se většinou dostaví v podobě nějaké náhodné poznámky, díky které se dozvíš o nějaké zvláštní léčebné metodě, nebo v podobě nějakého přesvědčivého zážitku, který se na první pohled může jevit jako nepříjemný. Třeba se něco dozvíš o psychických příčinách své nemoci-co ti ve skutečnosti dělá těžkou hlavu a proč se myšlenky a city manifestují jako bolest hlavy. Až pochopíš důvod své nemoci a vzpomeneš si, co v životě skutečně chceš a začneš se starat o své já (to znamená-začneš hledat takový způsob života, v němž najdeš nejlepší způsob seberealizace), pak tě tvé tělo nemusí upozorňovat na to, že se zanedbáváš a nemoc zmizí.

Krémy a masti jsou vždy jen pouhou berličkou a potlačováním symptomů. Nicméně existují i léčebné metody (jako např. Bachova květová terapie), které rychleji osvětlí i psychické důvody. Třeba bys měl vstoupit na tuto cestu.

Nicméně tě musím i varovat: zbavit se prostřednictvím objednávky nemoci se možná neobejde beze stresu. Dodávkou by mohlo být uvědomění si příčin. Ale kdykoli si zase můžeš objednat další pomoc. Takže to nemůže být tak hrozné. Uvádím to jen proto, že jsem zatím nikdy nezažila pouhé zmizení nemoci bez jakéhokoliv přičinění postiženého. Pouze se mu dostane potřebných informací, co musí udělat.

Shrnutí objednávání 

  1. objednávej jakkoliv a kdekoliv máš chuť. Chceš-li při tom uspořádat malý rituál, tak si něco vymysli-něco v co věříš nebo co se ti zdá zvlášť účinné. Příklad: napiš si svou objednávku a přečti ji v noci Universu z okna, balkonu, ze zahrady atp. nebo si raději objednáš v den, kdy máš skvělou náladu nebo kdy překypuješ důvěrou ve vlastní schopnosti nebo jen pocítíš potřebu. Úplněk je také vhodný, pokud ti vyhovuje.
     

  2. objednávku neopakuj. (Ale ještě pře dodáním můžeš svou objednávku zrušit). Když stejnou věc objednáš několikrát nebo v duchu opakovaně pošleš co nejvíce energie, vyjadřuješ tak své podezření, že Universum je neschopné universu je to jedno. Nanejvýš to bude považovat za velmi politováníhodné, protože dodávky dostáváš prostřednictvím inspirace. Prostřednictvím nějakého pocitu nebo nějaké narážky. Tak jsi po těch nejrůznějších cestách veden ve správnou dobu na správné místo, kde obdržíš svou dodávku. Nedočkavostí a křečovitým očekáváním blokuješ sám sebe, takže za tebou Universum stále musí běhat i s balíkem. Jenže ty se nikdy neobjevíš na místě dodávky, protože nejsi dost uvolněný.
     

  3. každou objednávku formuluj kladně! Slova jako "ne-" a "žádný" jsou nevhodná. Také jistě nezavoláš do Quelle a neřekneš: "Prosím já bych chtěl "žádný zelený ubrus" objednej si to, co si opravdu přeješ. Když se chceš zbavit nemoci, musíš si objednat zdraví postiženého místa. Oceň to, když se ti nějaká objednávka splní. Tak posiluješ důvěru ve svou schopnost objednávat. Když si nejsi jistý, jestli to nebyla náhoda, uznej aspoň možnost, že tu tvoje objednávka mohla kladně zapůsobit. Zvláště mazaní to pak dělají takto: "To je klidně možné, že se ta dodávka dostaví zcela náhodou právě v okamžiku, kdy ji očekávám. Taková náhoda! Ať to uděláš jakkoliv-hlavní věc, aby to vyšlo! Jak už jsem řekla: Buď v pohodě, bav se a všechno přijde samo.
     

  4. chceš-li celý svůj život změnit v tom pozitivní energie, napiš si seznam pocitů, které bys měl, kdyby ve tvém životě všechno odpovídalo tvým představám. Pak přemýšlej o tom, ve kterých bodech se od něj odchyluješ. Na růstá místa si polož lístky, které ti budou stále připomínat, do jaké míry se tvé myšlenky, city a slova odklánějí od tvé optimální představy. Nezapomeň: tvá slova, myšlenky a city utvářejí tvou realitu!
     

