Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úterý, 7. 1. 2014

Nové webové stránky Jakuba Malovaného!

19. prosince 2013, symbolicky, přesně sedm let od založení těchto stránek, spatřily světlo světa zbrusu nové stránky publicisty Jakuba Malovaného. Ruku v ruce se stránkami vznikl také oficiální profil na Facebooku, kde je větší prostor pro vzájemnou komunikaci. Tak neváhejte a prohlížejte, čtěte, sdílejte a hlavně zachovejte přízeň!

Web: www.jakubmalovany.cz
Facebook:
www.facebook.com/jakubmalovanypublicista

bez-nazvu.jpg

 

Čtvrtek, 24. 10. 2013

Jakub Malovaný pro portál kultura21.cz

Šest let se věnuji psaní a specializuji se na rozhovory. Mám jich za sebou mraky, ale přiznám se, že jsem ještě nikdy nebyl v roli odpovídajícího. Až nedávno, kdy jsem poskytl rozhovor portálu kultura21.cz. Povídali jsme si hlavně o knize "Umělci na šňůře", která vyšla letos v červenci. Ale samozřejmě jsme rozebrali například i moji prvotinu s názvem "Rozhovory (2007 až 2011)" a nepatrně, zcela lehce, poodkryly mé plány do budoucna. Pokud si chcete rozhovor přečíst, naleznete jej zde.

Doplňujícím článkem k rozhovoru je také jakési představení samotné knihy k třicátému výročí vizovické kapely Fleret - více zde.

 

Středa, 17. 7. 2013

Hola hej, Umělci na šňůře vychází!

Přátelé, je to tak, moje druhá kniha s názvem Umělci na šňůře je na světě. Oficiálně vychází v sobotu 20. července 2013 a ješte ten den bude slavnostně pokřtěna na Rockové noci pod hvězdami v Zádveřicích, kde zahrají například Cestující hudba, Vlasta Redl a samozřejmě legendární Fleret, který slaví 30 let a celá kniha o této vizovické kapele pojednává. Více o valašské novince zde.

 

Středa, 8. 5. 2013

Umělci na šňůře

Jak již jistě víte, momentálně dopisuji zbrusu novou knihu s názvem Umělci na šňůře, která vyjde v létě u příležitosti oslav třiceti let legendární vizovické kapely Fleret. Proto vznikla na Facebooku speciální stránka "Fleret: Umělci na šňůře", kde se dozvíte všechno potřebné a naleznete tam postupem času také mnoho zajímavých informací, včetně datumů křtů. Tak se přidejte, šiřte a sdílejte!

Odkaz: www.facebook.com/umelcinasnure

 

Neděle, 13. 1. 2013

Pokračujeme!

Po delší době jsem opět začal pracovat na zbrusu novém výpravném rozhovoru v rámci nepravidelného seriálu "MDZ: Vaše divadlo!". Brzy se tak můžete těšit na obsáhlé povídání s mladým hercem z Městského divadla Zlín. Připomeňte si předchozí rozhovory:

Zdeněk Julina
Rostislav Marek

 

Středa, 2. 1. 2013

Stal jsem se inspicientem Městského divadla Zlín

Nový rok je tady a s ním přichází i nové výzvy a nové začátky. Veřejně můžu prohlásit, že jsem se stal inspicientem Městského divadla Zlín! Je až neuvěřitelné, že můžu pracovat v prostředí, které mám rád a kde mě to opravdu baví. Holt, životní cesty jsou nevyzpytatelné. Ať se v roce 2013 daří i vám!

A co, že to vlastně ten inspicient je? Inspicient je pomocník divadelního režiséra, technický asistent režie, jenž je během divadelní produkce pověřen kompletním technickým a organizačním dohledem a dozorem nad průběhem divadelního představení. Do jeho pracovní náplně spadá koordinace nástupů herců na jeviště a odchodů z jeviště včetně dozoru nad jejich kostýmním vystrojením, dále příprava všech rekvizit, výměna dekorací. Při své práci musí operativně spolupracovat prakticky téměř se všemi lidmi, kteří zajišťují zdárný průběh představení na jevišti, tedy s rekvizitáři, garderobiéry, dirigentem orchestru, suflérem, maskéry, jevištními mistry a dalšími technickými pracovníky divadla (např. zvukaři, osvětlovači). Tak praví Wikipedie!

 

Neděle, 28. 10. 2012

Podzimní informace

Přátelé, po delší době přináším pár slov o tom, co právě dělám, na čem pracuji. Veškerý můj čas momentálně vyplňuje psaní již v pořadí druhé knížky, která vzniká ve spolupráci s kapelou Fleret. Ta v příštím roce oslaví 30 let existence a to je dostatečný důvod na pořádnou publikaci. Můžete se těšit na podrobný průřez bohatou historií legendární vizovické kapely, nebudou chybět vzpomínky jednotlivých aktérů ani obsáhlý obrazový materiál! Vše se zatím rodí v příjemných - valašských podmínkách, ale nutno poznamenat, že je ještě spousta práce před námi. První fotografie naleznete zde. Kniha je opravdu to hlavní, na čem v současné době pracuji, proto se tady na stránkách nyní nerodí tolik článků, rozhovorů a reportáží. Ovšem pomalu se blíží další výpravný rozhovor v rámci projektu "MDZ: Vaše divadlo!". Můžete tak očekávat třetího zlínského herce, který se vám pěkně představí. Hezký podzim!

 

Úterý, 3. 7. 2012

Divadelní sezóna skončila, léto je v plném proudu

Divadelní sezóna 2011/2012 je již definitivně minulostí. Zažil jsem opravdu podařený rok v Městském divadle Zlín. Pracovně i osobně. Poznal jsem spoustu skvělých lidí, zúčastnil se výborných akcí a jsem obohacen o spoustu zážitků. (Vždyť jenom to mé malé účinkování v představení Oresteia je nezapomenutelný zážitek!) Během té vydařené divadelní sezóny jsem rozjel i novinářský projekt "MDZ: Vaše divadlo!". V rámci tohoto projektu připravuji výpravné rozhovory s herci a herečkami zlínského divadla a moc mě to baví. Zatím se můžete seznámit se Zdeňkem Julinou a Rostislavem Markem. Ale už v září pokračuji dál, těším se! Přes léto mě čekají zajímavé koncerty a také práce na publikaci pro kapelu Fleret. Užívejte!

