Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dopis žákům

31. 8. 2012

 Ahoj,

Jsem moc ráda, že tě mohu přivítat ve své třídě. Těším se na naši společnou práci a doufám, že se nám oběma podaří v tomhle školním roce udělat velký pokrok.

Ráda bych se stala tvojí průvodkyní ve světě poznání. Při tvé práci ti budu pomáhat ve chvílích, kdy si nebudeš vědět rady. Většina práce ale bude na tobě.

V mých hodinách budeš pracovat samostatně, ve dvojicích i ve skupině. Zejména při práci ve skupině budeš mít zodpovědnost nejen za práci svoji, ale i za práci celé skupiny. Pokud nebudeš chtít pracovat, nemusíš. V takovém případě neruš práci ostatních. Před svým rozhodnutím zvaž to, že dovednosti a znalosti, které by se takto naučil, budeš muset získat jindy a jinak.

Místo sešitu budeme používat portfolio, kam si budeš zakládat zápisy z hodiny, pracovní listy, které ode mě dostaneš. Portfolio můžeš používat při psaní testů, je jen na tobě, jak době si ho povedeš. Nezapomeň si říct o pracovní listy, které ti budou chybět, když nebudeš ve škole.

Hodnotit budu písemné práce, práci ve skupině, prezentování tvojí práce, aktivitu v hodinách, domácí přípravu a vedení portfolia.