  5. když se při analýze svých slov, myšlenek a citů párkrát přistihneš při něčem nepříjemném, přestaneš se divit své současné realitě. A přesně v tom okamžiku se začneš probouzet. Pak už nemáš daleko k vědomému utváření a objednávání. Konec fáze hlubokého spánku! Jediný rozdíl mezi bdělým a spícím člověkem je ten, že bdělý utváří svou realitu vědomě, ten druhý nevědomě. Ale svou skutečnost si vytváří každý.
     

  6. "Poznej sám sebe", stálo nad Delfskou věštírnou. Když tuto myšlenku rozvineme, vznikne z toho: "Rozhodni, kdo a jaký chceš být!" Neboť v okamžiku, v němž něco poznám, se od toho odpoutávám. Mohu se rozhodnout pro něco nového. Také si mohu rozmyslet, jaký bych chtěl být člověk a jak bych chtěl žít. 

zdroj: www.skola-esoteriky.cz

***************************************************************************************

Vyzkoušená rada...

17.03.2008

Tady je jeden návod na spojení se s vesmírem, který jsem opravdu včera večer vyzkoušela a fungoval. Ovšem když se napojujete na Vesmír, Nejvyššího, Základního zdroje... je fuk, jak to nazvete... napojujete se tím na svoje vlastní vnitřní Já. Napojujete se tím na svoji vlastní podstatu!!! A můžete se tak krásně naplnit světlem a poznat sebe sama. Takže do toho!!!

"Pohodlně se posadíme, nebo si lehneme uvolněně na záda. Položíme ruce na hrud, do klína, nebo položíme volně u těla. Vydáme se na cestu do sebe, do svého nitra. Udělejte jeden dlouhý uvolněný výdech, zavřete si oči. Cítíte, jak z vás s každým výdechem odchází napětí, úzkost, obavy a strach. S nádechem do vás vstupuje radost, klid, mír a harmonie. Tento postup můžete několikrát zopakovat. Všechny starosti, problémy a strach vypusťte ven oknem...

Obavy odložte, protože kdyby se začalo dít něco, s čím vaše duše nesouhlasí, okamžitě se vrátíte do svého obvyklého stavu vědomí.

Jak se vaše dýchání prohlubuje, cítíte, jako by se vám tělo rozpouštělo v teplých slunečních paprscích – to k vám přilétají andělé, poslové bohů. Uvolněte si nohy... břišní dutinu... vnitřní orgány... Uvolněte si hrudník a ramena... krk... bradu a uši... Uvolněte si záda... každý obratel v páteři... každou šlachu a sval... Uvolněte si kůži na hlavě a oční víčka...

Vnímejte, jak andělé uvádějí všechny energie vašeho těla do harmonie a vzájemné souhry. Vracejí vás do původního čistého stavu vědomí, které jste měli při narození. Soustřeďte se v hloubce svého nitra na plnost svého bytí tady a teď, v přítomné chvíli… Prociťujte energii životní síly a vnitřní mír...

Poproste svého anděla strážného, aby vás propojil se světlenou sítí energií páté dimenze, s. kristovským vědomím bezpodmínečné lásky, přijetí, spolupráce, přejícnosti, radosti, respektu, svobody…

Otevřete se této léčivé energii a vnímejte, jak prozařuje do celé vaší bytosti, jak pročišťuje, harmonizuje, posiluje a léčí každou buňku vašeho těla… V hloubce sebe sama máte skutečnou Lásku, Vůli, Poznání a Moudrost.

Odevzdejte této hloubce svého bytí svoje ego, veškeré své myšlenky… Odevzdejte se ve svatyni svého srdce této láskyplné a milosrdné síle, spočiňme spolu nyní na chvíli v posvátné Jednotě všeho Bytí…

Přijměte do sebe tuto sílu. Přijměte do sebe světlo, které vyzařuje z nejhlubšího centra vašeho bytí. Vnímejte toto světlo. Nechejte tím prozářit celou svoji bytost! Mluvte s ním, mluvte k němu! Štaňte se jím!!! Odevzdejte se svému nejhlubšímu Já...

Obrazek

  …….

Až se dostatečně naplníte tímto povznášejícím pocitem, vraťte se zpátky do svého těla. Protáhněte se, otevřete si oči. Jakmile si otevřete oči, budete zpátky ve svém obvyklém stavu vědomí.

Proveďte nějakou uzemňující činnost, napijte se, najezte, krátce osprchujte, jděte se projít."

Autor: Ivana Muková

http://jitro.bloger.cz/

 §§

Smysl životu dáváme jen my sami

22.07.2008

Vše, co prožíváš, se děje v tvé hlavě.