 

Čtvrtek, 10. 5. 2012

Květnové shrnutí!

* Maturita je v plném proudu, půlka je již dokonce za mnou. Uvidíme, zda úspěšně. Půlka je ale ještě přede mnou... Děsivé!

* Díky maturitě je trošku oslabena má tvůrčí činnost, což se momentálně týká hlavně projektu "MDZ: Vaše divadlo!". Po prvním rozhovoru se zlínským hercem Zdeňkem Julinou už ale pracuji na dalším povídání. Opět se jedná o skvělého herce Městského divadla Zlín. Jméno zatím neprozradím. Výhodou je, že nejsem nijak časově tlačen. Rozhovory budou vznikat i na podzim a v zimě. Vždyť není kam spěchat.

* V mezičase také postupně pracuji na knížce k třicátým narozeninám legedární kapely Fleret. Tohoto projektu si velmi vážím a jsem zvědavý, jak se mi povede. Více k tomu zatím prozrazovat nebudu.

* Dnes je to přesně pět měsíců, co vyšla má první knížka s názvem "Rozhovory (2007 až 2011)". Všem, kteří si knihu již pořídili, velmi děkuji. Pokud o ni máte zájem, stačí mi napsat a poskytnu vám veškeré informace. Budete tak mít většinu mých rozhovorů za prvních pět let mé novinářské činnosti, a to pěkně pohromadě! A s vůní božkovské zelené, kterou kapela M.Z.H. knihu slavnostně pokřtila!

 

Pátek, 13. 4. 2012

ODHALENO! Připravuji knížku k třicátým narozeninám kapely Fleret!

V úterý byl hostem v pořadu Koktejl, vysílaném na stanici Český rozhlas Ostrava, kapelník legendární kapely Fleret Zdeněk Hrachový. V hodinovém povídání mimo jiné zmínil, co se připravuje k třicátému výročí vizovického souboru a také zveřejnil, že již pracuji na knížce. Tak držte palce, ať všechno dobře dopadne! Poslechnout si to můžete zde (cca 48 minuta).

 

Neděle, 1. 4. 2012

Nový projekt, aneb fandím divadlu!

V polovině března jsem rozjel nový projekt s název "MDZ: Vaše divadlo!". Jde o nepravidelný seriál obsáhlých rozhovorů s herci a herečkami Městského divadla Zlín. Máte naprosto jedinečnou možnost poznat opravdu zajímavé lidi a zároveň i krásné zlínské divadlo. Jako první jste mohli nahlédnout na herecký život Zdeňka Juliny, jednoho z nejobsazovanějších zlínských herců. Momentálně se připravuje další povídání, ovšem s kým, to je zatím tajemství.

PS: Je to tak, kopu za Městské divadlo Zlín!

 

Čtvrtek, 23. 2. 2012

Už nejsem pouze začínající hudební žurnalista. Už jsem začínající kulturní žurnalista!

V pondělí 20. února spatřil světlo světa můj rozhovor s hercem ze Slováckého divadla Josefem Kubáníkem. Byl to můj první čistě divadelní rozhovor a zdaleka ne poslední. Hodlám v tom pokračovat, divadlo miluju, proto jsem se s dovolením "překřtil". Už nejsem pouze začínající hudební žurnalista, ale nepatrně jsem své obzory rozšířil. Nová definice tedy zní: "Začínající kulturní žurnalista."

 

Neděle, 22. 1. 2012

A co letos?

Rok 2012 je pro mě osobně docela dost důležitý. V první řadě jde o školu, jelikož mě čeká maturita. Snad se mi úspěšně podaří a budu mít od matematiky, ekonomiky, účetnictví a strojařiny navěky pokoj. A snad půjdu studovat dál, tentokrát už obor, kde budu rozvíjet jen svou uměleckou činnost!
Díky tomu, že maturita se rychle blíží a něco se musím i naučit, teď trošku zvolnila má novinářská aktivita. Ale jak se vezme... Letos mám v plánu dva velké projekty. Oba dva se už pomaličku rozjíždí, již na nich pracuji. Jeden je internetový, což znamená, že pro vás bude dostupný zde na stránkách. Ten druhý je neinternetový, což znamená, že si budete muset počkat na konečný výsledek. Konkrétní informace vám řeknu až to bude na pořadu dne. Mimo tohle budu samozřejmě dál přinášet rozhovory se zajímavými lidmi a také reporty z koncertů, kterých momentálně v plánu moc nemám. Holt, nastala okurková sezóna a kapely mají dovolené.

 

Středa, 4. 1. 2012

Jak můžete získat knihu Rozhovory (2007 až 2011)?

V prosinci vyšla má první kniha s názvem Rozhovory (2007 až 2011).

"Jde o sbírku rozhovorů, na kterých jsem postupně pracoval od roku 2007 až do jara 2011. Vše je časově uspořádáno a doplněno o průvodní komentáře, které tvoří jakýsi příběh, lépe řečeno moji novinářskou cestu. V knize je celkem 26 hlavních rozhovorů, které v mnoha případech ještě dokreslují různé bonusy, jako například rychlé rozhovory či anketní otázky. Nechybí ani velký počet barevných fotografií od profesionálních fotografů. Na konci knihy samozřejmě naleznete profil autora. V knize spatříte převážně rozhovory z hudební oblasti, ale také pár sportovních kousků. Máte tak jedinečnou možnost nahlédnout do samotného zákulisí, ať už toho světa hudebního či sportovního, nebo si přečíst zajímavé a mnohdy až úsměvné vzpomínky jednotlivých aktérů."

Kniha Rozhovory (2007 až 2011) je skladem a pokud o ni máte zájem, napište na email jakub.malovany@seznam.cz, kde vám rád poskytnu veškeré informace. V případě, že jste ze Zlína a okolí, není problém se domluvit na osobním předání, pokud jste ovšem z jiné části republiky, knihu posílám Českou poštou.

