Jdi na obsah Jdi na menu
 


08/srpen - Španělsko Thom & Dory

Vážení přátelé, kamarádi,


rád bych udržel náš archiv fotek jako naší "kroniku akcí". A aby nebylo nutné, vzhledem k téměř 100% zaplnění estránek, staré fotky umazávat (což se již děje), uvažujeme o alternativním řešení ukládání fotek z akcí. Testuji, kam jinam by jsme je mohli ukládat a na estránkách mít jen odkazy na galerie umístěné na jiném serveru (uložišti).
V úvahu, zatím, přicházejí rajče a piccasa. Zatím se mi více líbí piccasa, fotky lze  vkládat přes web a například je možné u každé fotky určit na mapě, kde byla vyfocena a pak se to objevuje při prohlížení fotek vpravo dole. Na Piccase jsem v porovnani s rajčetem našel kolik místa máme na fotky zatím 1GB a za 5 USD /rok to navýší na 20GB, to by nám mohlo na pár let stačit Luboši, né?;)

S Dorčou jsme byli v létě ve Španělsku a proto naše cestování volím jako zkušební galerii. Zatím umísťuji jen fota, co jsem byl v San Sebastianu na semináři, než  za mnou přiletěla Dorča.

Berte to jako pokus, ještě se to musí vychytat. Proto prosím o ohlasy a případní další zájemci o vkládání na Piccasu, dejte echo, předám přihlašovací údaje a informace jak to spojit s estrankami.

Thom

Pro vstup do galerie použijte následující link:

picasaweb.google.com/114779592934641736278/2010SpanelskoThomDory

 

 

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Úložna Piccasa

(Luboš, 7. 9. 2010 20:28)

Dík Thomas, že ses toho ujal.Již dříve jsem se zmiňoval, že toto bude jediná varianta, jak ukládat naše fotogalerie při nárůstu objemu dat. Vypadá to, že tys to ale dotáhl do zdárného konce, dík.
Takže se hlásím jako zájemce o vkládání. Pošli mi bližší instrukce až se ti to bude hodit. Jinak Dorce to tam na pláži sluší i v té černé paruce - to jsem jí odhalil, co?