Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nové logo na FALCO, YOU ARE WONDERFUL!

30. 11. 2008

 

Nové logo na FALCO, YOU ARE WONDERFUL!

 

 

 

Od dnešního večera přináší stránky FALCO, YOU ARE WONDERFUL! nové logo. A co obsahuje nové logo a proč?

 

 

Název zůstal stejný, pod něj jsme umístili nápis „The Unofficial Czech Home Page of Johann Hölzel“. To je malé doplnění.

 

 

V pravé části loga je koncertující Falco tak, jak ho máme rádi.

 

 

V horní části uprostřed je pohled na Vídeň a vedle obrázku maličký erb Vídně.

 

 

V levém horním rohu je nápis 1957-1998 a pod ním zajímavý čínský znak z bookletu alba Junge Römer. A co čínský znak znamená? Zde předkládáme názor odborníka:

 

 

Není zřejmé, jestli se to má číst klasicky od konce nebo moderně od začátku. Jsou to pouze dva znaky vyvedené kvázi pečetním písmem, vlevo, což se čte chua = květ, ohňostroj, pestrobarevný, zábavný, ale také trávit (čas), utrácet (peníze) apod., vpravo, kao = (být) vysoký, vysoko.


            Takže si vyberte: jde o květy umístěné někde vysoko (chua kao), nebo do výšky rostoucí květy (kao chua)? Nicméně si myslím, že tento význam je druhotný a ve skutečnosti to není nic jiného než pokus o vytvoření zpěvákova čínského jména podle fonetických principů. Ale onen „křtitel“ nejspíš blbě slyšel. V čínštině totiž „f“ existuje (na rozdíl od japonštiny), takže není jasné, proč bylo použito „ch“ (jisté vysvětlení by zde bylo - dotyčný pocházel z Fu-ťienu, kde se tyto hlásky volně zaměňují).


            Tedy Falco = Chua-kao. Když si to řeknete rychle a s poněkud nejasnou prostřední hláskou (tedy tak, jak by to řekl Číňan), je zde patrná jistá zvukopodobnost. Vybrané znaky měly navodit příjemný pocit u osloveného či u posluchačů a uživatelů tohoto jména. Což člověka přivádí k otázce, zda-li Falco byl v Číně.

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Booklet k albu Junge Römer

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Díky ;-)

Josef Falkenflug,19. 12. 2008 21:54

Dík za pochvalu, logo odstartovalo bohatou obměnu stránek, která je na programu ;-)

Nové logo - laudatio

Jitka,30. 11. 2008 21:28

Nové logo je krásné!!! Nádhera! Moc vás oba chválím. Skvělá práce! A ten čínský symbol vlevo nahoře, to je fakt výborný nápad. Opravdu velmi originální...