 

Pátek, 23. 12. 2011

Veselé Vánoce!

Přeji vám krásné prožití vánočních svátků a úspěšný vstup do nového roku 2012. V něm jen to nejlepší, hlavně ale zdraví, protože to je nejdůležitější. Také vám velmi děkuji za podporu, letošní rok byl opět parádní. Podařilo se mi vydat knihu Rozhovory (2007 až 2011) a shrnout v ní svou dosavadní novinářskou práci. Jsem moc rád, že to vyšlo, je to pro mě velký úspěch. Díky všem, kteří si doposud knihu koupili. Letos jsem navštívil také spoustu vynikajících koncertů a potkal opravdu skvělé lidi. Na příští rok se opět rýsují velmi zajímavé projekty, moc se těším! Teď ale zasloužený klid v kruhu rodinném. Užívejte si ho!

P.S.: Jako takový malý dárek přijměte můj vánoční rozhovor s Milošem Dodo Doležalem, velkou postavou naší hudební scény.

 

Pátek, 23. 9. 2011

Deník z příprav knihy byl přesunut!

Nyní naleznete veškeré další informace ohledně příprav mé první knihy "Rozhovory (2007 až 2011)" v sekci "Blog". Samozřejmě, že tam naleznete i předchozí díly deníku, pěkně časově řazené. Všechno na jednom místě!

 

Pátek, 9. 9. 2011

Letní shrnutí

Na mém Bandzone profilu je nový komentář, který jsem dal dnes dohromady. Je to takové letní shrnutí. Dozvíte se, co se děje, připravuje, chystá a jak se věci vlastně mají.

Jak jen to slušně říct? Léto jde pomalu do hajzlu, tak si to pěkně shrňme...

 

Sobota, 13. 8. 2011

Nové záhlaví na stránkách

Po dlouhé době, vlastně vůbec poprvé od založení stránek, se mění záhlaví. Už to chtělo něco nového, neokoukaného. Autorem záhlaví je Mates Káňa, kterému moc děkuji!

 

Pátek, 12. 8. 2011

Konec "bzeneckého pátrání"!

Rozhovor s Martinem Korcem definitivně ukončil mé takzvané "bzenecké pátrání". Momentálně už nemám v plánu se tímhle tématem zabývat. V roce 2008 jsem dal dohromady projekt "Bzenec 1991", v němž naleznete veškeré dostupné informace o legendárním festivalu, který se uskutečnil v moravském městě a na němž vystoupily skinheadské a punkové kapely tehdejší doby. Info jsem sháněl všude možně, doufám, že to k něčemu bylo. Sepsal jsem profil každé vystupující kapely, včetně jejich diskografií, ale také jakousi reportáž z dostupných videozáznamů. V průběhu následujících let jsem informace pouze aktualizoval. Letos, kdy v červnu uplynulo od události dlouhých 20 let, jsem dal dohromady obsáhlý rozhovor s Jindrou Kettnerem, zpěvákem dnes již neexistující kapely Braník. Šlo o vzpomínání, Jindrovi patří velké poděkování. No a k tomu všemu se mi ozval Martin Korec, jenž festival navštívil. Takže vzniklo další vzpomínání, ovšem z pohledu návštěvníka. Pravda, reakce na tenhle rozhovor jsou různé, ale to tak někdy bývá. Nyní už mám v plánu zcela jiné věci, takže se určitě máte nač těšit!

 

Čtvrtek, 14. 7. 2011

V srpnu se můžete těšit na další zajímavý a exkluzivní rozhovor!

Na začátku měsíce srpna vyjde nový rozhovor, který volně naváže na úspěšné povídání s Jindrou Kettnerem, zpěvákem dnes již neexistující kapely Braník. Opět se můžete těšit na zajímavé informace a čtení obecně, které tenhle rozhovor přinese. Kdo bude zpovídanou osobou je prozatím tajemství. Ovšem logicky si můžete odvodit, že se opět vrátíme i na legendární festival v Bzenci, od kterého v červnu uplynulo dlouhých 20 let. Užívejte léta a pěkné prázdniny!

Deník z příprav knihy - 15. díl

Po delší době se ozývá také "Deník z příprav knihy". Momentálně je vydání mé prvotiny na tak zvaném bodu mrazu, jelikož firma, která bude knihu "Rozhovory (2007 až 2011)" tisknout, stále mění termíny. Proto čekám na přesnější informace. Holt, není to jednoduché.

 

Úterý, 28. 6. 2011

Už zítra bude zveřejněn exkluzivní rozhovor!

Zítra to bude přesně 20 let od legendárního festivalu v Bzenci (vysvětlení a ukázka viz. zpráva níže). Proto jsem pro vás připravil zajímavý rozhovor. O koho půjde neprozradím, nechte se překvapit. V souvislosti s tímhle výročím byl také nepatrně aktualizován celý projekt "Bzenec 1991", doplnil jsem tam pár informací. Takže klidně mrkněte, čtěte. Jinak to vypadá dobře i s mojí připravovanou knihou, brzy vám podám další informace v "Deníku z příprav". Nebojte, během prázdnin tady má prvotina bude!

 

Úterý, 21. 6. 2011

Ve středu 29. června vás čeká unikátní překvapení!

Jelikož ve středu 29. června uplyne dlouhých 20 let od legendárního festivalu v Bzenci, na kterém zahrály tehdejší skinheadské a punkové kapely československé scény, rozhodl jsem se pro vás připravit unikátní vzpomínku! Chystám pro vás opravdu exkluzivní článek, který vám přinese nové poznatky, informace a hlavně vzpomínky, týkající se téhle jedinečné události. Zkrátka, tohle tady ještě nebylo! Pro ty, kteří nejsou úplně v obraze - malá ochutnávka tehdejší doby.

 

Sobota, 4. 6. 2011

Deník z příprav knihy - 14. díl

Z technických a zcela nečekaných důvodů se termín vydání mé první knihy Jakub Malovaný - Rozhovory (2007 až 2011) posunuje zatím na neurčito. Omlouvám se tak za další čekání, ale nedá se nic dělat. Můžu vám slíbit, že o to víc bude kniha vyšperkovaná!