Zkus si odpovědět na otázky: kdo se směje? kdo pláče? kdo zuří? komu je zima? Něco se děje ve světě kolem tebe, ale prožitek je jenom tvůj. Ty rozhoduješ, jak danou situaci budeš prožívat - můžeš si říct: je to fajn nebo stojí to za houby. Všechno, co se děje kolem tebe, se děje v tobě - tomuhle principu říkám Zrcadlo. Svět kolem nás, lidi, zvířata, rostliny, věci, vztahy, řeči, jsou zrcadlem nás samých. Někdo mě nadává, ale proč vnímám jeho nadávky? Protože ve mě je něco, co si ty nadávky přeje. Nebo, krásný západ Slunce - co je krásného na západu hvězdy spektrální třídy G8 za obzor planety terestrického typu? Nic. Ta krása je ve mě. Vše, co vidím, cítím a prožívám, je mým zrcadlem.

Tvůj život je zase tvým zrcadlem. To, co vidíš na lidech kolem sebe, jsi ty sama. Nemohla bys vidět a cítit lásku druhých lidí, kdybys jí už neměla v sobě, nemohla by ses s nimi radovat, kdybys už tu radost neměla. A platí to i o negativních pocitech. Tak třeba tvůj manžel - "je strašný" (neznám ho, pod slovem strašný si nic konkrétního nepředstavuju, to je na tobě). Ale můžeš si uvědomít, jak je vlastně úžasný, že ti pomáhá tím, že ti nastavuje zrcadlo, že to něco "strašného" je v tobě a tím, že on ti to ukázal, ty se toho můžeš zbavit. Nemůžeš nijak změnit jiné lidi, můžeš změnit jen sama sebe a když ostatní uvidí, že ty jsi krásná a úžasná, budou se chtít změnit taky.

Takže do tohohle života sis darovala úžasného manžela, úžasné rodiče, úžasné děti, narodila ses do úžasného světa plného výzev. Všichni jsme tu jen proto, abychom ti pomohli (někteří vědomě a někteří nevědomě).

Na druhých lidech vidíme jen to, co máme v sobě, jen ty pocity, myšlenky nebo vlastnosti, které máme sami, můžeme vidět na druhých. Lidé kolem nás nám dávají příležitost, abychom si uvědomili, co máme v sobě. Např.: nějaká prodavačka mě urazí, čili ve mě je něco, co může být uraženo, prodavačka to podvědomě ví a ukáže mi to v Zrcadle svého jednání. V tu chvíli mám příležitost si svou uraženost uvědomit a zbavit se jí. Jiná prodavačka se na mě mile usměje, nebyl bych si jejího úsměvu všiml, kdybych už v sobě ten úsměv neměl. - většina lidí nejsou čistá zrcadla a i oni potřebují pohledy do zrcadel kolem sebe, ale díky těmto pohledům všichni společně čistíme svou mysl. Ale mistři nám nastaví Zrcadlo, aniž by se ušpinili pocity nebo myšlenkami, které odráží.

Všichni jsme vedeni úžasnou cestou poznání, že my sami jsme tvůrci světa kolem nás. Každý, koho znám, je na téhle cestě. Je úžasné sledovat, jak nám vesmír vždy vrátí to, co si představujeme. Spousta lidí si myslí, že jsou ve vleku událostí a události je vlečou a smýkají s nimi, další vidí kolem sebe nepřátele, se kterými musí bojovat, a tak boj je stále krutější a nelítostnější. Někteří vidí, že svět kolem nich je pořád horší a horší. A pak příjde ten úžasný bod obratu, události jsou neúnosné, nepřátelé neporazitelní a svět nad propastí, dál už to zkrátka nejde, v tu kritickou chvíli se mysl a ego zastaví, protože dál jejich svět končí. Události prostě jen plynou, z nepřátel se stanou lidé a svět jen JE. A v tu chvíli příjde uvědomění - osvícení - vesmír nám vrací jen to, co chceme. Chtěli jsme bojovat, měli jsme boj, který jsme nemohli vyhrát. Boj skončí ve chvíli, kdy přestaneme bojovat s obrazem v Zrcadle.

Svět je takový, jaký ho chceme mít a máme svobodu vytvořit ho podle svých představ. A protože v této kritické chvíli mysl a ego mlčí, vynoří se ta představa z hlubin naší duše. - je úžasné sledovat, jak tahle hluboká představa všech lidí na světě je podobná, nikdy to není o penězích, o ovládání jiných lidí nebo o slávě, ale vždycky je tam láska a je úžasné, že i když každý má tu představu jinou, všechny jsou harmonicky propojeny, jedna představa druhou doplňuje nebo rozvíjí. - Mám taky takou představu a mou cestou je naplňovat jí, jdu to té cestě a naplňuju jí každým svým krokem.


