Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nezůstáváme za Evropou

S narůstajícím koronavirem v celém světě se zase obnovila korespondence mezi Vyskytnou, Londýnem, Lausanne a Vejvanovem.

28. 9. mail od Marcely M.

Ahoj Blanko, Edo a Evo, zdravím vás z Vyskytné, kde pobýváme střídavě s Prahou. Už dlouho o sobě nic nevíme, nebo alespoň já o vás nic nevím Naposledy se ozvala Blanka, od té doby jsme se všechny odmlčely. My jsme léto prožili dobře, sice jsme zahraniční dovolenou zrušili, ale byli jsme na týden na jižní Moravě a na několik dní v Jizerkách. Obě dovolené byly pěkné, vyvedlo se i počasí a zdálo se, že vše je a bude OK. Dokonce i naše tradiční zahradní slavnost se konala. Teď jsme se chystali na koncerty Mahlerových slavností v Jihlavě. Ovšem ouha! Koronavirus se šíří natolik rychle a nebezpečně hlavně pro nás starší a pokročilé, že jsme se rozhodli navštěvovat jen akce, kde není příliš lidí, jako třeba včera, kdy jsme vyjeli na Hlubokou do Alšovy galerie a tam shlédli báječnou výstavu malíře Císařovského. V celém sále bylo jen několik lidí a to daleko od nás. Jak to vypadá s vámi? Blanko, byla jsi nakonec ještě jednou v ČR? A co ty Evo a Neratovice? Eda je jistě doma, vaří a nakládá úrodu ze zahrádky. My jsme letos prvně zasadili rajčata a máme dost velkou úrodu. Taky jsme udělali zavařeniny ze všeho možného ovoce. Moc vás všechny zdravím a ozvěte se co nejdříve. Doufám, že je u vás vše OK          Marcela

5.10. Mail od Evy P.

Ahoj dámy!! Díky za krásný email, Marcelo jsi spisovatelka!! Já a rodinka jsme všichni ok, jen jsme v jednom kole! Máme tu různé dělníky na práce na zahradě!! Kluci chodí do školy, ale v Maxiho ročníku jedno dítě chytlo covid, tak celý ročník je doma na izolaci!! Ten starší Laurence ale do školy chodí!!  Maxi Nesmi chodit ven, tak musíme s ním  být doma!! 14 dni!! My ale stejně daleko nemůžeme jednak kvůli domácí práci a pak kam? Všude číhá nebezpečí a vše je stejně zavřené!! Animal party nemůžeme mít!! Jen 6 lidí doma!! Dani má dnes narozeniny!! Také slavíme jen mezi námi doma!! Původně jsme plánovali oslavu na Hawaii!! Byli jsme tam 2x a Dada se zamilovala do Hawaii!! To si ale budeme muset ještě pár let počkat!! Jak asi víte, tady je vše zavřené i hospody zavírají brzy!! Jak čtu v Česku je to také completely horší!! No, nedá se nic dělat hlavně abychom today přežili!! Tak čau holky!! Držte se, hrozně na vás myslím!! Dada dává kluky spát a přižene se s další flaškou!! Tak Ahoj!!

11. 10. Mail od Blanky S.

Ahoj dámy, díky moc a moc za novinky od vás. Tak teď už jen cekáte na odpověď ode mě….U nás doma je vše v pohodě, ale virus ve Švýcarsku je silný, denně až 1000 nových případů – hrůza! Náš kanton je nejhorší, proč? Nevím… čekáme každý týden na nové zákazy. Ale stejně nic neplánujeme. Letos poznáváme Švýcarsko a stále máme ještě nová místa, na horách i ve městech. Např. teď jsme byli 2 dny u Zurichu, v národním parku Sihlwald, v přírodě – tam je nejlíp, nemusíme mít masku! Máme štěstí, že můžem jet, kdy chcem, kam chcem, podle počasí. Ted už na horách sněžilo, ale můžeme jet třeba do Ticina, na jih, tam je i na podzim teplo. Letos už do Česka nepojedu, byla bych v karanténě u vás i u nás, noční vlak nejezdí, letadlo by se našlo, ale není na to ta pravá nálada….!

Jsem rada, že nikdo u vás není nemocny/pozitivní, držte se! Věřím, že se příští rok zase sejdeme !

Připíjím si na naše setkání – SANTE –NA ZDRAVI !!!              Blanka

2.11. Mail od Edy A.

Moje zlatý holky, dnes v dopoledních hodinách, v rokycanské nemocnici Arne zemřel.   Eda

Ztráta, která potkala Edu, nás hluboce zasáhla. Nemusí to být vždy koronavirus, co ovlivní naše životy.

26. 11. Mail od Marcely M.

Ahoj Blanko a Evo a Edo moc na vás myslím, hlavně na Edu.

U nás v Čechách máme uvolňování podle PSA, ve stupni 5 PES vrčí a zavírá vše. My jsme nyní ve stupni 4, to PES zatím není moc vlídný, a proto není moc otevřených obchodů, žádné služby, žádná kultura, školy velice omezeně. Náš Adam je v prvním ročníku na UK, zatím jen distančně, Nela je na grafické střední škole, chodí jen na praktické vyučování. 

V neděli se očekával postup do stupně 3, dnes to ale dle vyjádření ministra zdravotnictví je tak 50 na 50. Tak uvidíme. Já se domnívám, že až to všechno otevřou, můžeme v lednu až únoru očekávat třetí vlnu.

My s manželem sázíme na vakcínu, jakmile tady bude, hned se přihlásíme.

Moc zdravím a těším se na zprávu od vás.             Marcela