 

Čtvrtek, 2. 6. 2011

Deník z příprav knihy - 13. díl

Má první kniha "Rozhovory (2007 až 2011)" vyjde už v sobotu 4. 6. 2011. To, kde ji budete moci sehnat se ještě dozvíte, jelikož to není dořešeno. Každopádně celé léto se z mé strany ponese v duchu oslav. Na mém profilu na Bandzone.cz můžete vidět tradiční rozpis akcí, které se chystám navštívit. Kniha vychází v den, kdy hrají v Ratíškovicích Tři sestry. Že by byly Ratíškovice vůbec prvním místem, kde se kniha ukáže?

 

Pondělí, 30. 5. 2011

Deník z příprav knihy - 12. díl

Má první kniha, která ponese název Jakub Malovaný - Rozhovory (2007 až 2011) slavnostně vyjde v sobotu 4. června 2011! Můžete se těšit na to nejlepší z mé pětileté novinářské práce. Infomace o tom, kde můžete knihu sehnat a zakoupit se dozvíte později, jelikož to ještě není úplně dořešeno.

 

Pátek, 27. 5. 2011

Deník z příprav knihy - 11. díl

Už v pondělí 30. května vám oznámím konkrétní informace, týkající se vydání mé první knihy. Zbývá doladit poslední detaily.

 

Čtvrtek, 5. 5. 2011

50 000 čtenářů!

Ano, je to tak, dnes byla pokořena hranice 50 000 návštěv. Nesmírně si toho vážím a moc vám děkuji za přízeň! Dál budu psát, tvořit a vymýšlet zajímavé projekty. Moc mě to baví a naplňuje. Odměnou pro vás bude má první kniha, která vyjde už v červnu a naleznete v ní to nejlepší z mé dosavadní tvorby. Ještě jednou díky!

 

Středa, 4. 5. 2011

Deník z příprav knihy - 10. díl

Vydání knihy se bohužel posunuje, a to na měsíc červen. Příští týden bych měl schválit konečnou verzi grafického vzhledu a následně by se mělo začít tisknout. Přesné datum vydání zatím stanoveno není, ale červen je už definitivní. Samozřejmě vás budu dál informovat, brzo bude zveřejněn například název knihy.
Čekání si můžete zkrátit čtením nového rozhovoru s bubeníkem POST-IT Pavlem Bekem a těšte se na další zajímavý projekt, který se bude týkat bubeníka Ády Vitáčka. Ten startuje už ke konci tohoto týdne.

 

Pondělí, 25. 4. 2011

Deník z příprav knihy - 9. díl

Vydání knihy se nezadržitelně blíží, přesto si budeme muset ještě pár dní počkat. Hold, není to jen tak. Rád bych se zmínil o korektuře, která probíhala cca 2 měsíce. Skončila na začátku března a věřte, že bez ní by to nešlo. Veškeré texty do knihy kontroloval a opravoval pan Jaromír Horák, kterému patří velké poděkování. V textech nakonec nebylo mnoho pravopisných chyb, občas chyběla nějaká ta čárka, semtam se objevila chyba ve shodě přísudku s podmětem a také se vyskytly stylistické chyby. Zde na stránkách žádná korektura neexistuje, veškeré kontroly si dělám sám. Proto se občas nějaká ta chybička najde. Nemělo by se to stávat, ale pořád se ještě učím a určitým způsobem zdokonaluji. Jak jsem už několikrát uváděl, na mých článcích je vidět postupný vývoj, a to ve všech směrech. Já doufám, že postupem času bude ubývat i těch nejmenších chyb.
V mezičase, kdy je kniha v rukou grafiků, jsem definitivně dokončil úpravy projektových stránek. Úpravy probíhaly pekelně dlouho, snad od loňského jara. Ale pěkně podrobně! Takže, můj osobní profil na Bandzone.cz i stránky Fanclubu Radovana Biegla a stránky seriálu Členové Souboru kreténů jsou hotovy - zkontrolovány a upraveny - a vy je můžete kdykoliv navštívit.

 

Čtvrtek, 14. 4. 2011

Deník z příprav knihy - 8. díl

Vydání mé první knihy se pomalu, ale jistě blíží. Přibližný termín je stanoven na první týden v květnu, tak snad to všechno klapne. V mezičase jsem si dával dohromady plán dalších projektů pro letošní rok. Opět jsem si vytyčil nelehké cíle. Kromě zajímavých rozhovorů plánuji i opravdu velký projekt, o který jsem se pokoušel už v loňském roce! Tehdy to bohužel nevyšlo. Půjdu do toho znovu, snad to dopadne. Je to běh na dlouhou trať, na světě by mohl být možná na podzim. Teď je na řadě kniha!

PS: Prozatím si můžete prohlédnout fotografii ze zákulisí focení promo snímků ke knize. Fotila Veronika Marečková a byla ukrutná zima. Více zde.

 

Středa, 23. 3. 2011

Deník z příprav knihy - 7. díl

Kniha je opravdu ve výrobě! To je až neuvěřitelné. Po několika měsících tvrdé práce začínám být zvědavý na konečný výsledek. Do výroby putovalo 132 graficky neupravených A4 textu a 221 fotografií. Můžete se tedy těšit na 26 velkých rozhovorů + další zajímavé bonusy (některé ještě nebyly nikdy zveřejněny!). Počet stran samozřejmě není konečný, rozhodne až formát knihy. V současné době se pracuje na grafické stránce, aby kniha mohla co nejdříve do tisku. A teď asi ta nejdůležitější informace - předběžný termín vydání je stanoven na první týden v měsíci květnu, což už není tak daleko.

