Suroviny

  • 4 kusy makrel
  • sůl
  • černý pepř
  • 6 stroužků česneku
  • lžička sušeného rozmarýnu
  • lžička sušeného tymiánu
  • 6 lžic olivového oleje
  • 4 lžíce citrónové šťávy
  • lžička mleté papriky
  90 minut

Postup přípravy

Makrely necháme zvolna rozmrazit, potom je opláchneme a pečlivě osušíme čistou utěrkou. Uvnitř je lehce osolíme a opepříme. Na marinádu prolisujeme česnek, smícháme ho s rozdrcenými bylinkami, paprikou, olejem a citrónovou šťávou. Makrely potřeme polovinou marinády zvenku i zevnitř, necháme je alespoň hodinu marinovat při pokojové teplotě a během marinování několikrát obrátíme. Ryby opékáme na rozpáleném grilu při středním žáru z každé strany 10 minut a během opékání potíráme zbytkem marinády.