Jdi na obsah Jdi na menu
 

V sobotu 15. září v Rabštejně nad Střelou

2. 9. 2012

0730_rabstejn_nad_strelou.jpg

Rabštejn nad Střelou
je patrně nejmenší české historické město. Najdete zde kostel s klášterem, zámek i zříceninu hradu a mnoho krásných zákoutí. Dnes v tomto romantickém místě žije pouze 21 stálých obyvatel, zbytek patří chalupářům a sezónním návštevníkům.
V sobotu 15.9. se zde koná "Rabštejnské historické pluhování", jejíž první ročník připomene 675. výročí povýšení Rabštejna na město (21.9.1337). Součástí dne bude i můj recitál, který se odehraje od 18 hodin v kostele Panny Marie Sedmibolestné po skončení předchozí poutní mše. 
Ve stejný den bude na náměstí řemeslné tržiště, tvořivé dílny pro děti, vystoupí šermíři, proběhne ohňová show, bude možné vyzkoušet lukostřelbu nebo třeba vystoupat na kostelní věž. V neposlední řadě také do města zavítá Karel IV. se svou družinou tak, jako se v historii několikrát skutečně stalo. Většina řemeslníků a umělců bude přímo z regionu. Další informace najdete na stránkách http://www.rabstejnnadstrelou.cz  a na přiloženém plakátě, který si po kliknutí můžete zvětšit nebo stáhnout. 
 

pluhovani_2012_plakat.jpg