 

Pátek, 18. 3. 2011

Deník z příprav knihy - 6. díl

Korektury textů jsou zdárně za námi. Veškeré fotografie jsou připraveny. To znamená, že už nic nebrání tomu, aby byl všechen materiál předán do výroby a začala se tak doopravdy rodit má první kniha. Kniha, kde bude kus mého já, mého života. Zkrátka kus toho, co mám opravdu rád a čemu se věnuji. Materiál předám příští týden do rukou odborníků, kteří si už pohrají s celou grafickou stránkou. Já mám určité představy, ale jak to bude doopravdy, to uvidím až po konzultaci. Každopádně, kniha by měla být obsahově bohatá. Čísla (počet stran, počet fotografií, přesnější datum vydání) vám sdělím až později. Na to je ještě chvilku čas.
Dostal jsem hodně dotazů, nejčastější byl - proč vlastně vydávám knihu, co mě k tomu vede? Je to jednoduché. Za pět let se mi nastřádal dostatečný materiál a objevila se možnost jej dostat do knižní podoby. Proč toho nevyužít. Šel jsem tedy do toho a uvidíme, jak budou čtenáři spokojení s mojí prvotinou. Přece jen, kniha je kniha. Všechno si zařizuji víceméně sám, bez nakladatele. Ale s dobrým týmem lidí, kteří mi ochotně pomáhají!

 

Úterý, 1. 3. 2011

Deník z příprav knihy - 5. díl

Přátelé, je dopsáno! Zdárně jsem o víkendu definitivně dopsal připravovanou knihu. To znamená, že z mé strany je skoro hotovo. Dopsáno mám, všechny povolení na fotografie taky a nyní čekám na zbytek korekturovaných textů. To by mělo být hotovo během příštího týdne. A poté hurá do výroby. Jelikož jsem dostal pár zajímavých dotazů ohledně připravovaného díla, tak se na ně pokusím veřejně odpovědět v následujících dnech.

PS: V knize bude 26 rozhovorů a také bonusy!

 

Čtvrtek, 10. 2. 2011

Deník z příprav knihy - 4. díl

O jakých kapelách se budete moci dočíst v mé připravované knize? Samozřejmě o Třech sestrách, dále o M.Z.H., Synech výčepu, Arakainech či o skupině Kryštof. Trošku nahlédnete do zákulisí, vyrazíte na zajímavé koncerty či festivaly, a nebo se podíváte přímo do studia, jak probíhá nahrávání desek. Zkrátka, o zajímavé (a mnohdy úsměvné) příhody nebude nouze. A nemyslete si, že to bude čistě hudební kniha. Kdepak. Naleznete i kapitoly sportovní, kde dostanou prostor úspěšní sportovci, ať už zmiňovaný fotbalista Tomáš Řepka, nebo hokejista Radovan Biegl či rally jezdec Václav Pech. Pokud si chcete prohlédnout promo plakát, máte možnost zde.

 

Sobota, 5. 2. 2011

Deník z příprav knihy - 3. díl

Tak, jako každý festival má své headlinery, i já mám hvězdy, jenž budou v knize hlavním lákadlem. Jsem velmi rád, že se mi s nimi podařil udělat rozhovor. Samozřejmě si vážím úplně všech rozhovorů, ale na nějaké ty osobnosti se přece lákat musí, nemám pravdu? Dovolím si tedy představit ty hlavní "koně": Richard Krajčo (zpěvák a frontman skupiny Kryštof, herec), Olga Lounová (zpěvačka a herečka), Lou Fanánek Hagen (zpěvák a frontman skupiny Tři sestry, textař) a Tomáš Řepka (fotbalista AC Sparta Praha). Přesně tihle lidé byli také napsáni na promo plakát, který si můžete prohlédnout zde.

 

Neděle, 30. 1. 2011

Deník z příprav knihy - 2. díl

Dnes se konalo focení promo fotografií. Ač byly velmi nepříznivé podmínky, slunce nesvítilo a bylo velmi mrazivo, tak jsme všechno zvládli a úspěšně nafotili okouzlující snímky. Velmi děkuji Veronice Marečkové, která se toho ujala. Jinak dopisuji průvodní texty, už jsem zdárně za polovinou. Věřím, že co nevidět bude vše hotovo a materiál půjde do výroby. Viděl bych to tak maximálně na 14 dní. Nakonec, proč to uspěchat, že?

 

Pondělí, 17. 1. 2011

Deník z přípav knihy - 1. díl

Přátelé, v lednu jsem nasadil opravdu smrtící tempo, jelikož jsou dány určité limity, do kdy musím veškerý materiál do připravované knihy odevzdat. Rád bych objasnil, o čem kniha bude. Půjde o jakýsi souhrn mé pětileté novinářské práce. V knize naleznete veškeré mé rozhovory, které jsem dělal postupně od roku 2007, a to v plné verzi. Samozřejmě projdou odbornou jazykovou korekturou. Také budou připsány průvodní texty, které vám všechny rozhovory ještě víc přiblíží. Nebudou chybět profesionální fotografie a nějaké ty bonusy, které nikde jinde nenaleznete. Kniha by měla vyjít na jaře, ale znáte to...

 

Sobota, 8. 1. 2011

Na jaře vyjde má první kniha!

Tajemství je definitivně odkryto. Momentálně intenzivně pracuji na svém velkém projektu, tedy připravované knize, která vyjde pravděpodobně na jaře. Měl by to být dosavadní vrchol mé novinářské práce a jakési shrnutí těch pěti let, co se psaní věnuji. O přípravách všech věcí okolo knihy vás budu informovat zde na stránkách pomocí "deníku z příprav". První promo fotografii si můžete prohlédnout zde.

 

Úterý, 21. 12. 2010

Tajemství se pomalu odkrývá!

Pomalu ale jistě se začíná odkrývat velké tajemství. Jde o projekt, který připravuji a který by měl spatřit světlo světa na jaře 2011. V následujících dnech a týdnech čekejte další informace.

 

Středa, 15. 12. 2010

Dnes byla pokořena hranice 40 000 návštěvníků!

Všem moc děkuji za přízeň!

 

Pondělí, 6. 12. 2010

Jakub Malovaný bude hostem studentského pořadu "Jak přežít".