Jak jsem poznal boha?

Stal jsem se jím. Takže vím, že bůh není někde daleko vysoko v nebi v posledním patře (sedím přece u počítače), že není jen ten, který řídí, ale je i vším, co je řízeno. - Piju čaj, to JE bůh. Chápeš? Mé tělo, hrníček, voda v něm, černý louh, ta vůně, ta horkost, to pití, to všechno JE bůh, ten skutečný nefalšovaný bůh. Neale Walsch říká, že synonymem ke slovu bůh je slovo život. TY JSI ŽIVOT = TY JSI BŮH. Vím, že Bůh existuje, vím to tak jistě, jako vím, že existuju já. Každý JE PRAVDOU, ta pravda je v tom, co děláme. Nemůžeš jít po ulici a svými kroky lhát, co krok, to pravda.

O osvícení

Osvícení se nedá popsat, dá se jedině zažít. Jedním z mých přání je dopřát tento zážitek všem lidem. K osvícení dojde během vteřiny a i ty můžeš být osvícená během příští minuty, ale většina lidí se k této vteřině dopracovává roky nebo desítky let. A přitom je to tak snadné. Není nic snadnějšího než být osvícený, to prostě jen JSI. Všechny věci ve vesmíru JSOU (osvícené), jediným, kdo si toto BYTÍ neuvědomuje je člověk. V uvědomování samotné existence nám brání ego, které nás odděluje od vědomí. Osvícení je stav, kdy ego je mrtvé. Osvícený je každý kámen, každé zvíře, každý strom. A jaké problémy má smrk v rodině, jaké problémy má s penězi, komu co dluží z minulých životů? Smrk žije bez problémů a bez chyb a ani jinak žít nemůže, protože nemá ego. Příjde vítr a zlomí mu větev, to není problém, trest ani chyba. Příjde sucho a smrk uschne, ze živého smrku se stane mrtvý smrk. Žiju prostě jako ten smrk, když mě něco svědí, tak se poškrábu. Mé ego je mrtvé, neexistuje, to je osvícení. Chtěla bys být "prosvícená"? Tak řekni : JÁ JSEM !!!

Osvícení nehledej někde daleko, to není nic vzdáleného, co můžeš najít daleko vysoko v Tibetu. Osvícení je něco, co je stále s tebou, ať děláš cokoliv; já jsem si ho poprvé uvědomil, když jsem si žehlil rifle, v tu chvíli jsem si uvědomil, že jsem, že dělám přesně to, co chci dělat. Řeknu ti to slovy, kterým neosvícení nevěří: osvícená už jsi, stačí, když si to uvědomíš. Chceš být osvícená? Tak prostě buď osvícená. Od téhle chvíle.

Ptal jsem se spousty lidí, co si představují pod pojmem "osvícení" nebo jak vypadá a co dělá osvícený člověk. Každý měl o tom báječnou představu, jak každý osvícený je láskyplný, soucitný a moudrý, ví, co je pravda atd. Tak jim říkám: "dělejte to a jste osvícení". Hned si všichni (a jejich ega) vymyslí tisíc důvodů, proč to nejde. Každý osvícený člověk dělá taky spoustu dalších věcí, jezdí autobusem do práce, k obědu si dá rajskou, odpoledne staví zahradní domek, v noci spí a ať dělá cokoliv z toho, je to osvícené. Sedím u počítače a píšu - to je to, co dělá osvíceného člověka osvíceným. Mysli jako osvícená, mluv jako osvícená, konej jako osvícena a jsi osvícená.

O zlu

Zlo v jakékoliv podobě není naprosto nutné k tomu, abychom mohli prožívat lásku. Když je světlo, nemá tma naprosto šanci. Ale naše vnímání světa kolem nás je založeno na iluzi. Tuhle iluzi vytváří ego, aby nás od světa oddělilo. Ego nám říká "tady jsem Já a tady je svět, dvě entity", to je iluze oddělenosti. AIDS, války nebo tsunami nemají za úkol snížit počet lidí nebo je ponižovat, ale dávají nám šanci nalézt v sobě lásku. Vždyť na obří vlna solidarity a lásky s Asií byla daleko mocnější než tsunami. Žijeme v iluzi, že na světě je nedostatek a kdo si drze nevezme, na toho se nedostane. A týká se to všeho: jídla, peněz, lásky - to je iluze nedostatku. Bytosti světla říkají, že všeho je dostatek a ten dostatek začíná v našich srdcích. Proto ti říkám, že lásky máš tolik, kolik si jí sama dáš, jak bys mohla dávat lásku svým dětem, kdybys tam měla prázdno? Co bys jim asi ze svého srdce dávala, kdybys tam měla nenávist nebo strach? Ve chvíli, kdy ze srdce tryská jen čisté světlo lásky, jsme propojeni.

