Jdi na obsah Jdi na menu
 


Falco v českých kinech

31. 7. 2008

Falco v českých kinech

 

Konečně jsme se dočkali! Do českých kin zavítá rakouský film Falco – Verdammt, wir leben noch, který byl k vidění letos v únoru v Rakousku. Premiéra u nás je na programu 9.10.2008, jak uvádí Česko-Slovenská filmová databáze www.csfd.cz. Takže můžeme směle naplánovat další Falcoakci pro tento rok.

I když nás film podle traileru příliš nezaujal (zejména herec hlavního hrdiny) a soundtrack považujeme za příšerný, nemůžeme na tomto filmu v kině chybět. Také mě moc zajímá, jaký bude zájem o tento film, kolik lidí se přijde podívat a na našeho miláčka a hvězdu 80. let si vzpomene. Jakožto překladatel titulků k DVD Symphonic se zaměřím i na tuto součást projekce (nepočítám, že by byl film nadabován).

Za velkou škodu považuji, že se na české pole nedostal spíše muzikál Falco meets Amadeus, na němž jsme byli ve Vídni v březnu 2005. Herecké obsazení bylo podle mě lepší a celková atmosféra stála za to. Ale to už odbočuji. Nechme se tedy překvapit, třeba i mile.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Plakát Falco v Praze

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Děkuji za obsáhlý názor

Josef Falkenflug,8. 10. 2008 14:02

Díky za poznámku. Mně se na představiteli (v traileru) příliš nelíbil jeho výraz v tváři, kde postrádám Falcovo charisma a trošku i tu podobu. Ale hlavně se od Falca dost liší hlasem, což na mě působí rušivě při interpretaci písniček (hudba OK, ale ten hlas...). Co se týká filmu samotného, posoudím ho, až ho uvidím celý. Chtěl bych se zeptat, zda jste viděl muzikál Falco meets Amadeus - ať naživo či na DVD - a jak byste porovnal oba hlavní představitele Falca, tedy Herrig vs. Rubey. Díky za odpověď.

Skvělé

Jindy,5. 10. 2008 1:19

Já už ten film viděl, v rámci akce Der Film v kině Světozor. Mě se to moc líbilo. Nevím, co se vám nelíbí na představiteli Falca, je mu v určitých rysech dost podobný - třeba při úsměvu, má podobná gesta. Hlavní představitel se nechat po natáčení ostříhat dohola, protože se nemohl zbavit role Falca. Ve filmu jsou zachyceny nejdůležitější momenty z Falcova života, film má moderní střih a v určitých chvílích používá velmi zajímavé efekty. Je to řemeslně poctivě zpracovaná a dobře zrežírovaná biografie. Falcovy skladby, které ve filmu zazní, se mi zdály zremasterované a vyčistěné, protože originály mají zvuk poplatný době, který není úplně nejlepší. Je to velmi výpravné, plné děje, ukazuje to Falcovy stinné stránky, jaký opravdu byl, jak propadl alkoholu a nedokázal se pořádně rozhodovat, díky chlastu a drogám si pak ani nedokázal pořádně rozhodovat. Krásná je scéna, kdy Falco pracuje do noci na nějaké skladbě, příjde k němu žena a řekne "Pojď už spát" On odvětí "Já jsem hudebník, musím pracovat, nemám pevnou pracovní dobu, zítra musím jet natáčet" A ona mu odpoví "Ty jsi přece Falco, ty poroučíš, ty řekneš, kdy a co se bude nahrávat!" Parádní moment. Ve filmu jsou jeho největší hity, je vykreslen jeho vztah s manažerem. Na konci filmu je uvedeno, co dělají tito lidé po Falcově tragické smrti - která je uvedena hned na začátku a několikrát se vkusně během filmu připomene, až to jí nakonec skončí. To je velmi dobře scénáristicky a režisérsky řešené, někdo nad tím opravdu přemýšlel. Mě se to moc líbilo a půjdu na to určitě znovu. Jediné, co mi trochu vadilo, byly občas rychlé střihy, kdy byly ustřiženy kousky skladeb. Jenomže ten film není sbírka Falcových hudebních videoklipů, je to jeho životopis a tak to chápu. Moc fajn film.

Premiéra přesunuta

Josef Falkenflug,25. 8. 2008 15:16

Premiéra byla zatím přeložena na 13.11.2008.

Novinky

Isolda,1. 8. 2008 8:34

Musím rovněž konstatovat, že ačkoliv jsem tento film ještě neviděla, ani samotné trailery mne příliš nezaujaly. Souhlasím s tebou, že mne nijak zvlášť nepřesvědčil ani hlavní představitel. Myslím si, že pokud někdo točí film o nějaké slavné osobnosti, základní předpokladem úspěchu a věrohodnosti snímku je veliká podoba herce a postavy, kterou má ztvárnit. A to tady dost pokulhává. Manuel není Hansovi vůbec podobný. Domnívám se, že měli spíš oslovit některého z dvojníků, kteří mají Falca "zmáknutého" dokonale... A co se mi už vůbec nelíbí, je Manuelův zpěv. Jeho interpretace Falcových písniček je děsná. O tom se může každý předsvědčit na You Tube. Na Film se rozhodně podívat půjdu, ale s jistým odstupem. Osobně si myslím, že v ČR přijde na film málo lidí. Těch fanoušků tu moc není. V každém případě díky za upozornění.