Jak přežít je studentský dokumentární pořad, který natáčí parta nadšenců ze Zlína. Spojuje je zájem o přírodu a především zkoušení a testování základních technik potřebných pro pobyt v přírodě. Jejich hlavním cílem je ukázat široké veřejnosti jak správně využít přírodní zdroje a předvést techniky, které se využívaly již v dávné minulosti. Na svém kontě mají již pět dílů a na Vánoce připravují speciál, který se bude natáčet ve studiu. Jakub Malovaný byl pozván, jakožto začínající hudební žurnalista a bude odpovídat na dotazy, které se budou týkat nejen jeho novinářské práce. Dozvíte se spoustu zajímavých informací a možná bude i odtajněno chystané překvapení. Speciál se natáčí příští týden a o vysílání vás budeme informovat.

 

Středa, 27. 10. 2010

Nový návštěvnický rekord!

Včera vyšel můj další velký rozhovor. Tentokrát s bubeníkem M.Z.H. a technikem Tří sester Danielem De Luxem Králem. Ano, to je ten De Luxe, který byl vůbec první, s kým jsem  rozhovor v lednu 2008 dělal. Za tu dobu se hodně věcí změnilo. Daniel v rozhovoru mimo jiné reagoval na výrok Michala Malátného z Chinaski, který řekl, že mu přijde legendární Visací zámek směšný. Rozhovor se ihned dostal mezi lidi, kteří začali diskutovat. Jeden z nejlepších komentářů byl následující: "Vypadá to v české hudbě na začátek války? Michal Malátný z Chinaski prohlásil, že Visací zámek je s punkem v padesáti směšný. Pódiový technik Tří sester vrací úder s vyjádřením, že by Malátný měl dostat do držky. Jak to bude pokračovat???" Rozhovor překonal dosavadní návštěvnický rekord, který stanovil jarní dvojrozhovor s Fanánkem a jeho synem Mikolášem. 794 návštěv za jediný den bylo překonáno. Novým rekordem je neuvěřitelných 1150 návštěv!

 

Pondělí, 26. 7. 2010

30 000 návštěv!

V pátek 23. července 2010 jste pokořili hranici 30 000 návštěv. Díky! Je to velký úspěch, jelikož stránky ještě nemají ani 3 roky. Zachovejte přízeň i nadále.

 

Čtvrtek, 8. 7. 2010

Že se nic neděje? Věřte, že děje!

Možná si říkáte, že se tady nic neděje, ale věřte, že se tady děje hodně věcí. Celé stránky prochází důkladnou kontrolou a částečnou proměnou. Kontrolují se veškeré texty, pravopis, fotografie, funkčnost odkazů a další nezbytné věci, které tvoří tyhle stránky. Původní termín ukončení byl naplánován na začátek července, to se ovšem nepodařilo a proto se všechno dodělá do začátku srpna. Užívejte léta.

 

Úterý, 1. 6. 2010

Aktuální novinky, týkající se projektů:

Oficiální Fanclub hokejového brankáře Radovana Biegla ukončil svou činnost. Hlavním důvodem je mé plné soustředění na práci v oblasti hudby. Stránky Fanclubu jsou aktualizované a uzavřené. Kdykoliv můžete nahlédnout a vzpomínat na Radkovu bohatou kariéru. Závěrečná zpráva zde.

Stránky legendárního seriálu Členové Souboru kreténů byly taktéž aktualizovány a upraveny. Jsou přehlednější a hezčí. Hlavní proměnou prošly texty. Každý díl byl doplněn o nové fotografie a informace. Navíc jsem odstranil pravopisné chyby, které se do textů vloudily. Přece jen, seriál vznikal, když jsem teprve začínal psát. Výsledek můžete shlédnout zde.

 

Pondělí, 3. 5. 2010

Repríza seriálu Členové Souboru kreténů skončila. Díky za přízeň!

Včera, 2.5.2010, skončila repríza původního seriálu stránek Hockey - Music Členové Souboru kreténů. Tentokráte běžel seriál na oficiálním profilu skupiny Tři sestry na populárním Facebooku. Ve třinácti dílech jste měli možnost každou neděli nahlédnout na život aktuálních i bývalých členů Sester. Texty byly v původním znění a to i s chybami z roku 2007 a začátku roku 2008. Pouze byly aktualizované o nové události. Veškeré textové úpravy jsou teprve v plánu a seriál máte možnost kdykoliv číst na www.souborkretenu.estranky.cz. Chtěl bych speciálně poděkovat Danovi Režnému (správce profilu Tři sestry) za bezchybnou spolupráci.

 

Středa, 17. 3. 2010

V zítřejším vydání magazínu Šíp plus naleznete první otištěný článek Jakuba Malovaného! Jde o rozhovor s Jonysem, který redaktory časopisu zaujal. Bude to trochu odlišná verze, než je zde na stránkách. Článek bude zkrácen z důvodu prostoru, ovšem takovým bonusem budou profesionální fotografie, které jsou pořízeny z koncertu M.Z.H. v Jevanech. Cena časopisu je 14,- Kč.

 

Úterý, 23. 2. 2010

Moc vám děkuji za včerejší návštěvnost. Byla opravdu fantastická, schválně jsem si počkal do půlnoci, abych zjistil, kde se počítadlo zastaví. Konečné číslo bylo 794 návštěv, což je podle všeho rekord těhle stránek! Ale na 100% to nemůžu potvrdit, jelikož jsem nestudoval podrobné statistiky, to možná někdy v budoucnu. A také děkuji za všechny reakce na rozhovor s Fanánkem a Mikolášem. Opravdu mám radost. Jinak jste si mohli všimnout, že na stránkách už nejsou sekce Videoklipy a Bannery a ikony webů. V poslední době to bylo k ničemu.

 

Sobota, 30. 1. 2010

Už zítra startuje na sociální síti Facebook repríza seriálu Členové Souboru kreténů! Seriál, který je původním dílem redakce Hockey - Music (autorem je Jakub Malovaný), bude znovu uveden v rámci oslav 25 let skupiny Tři sestry. Jednotlivé díly budou postupně zveřejněny vždy v neděli od 19:00 hodin právě na sestreském profilu. A první část můžete číst už zítra! Tentokrát se jde systémem od historie po současnost. Vyvrcholení celého seriálu je naplánováno na poslední týden před oslavou na Džbáně. A pozor: každý díl bude upraven a aktualizován o novodobá fakta! Vždyť premiéra byla zde na webu už na začátku roku 2008.