Dostal jsem od Eikir krásný příklad s Georgem Bushem a jeho válkou proti terorismu. Řekla mi: "vyslal vojáky do světa, aby hledali teroristy a taky je našli, kdyby tam hledali lidi, tak je taky najdou. Nehledej zlo, protože ho najdeš, hledej lásku, protože jí najdeš." Nebojuj se zlem, protože je to boj. Miluj zlo, protože je to láska. Make love no war. Tvoř lásku ne válku. Když bojuješ za mír, je to válka, proto miluj válku, protože to je láska. Zlo je temnota a láska je světlo a v přítomnosti světla nemá tma šanci. Stačí zářit.


Život bez ega

Život bez ega je život beze strachu, proč bych se měl třeba bát napsat "miluji tě"? Ego vždycky jenom chce, chce si něco koupit, chce se líbit, chce být milováno, chce dávat a brát. Bez ega jenom JSEM = kupuju, líbím se, miluji a jsem milován, dávám a přijímám. Cítíš ten rozdíl? Proto napíšu "miluji tě" a ne "chtěl bych tě milovat". Sním o světě, kde můžu každému a každé říct "miluji tě" bez toho, aby to bylo chápáno jako morální závazek nebo sexuální návrh, ale jako vyjádření lásky, kterou mám uvnitř a která proudí ven. Sním o tom s otevřenýma očima a vím, že ten svět je buď tady a teď nebo neexistuje. A tak ten svět tvořím tím, že ho žiju.

"Miluji tě" je nejsilnější mantra, jaká byla na Zemi pronesena. Ta dvě slova dokážou zastavit války, nasytit hladové a uzdravit nemocné. Při vědomí téhle mantry jsou přírodní katastrofy zcela nepodstatné.

Žiju, jako strom, a potřebuju k životu ty samé věci jako strom: vzduch, vodu, prostor, svobodu, matku Zemi. A krása je ve mě, když vidím nádherný západ slunce, vidím sám sebe. Když si přivoním k rozkvetlé květině, cítím sám sebe. Když se dotknu jemné kůže milované ženy, dotýkám se sám sebe. Přijímám všechno takové, jaké to je, nic není dobré a špatné, pravdivé nebo lživé, krásné nebo ošklivé, užitečné nebo marné. - Protože smysl životu dáváme my sami. - Ať se stane cokoliv, není to problém.

zdroj: www.cestydusi.cz

 §§

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

na maličkocti výborné

Monika,14. 10. 2009 11:56

Když si člověk přeje blbost, tak to hned vyjde, koupila jsem si knížku: Objednáváme si z vesmíru a vyzkoušela to, hovadina se mi hned vyplnila.

Ahoj, Ivo.

Samael,24. 9. 2009 17:56

No, nevíra a pochybnosti jsou založeny na strachu. Pochybuješ-li, pak se bojíš. Není to o velikosti ducha nebo rozumu v člověku, ale o odvaze. Měj odvahu věřit a pak přijde začátek všeho osvícení. Měj se hezky! Ahoj!!

ano i ne

iva,24. 9. 2009 8:51

blahosloveni chudí duchem...v tomhle případě,kdo tomu věří,tak mu to vyjde.já,starý pochybovač mam smůlu.já věřim,že to funguje,ale né pro mě.smůla!

jasný!

Christi,26. 7. 2008 15:27

Ahojky Igore, funguje to stoprocentně, ani nemusíš dělat všechno, tak jak je tam psáno - stačí vyslat láskyplnou myšlenku a tvým konkrétním nebo méně konkrétním práním a pak to vše odevzdat Vesmíru, Bohu, Andělům (komu chceš) a už se o to dál nestarat. Dřív nebo později k tobě přijde něco moc krásného. Jestli jsi nečetl knihu Hovory s Bohem, vřele doporučuju, princip tam je vysvětlen do hloubky.
Úspěšné objednávky přeju! ;-)

zajímavé

Igor,25. 7. 2008 14:35

Zajímalo by mě, jestli to opravdu funguje, zkoušel to už někdo. Jako je jasný, že pokud bych všechno udělal 100% správně, že to asi vyjde. Ale nikdo není dokonalý, takže pokud do té objednávky vložím trošičku strachu, jestli to vyjde, dostaví-li se výsledek..