Jdi na obsah Jdi na menu
 

Vzhůru na Folkové prázdniny do Náměště nad Oslavou - pátek 31.7. spolu s Glenem Hansardem a Piersem Faccinim

12. 7. 2015

folkove.jpgFolkové prázdniny v Náměšti nad Oslavou jsou neobyčejným hudebním festivalem. Trvají 8 dní, které mnozí návštěvníci stráví jako své skutečné hudební, výtvarné, taneční prázdniny, ve kterých mohou být aktivními i pasivními účastníky. Jsou obklopeni nádherným prostředím náměšťského renesančního zámku, zámeckého parku, přilehlým okolím řeky Oslavy ve městě i mimo něj. Každý večerní hudební program festivalu má své téma, svou dramaturgii, která je žánrově neohraničena - etnická a lidová hudba, jazz, rock, folk, vážná hudba. 

Festival nejsou jen večerní koncerty na zámeckém nádvoří. Během dnů festivalu probíhá řada dílen - můžete se např. naučit základům hry na nějaký zajímavý hudební nástroj, zahrát si a popovídat s muzikanty, kteří večer předtím nadchli zámecké nádvoří, vytvořit si své kresby, malby, sítotisky, objekty, psát své texty a poesii. Několik hodin odpoledne patří pravidelně tzv. Open scéně: zajímavá, méně známá, hudební seskupení vystupují v kapli sv. Anny ve Špitálku. A v noci hudebně ožívá nejen festivalový kemp, ale často i další místa v Náměšti. Festival je také neobvyklý množstvím účinkujících ze zahraničí.

Folkové prázdniny jsou festivalem skvělých hudebních i nehudebních zážitků a inspirací.

K tomu všemu dodávám, že spolu s kapelou 29 Saiten otvíráme v pátek 31. července v 17:30 koncert nazvaný Odvaha písničkářů.

Po nás následují:

Piers Faccini - BETWEEN DOGS AND WOLVES (Velká Británie, Itálie, Francie)

Glen Hansard (Irsko)