 

Úterý, 19. 1. 2010

Legendární seriál Členové Souboru kreténů se vrací!

ObrazekAno, je to tak. První projekt stránek www.hockey-music.estranky.cz se vrací! Seriál, který vznikal v roce 2008 vypráví o členech skupiny Tři sestry. Dozvíte se spoustu zákulisních a málo známých informací. Premiéra projektu byla už v roce 2008 a nyní je v přípravách repríza! Redakce Hockey - Music se totiž dohodla na spolupráci s oficiálním profilem Tří sester na portálu facebook.com. Seriál je reprízován v rámci oslav 25 let skupiny a jednotlivé díly budete moci číst právě na populárním Facebooku. První díl bude zveřejněn už 31.1. a každý by měl navíc projít úpravou a také aktualizací. Pokud máte jakékoli archivní materiály, týkající se jednotlivých členů, neváhejte je posílat na dan@socialvisage.com nebo Hockey-Music@email.cz. Jinak platí, že můžete tradičně doplňovat informace pod článek. Další informace ZDE.

 

Sobota, 2. 1. 2010

Zdravím Vás v novém roce. Další dobrá zpráva postihla Fanclub hokejového brankáře Radovana Biegla. Na populárním Facebooku byla vytvořena skupina "Radovan Biegl" a mě byla udělena milá povinnost, stal jsem se jedním ze správců! A tak jsem začal pracovat i tam a vy neváhejte a přidávejte se, ať je nás co nejvíc! Můžete tam libovolně diskutovat, sdílet fotografie nebo videa. Stačí, když se zaregistrujete a následně vyhledáte skupinu, která má přesný název "Radovan Biegl (Oficiální skupina)". Není to nic složitého.

 

Čtvrtek, 17. 12. 2009

Celý podzim probíhaly na stránkách Hockey - Music i projektových stránkách (Fanclub Radovana Biegla, Seriál Členové Souboru kreténů) textové úpravy. Dnes skončily poslední dodělávky. O co šlo? O stejné písmo ve všech článcích, velikost textu, barevnost, funkčnost odkazů, fotografií nebo videí. To vše je úspěšně hotové. A nezapomeňte, že v sobotu 19.12. slavíme druhé narozeniny!

 

Úterý, 17. 11. 2009

Po dlouhé době vychází tisková zpráva, která vyjadřuje současné dění. Byl jsem nemocný, odešel mi počítač a navíc jsem ztratil i část dat. Stále probíhají textové úpravy a brzy vás čeká jedno velké překvapení! Je na co se těšit. Více podrobností o krizi, která mě postihla naleznete ZDE (sekce Blog).

 

Středa, 15. 7. 2009

Posílám letní pozdrav z dovolené, doufám, že si užíváte jak jen to jde! Po dlouhé době se mi podařilo sehnat zase nějaký materiál o kapele Doctor P.P., což znamená, že současný článek budu aktualizovat. A to hned jak se vrátím, to je asi za dva týdny. Jinak se omlouvám za zanedbávání webových stránek Fanclubu Radka Biegla, vše budu aktualizovat než začne další sezóna.

 

Pondělí, 29. 6. 2009

Za týden odjíždím na dovolenou a vracím se až někdy na konci července. Na léto nechystám nic, jen reportáže z koncertů (dvě už jsou na světě a jedna reportáž je i z představení Tajemství Zlatého draka). Na podzim chystám další projekt. Budu včas informovat. Tak si užijte léto.

 

Čtvrtek, 14. 5. 2009

Sekce Videoklipy je kompletně opravena. Muselo se použít alternativní řešení. Problémy se vyskytly u 5 klipů, ovšem tři se do provozu dát nepodařilo. Dočasně jsou tak mimo provoz. Sekce byla také o tři videa doplněna.

 

Úterý, 12. 5. 2009

Možná jste zaregistrovali, že některé nabízené video v sekci Videoklipy nejde spustit. Tahle chyba ovšem není z mé strany, ale ze strany serveru youtube.com, který videa poskytuje a nyní dělá i tyhle problémy. I tak se za jejich nefunkčnost omlouvám, jde například o videa Volám nebo Protestsong. V nejbližší době se to pokusím dát dohromady.

 

Pondělí, 16. 2. 2009

Redakci Hockey - Music dnes postihla neveselá zpráva. Autor recenzí Matěj Duchek dává "výpověď". Ovšem v žádném případě ne ve zlém. Jeho důvody jsou pochopitelné. Založil kapelu a plně se věnuje přípravám na první nahrávání. Proto mu nezbývá moc času na hodnocení alb. Já mu chci poděkovat za všechno, co pro mé webové stránky udělal, určitě to nebylo zanedbatelné. Jeho recenze byly vždy na úrovni a staly se oblíbenou tradicí webu. Posledním Matyho počinem jsou vánoční speciály, kdy hodnotil alba Valčík (Dan Landa) a Lochneska (Doctor P.P.). Maty díky!

 

Neděle, 1. 2. 2009

Tak a je to tady! Dnes byly oficiálně zveřejněny a vypuštěny do světa webové stránky Fanclubu hokejového brankáře Radovana Biegla. Sice ještě nejsou zdaleka hotové, ale věřte, že postupem času to bude jen lepší. Fanclub byl založen v sobotu 24.1.2009 po potvrzení samotným Radovanem Bieglem. Zájemci tak mohou veškeré dění sledovat na adrese:

www.radovanbiegl.estranky.cz

 

Sobota, 24. 1. 2009

Informace k chystanému hokejovému projektu.

Prohlášení:

V rámci svých osobních webových stránek již brzy rozjedu jeden hokejový projekt. O co jde?

