Barové skloProfesionál vždy servíruje nápoje do odpovídajících skleniček. Typ a tvar skleničky totiž významně ovlivňuje chuť a kvalitu nápoje. Nápoje typu Pousse-café se v široké sklenici promísí, což je nežádoucí a nápoj rozhodně nebude vypadat tak jak má. Klasický koktejl se svým objemem do 10 cl servírovaný do velkého tumbleru bude vypadat velmi trapně, ale také si těžko udrží svoji teplotu. To proto, že jej nemůžete držet za koktejlovou nožku, ale za samotnou sklenici a nutně mu tak předáváte teplo ze svých rukou. Pokud to však nemyslíte smrtelně vážně se svojí barmanskou budoucností, není nutné vlastnit všechny typy skleniček a určitě naleznete způsob jak je rozumně nahradit. Nikdy však nepoužívejte umělohmotné kelímky místo skleniček - nápoj by měl být osvěžující a ne chutnat jako z plastikového sáčku. ALICE
| smetana 4 cl pomerančový džus 2 cl ananasový džus 2 cl malinový sirup 2 cl
Postup: V šejkru s ledem promícháme předepsané suroviny a slijeme do koktejlky.
|
| |
OVOCNÉ REGIÉ 2 cl banánového sirupu 2 cl citronového sirupu 50 g banánu 10 cl minerálky Příprava:Vše promíchej v mixéru a nalij do skleniček nazdobených ovocem (např. melounem)
SLADKÁ LABUŤ 6 cl pomerančového džusu 8 cl mandarinkového džusu 6 cl jahodového džusu 10 cl minerálky Příprava: Vše protřep v šejkru nebo smíchej a nalij do skleniček, ty potom ozdob ovocem (např. pomerančem)
GALAPÁDY 6 cl maracujového džusu 4 cl třešňového džusu 1 cl jahodového džusu 10 cl minerálky Příprava: Vše smíchej třeba ve skleněném džbánu a skleničky nazdob ovocem (např.citronem)
ČOKOĎÁBLÍK 1 kopeček čokoládové zmrzliny 4 cl banánového džusu 4 cl smetany 2 cl čokoládové polevy 10 cl minerálky Příprava: Smíchej vmixéru a nalij ddo skleniček nazdobených ovocem (např.kiwi, rybíz, jablko)
LEDOVÁ KRÁLOVNA 5 cl krémové zmrzliny 5 cl grapefruitového sirupu 2 cl mandlového sirupu minerálku na dolití Příprava: Smíchej v šejkru nebo pomocí ručního mixéru a skleničky nazdob ovocem (např.jablkem , ostružinami) | - Napichovátka
- Barové špízy k ozdobě nápojů koktejlovými třešněmi, olivami a jinými kousky ovoce.
|
pěknej blog
(Kikishka, 2. 7. 2009 18:54)