Jdi na obsah Jdi na menu
 


ObrazekDatum založení: 1997 Členové: Ian Watkins (zpěv) Mike Lewis (rytmická kytara) Lee Gaze (kytara) Stuart Richardson (bass) zobraz všechny členy Jamie Oliver (klávesy, samply) od: 2006 Ilan Rubin (bubny)

O skupině:
Lostprophets jsou velšská rock/alternative/new wave kapela která vznikla v roce 1997 ve městě Pontypridd. Zakládajícími členy byli původní členové kapely Public Disturbance, Ian Watkins /bicí/ a Mike Lewis /kytara/. /Přičemž Ian kapelu opustil v 98 a Mike úplně až v roce¨1997 ve městě Pontypridd. Zakládajícími členy byli původní členové kapely Public Disturbance, Ian Watkins /bicí/ a Mike Lewis /kytara/. /Přičemž Ian kapelu opustil v 98 a Mike úplně až v roce 2000/. Ian se zhostil vokálů a mike bassovky. Dále se k nim přidal Lee Gaze /kytara/, Mike Chiplin /bicí/ a DJ Stepzak /samply/. Kapela se pojmenovala podle nezákonně nahraného tour kapely Duran Duran v roce 1988 v Itálii.

Lps začli hrát jako část začínající hardcore scény severního Walesu, pod jménem které se správně vyslovovalo -Lozt Prophetz, hrajících malé show na všech scénách celého Walesu včetně T'Js v New Portu.

Kapela nahrála pár demo nahrávek, se kterými dále expterimentovali na jejich zvukové intensitě. Jejich první známá nahrávka, Here Comes The Party, připojínající ska na některých nahrávkách a rapujícím Ianem. Když kapela objevial konečně svů "zvuk", rap byl hned zavrhnut.

Kapela nahrála další dvě dema, Para Todas las Putas Celosa, v překladu znamenájící "pro všechny ty závistivý mrchy", a The Fake Sound Of Progress. První tři nahrávky /jedna pojmenovaná po názvu alaba (TFSOP), MOAC Supreme (A Thousand Apologies) a Stopquote (Awkward)/ třetího dema byly zjemněné a znovu nahrané pro jejich první uveřejněné album stejného názvu.

Kapely si všiml známý britský hudební týdeník Kerrang! a nabídl jim šanci hrát v Londýně. Metal Hammer Magazine jim dokonce udělil plný počet bodů 10/10 v recenzi Para Todas las Putas Celosa. Nezávislý nahrávací studio, Visible Noise, jim dokonce nabídlo šanci nahrát singl. Kapela strávila většinu roku 1999 prací na nových materiálech s Stuartem Richardsonem, který zaujal místo bassáka a Mike se tímpádem chopil rytmické kytary. /Mike stále ještě v té době harje pro kapelu Public Disturbance, kterou opouští až v roce 2000 s tím že tu zkusí s Lps/.

Nahrávání všech tří alb najdete v rubrice věnované těmto deskám…

Současnost kapely

V současné době Lps pracují v pořadí na svém 4 albu, které je /jak bylo zmíněno na buzznetu, myslím/ ze 2/3 už hotové. Sám Ian řekl, že bude více "drsnější" a "neslušnější" než Liberation Transmission, které jim přineslo popovou nálepku a párkrát zmíněnou velkou změnu stylu /někerými byly dokonce onzačeny za emo/. Ian o omhle všem prohlásil, že kapela musí procházet změnou, jelikož kdyby zůstali kde začali, tak by nebyly kde teď jsou /úplně souhlasím/. Také ale zmínil že se nemusí bát nějakých extra změn, že celková dnešní komerce se jich nějak netýká a že názory na hudbu se jim rozhodně nezměnily. Album by také mělo být nahrané v mnohem kratší době než dvě předchozí. Plán vydání alba byl konec letošního roku, ale jelikož Lps napsali dlaší písničky, celé datum vydání to posunulo zhruba na začátek příštího roku /podle mne by to mohlo vyjít na Vánoce :D/

Změna v kapele taky přišla. Na nahrávání nové desky si také pozvali bubeníka Illana Rubina, který jim jostoval na jejich LT turné. Illan byl označen za velkou část nahrávání.

A jak nekteří jistě ví, pár nových písniček už bylo zahráno. Jedná se celkem o 4 songy, "Next Stop Atrocity", "Weapon", "The Dead" a "For He's a Jolly Good Felon". /pokud je chcete slyšet, mrkněte na rubriku nové album/. Zároveň ale Ian prohlásil, že se možná nedostanou na album, což by podle mě v případě Next Stop Atrocity byla škoda.

Dne 21. července bylo demo písničky "Weapon" /odkaz v rubrice nové album/ zahráno na Rock Show rádia Radio 1. Na Myspace se potom mínili že se tahle písnička nebude znovu nahrávat a že se určitě neobjeví na novém albu.

21.července se ve vydání magazínu Kerrang! objevil název nejspíše nové písničky z nadcházejícího alba, "It's Not the End of the World But I Can See It From Here". Bylo také zmíněno že by to mohl být první singl tohoto alba.

Ve stejný den byla Lps udělena cena Kerrang! awards za the 'Best British Band' /nejlepší britská kapela/. Tahle cenu jim byla udělana už podruhé /tu první dostali v minulém roce/ a porazili v ní kapely jako The Muse, Biffy Clyro, Funeral for a Friend and Enter Shikari.

The Fake Sound of Progress(2000-2002)
V únoru 2000 zpívaly s Visible Noise.První album kapely "The Fake Sound Of Progress" bylo pak propuštěno labelem v červenci.Nahrály ho za ménně než dva týdny.

Start Something(2003-2004)
Natočeno v L.A. v Bigfoot Studio od března do září 2003 s producentem Erickem Valentine,který produkoval alba také Queens of the Stone Age a Good Charlotte.
Nejznámější píseň z alba je "Burn,Burn",další známá je "Last Train home"

Liberation Transmission(2004)
Album natočeno na Hawaii,spolupracovali s Bobem Rockem.V hitparádách bojuje se singlem Rooftops.