Protože uznávám brankáře Radovana Biegla, tak po vzájemné dnešní dohodě s ním mu bude založen oficiální Fanclub. Radovan Biegl je již zkušený matador, který v nejvyšší české soutěži odchytal 21 sezón a určitě si zaslouží obdiv. Hlavní krok, který bude učiněn, je založení fan webu. Ten bude jen o jeho osobě. Další podrobnosti naleznete zde na webu v následujících dnech.

Obrazek

 

Úterý, 20. 1. 2009

Všechny Vás zdravím, poprvé v roce 2009. Po dlouhé době chystám něco z hokejového prostředí. Ale zatím to není 100% jisté. Na webu budu přesněji informovat, ale až o víkendu.

 

Pátek, 19. 12. 2008

Slavíme první narozeniny! Výroční zprávu můžete číst v rubrice Ostatní. Činnost webu pro letošní rok je splněna. Slíbil jsem seznam nahrávek Orlíku, ale protože se objevily nové informace, tak to nechávám na později.

Děkuji moc za přízeň a přeji Vám veselé Vánoce a šťastný nový rok.

 

Pátek, 12. 12. 2008

Je to neuvěřitelné, ale je to tak! Stránky Hockey - Music se za týden dožijí prvních narozenin. Vznikly 19. prosince 2007 a za ten rok prošly opravdu hodně změnami. Malou oslavu si uděláme tedy přesně za týden 19. prosince 2008.

Dnes definitivně skončilo a bylo vyhlášeno velké finálové kolo o Nejoblíbenější píseň podle hudebních fanoušků. Vítěze naleznete v sekci Výsledky anket a soutěží.

 

Pondělí, 27. 10. 2008

Co se chystá? Slíbil jsem: aktualizaci odkazů, rozšíření sekce Videoklipy o další kapely a songy, souhrn mě známých nahrávek Orlíku a také něco pěkného, týkající se kapely Doctor P.P. Dále potom chystáme další recenzi a u toho je dobré zmínit, že provedu rekonstrukci sekce Redakce webu a přidám i profil našeho "recenzenta". Zbývá poslední věc, ukončit velkou anketní soutěž o Nejoblíbenější píseň podle hudebních fanoušků. V listopadu přibude reportáž z koncertu Tří sester. Jedou turné s Divokým Billem a já navštívím koncert ve Zlíně (hala Novesta). A v prosinci si připomeneme malé výročí, protože můj web oslaví první narozeniny. Takový je výčet toho, co bude.

 

Sobota, 23. 8. 2008

Dnešním dnem jste pokořili hranici 10 000 návštěv. Moc Vám děkuji za přízeň!

 

Sobota, 9. 8. 2008

Celý červenec jsem trávil za hranicemi, a to v Bulharsku. Nyní už zase pracuji a pomalu se dostává i na můj web. Srpnovou novinkou je rozhovor s Honzou Škaloudem, navigátorem, který se chystá na Barum rally ve Zlíně a okolí.

 

Pátek, 13. 6. 2008

Dnes se dělo věcí... Tou hlavní je určitě vyhlášení nejoblíbenějšího videoklipu Tří sester. Ankety už budete vídat v rubrice, která má odkaz nahoře. Doplnil jsem i videoklipy (úplně jsem zapomněl na Pijánovku, ale vše už je tak, jak má být). Také jsem trochu uspořádal oblíbené odkazy v menu. Brzo bude i další recenze.

 

Čtvrtek, 15. 5. 2008

Je zde první článek do rubriky Doctor P.P. Jde o stručný sepis toho, co mám k dispozici o téhle kapele. Na něčem větším se pracuje, tak snad to dopadne dobře.

 

Neděle, 4. 5. 2008

Všichni jsme zaskočeni tragickou smrtí Františka Sahuly. Franto, vzpomínáme na tebe!

Minulý týden skončil seriál Členové Souboru kreténů, momentálně se chystá něco dalšího.

 

Neděle, 13. 4. 2008

Už zase funguje seriál Členové Souboru kreténů. Moc se omlouvám za zpoždění. Měl jsem moc práce a do toho vstoupily nějaké potíže. Do konce seriálu zbývají už jen dva díly (jeden řadový a jeden speciál). Po skončení budou díly přesunuty na tzv. "druhou větev".

 

Neděle, 23. 3. 2008

Ta slibovaná změna je tady. Stránky s názvem Hockey - Music už nemají rubriku Lední hokej. Proč? "Tak první věcí, proč rubrika zmizela, je náročnost. Ze začátku měly být tyhle stránky zaměřeny na více věcí. Ale je jasné, že to je blbost. Postupné osekávání nám stránky zaměřilo jen na hokej a muziku. I u hokeje začal být problém. Nejde sledovat všechno, co se v hokeji děje. Zaznamenával jsem jen ty největší události. Druhý problém byla sledovanost. Na články, týkající se hokeje, se dívalo jen pár lidí. Psal jsem reporty ze zápasů zlínského hokeje, ale kdo nefandí Ševcům, nezajímá ho to. Myslím, že je lepší mít jen jeden obor," vykládá Jakub Malovaný. Co třeba název, není to škoda mít tam teď to slovo hockey? "Určitě není, protože to zaměření stránek je pořád stejné. Kultura a sport. O hokeji tady budu klidně diskutovat, budu ho tady probírat, ale psát už budu jen a jen o muzice. A na jednu stranu jsem i rád," pokračuje Jakub. "Myslím si, že kdo má hokej opravdu rád, si stejně veškeré dění bude sledovat na odborných webových stránkách," ukončil debatu. Tím je změna vysvětlena a od dnešního dne je tenhle web zaměřen jen na muziku. Co se barvy týče, tak je zde nepodstatný návrat k modrému pozadí.

 

Čtvrtek, 20. 3. 2008

Chystá se jedna velká změna. Změna, která tyhle stránky "sjednotí". Fanoušci hudby můžou být v klidu. O co půjde? "Ještě nechci nic říkat, aby to potom nebylo unáhlené rozhodnutí. Ale na devadesátdevět procent se brzo dočkáte změny," tvrdí Jakub Malovaný. Jedno je jasné, nebude to nic zanedbatelného a určitě to usnadní chod stránek.