Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oslavy 120 let SDH Touchovice

Vydařené hasičské oslavy 120 let SDH Touchovice.

 

  Sobota 6.července byla dnem s velkým D pro touchovické hasiče. Letos uplynulo 120 let od založení místního sboru dobrovolných hasičů, a tak byl důvod k pořádné oslavě.

   Začátek u hasičské zbrojnice doprovodila dechová hudba Oharka pod vedením Jaromíra Laksy. Po projevu současné starostky sboru Lucie Hajmové, odhalily tři nejdéle činní hasiči pamětní desku na hasičské zbrojnici a všichni přítomní si minutou ticha připomněli členy, kteří se oslav nedožili.

   Slavnostním průvodem zamířili účastníci k památníku padlých v obou světových válkách, kde mladí členové sboru položili věnec na památku padlých. Poté již průvod, v čele s mažoretkami LŠU Louny, zamířil na letní cvičiště. Po jejich vystoupení přišlo na řadu představení nového praporu věnovaného obecním zastupitelstvem obce Hřivice a blahopřání starosty obce p.Josefa Hajma. Žehnání novému praporu se ujal otec Vilém z Liběšic. Starosta okresního hasičského sdružení p.Henc pronesl zdravici místnímu sboru a  předal ocenění nejvěrnějším a nejaktivnějším hasičům. Na konci oficiálního programu požádala starostka SDH Touchovice o příspěvek pro spřátelený SDH Křešice krutě postižený letošními povodněmi.Společné focení všech členů SDH Touchovice zakončilo oficiální část programu.

   Zábavné odpoledne uvedli ukázkou slaňování  žatečtí hasiči, kynologický kroužek Agility z Bečova převdedl několik ukázek ze své bohaté činnosti. Ukázku vyprošťování při automobilové nehodě předvedli postoloprtští společně s žateckými záchranáři.

   Na konec přišel dlouho očekávaný okamžik, a to s čím přijdou místní slavící hasiči. Prvního požárního útoku se zhostilo na výbornou družstvo veteránů.       I když se v tomto složení sešli vůbec poprvé, po krátké poradě předvedli parádní klidný útok krokem. Není divu, když nejmladšímu členovi bylo 58 let.

   Další přišlo na řadu soutěžní dámské družstvo v pánských převlecích téměř z dob založení sboru. Grandiózní byl již sám nástup pochodovým pořadovým krokem a skleničkou na kuráž. Samotný útok byl již odrazem toho, že dívky stále soutěží.

   Po krátké přestavbě základny se již ozvala stará ruční siréna a na hřiště již vbíhá pánské družstvo. Ovšem pánové takřka k nepoznání na podpatcích, v dámských šatech, namalovaní a  patřičně vnadní. Tentokrát se na kuráž pilo pivo. Útok proveden na "starou mašinu" téměř bezchybný.

   Nesmíme zapomenout na dvojici podivných záchranářů s červeným křížem ve znaku, kteří odnášeli vyčerpané závodníky z kolbiště. Jejich nejlepší a pravděpodobně jedinou léčebnou metodou byla kapačka, velký dudlík, bažant a vržení zraněného do kádě s vodou.

   Tím bylo zakončeno zábavné odpoledne, ke kterému přispěli vystavením svojí techniky i hasiči z Libočan, Dobroměřic, Líšťan, Žatce, Postoloprt, Počerad, Vroutku, Vinařic a Černčic.

   Večerní zábava se skupinou "No to snad není možný"  a vystoupením ohňové show seskupení Pyroterra byla odměnou pro všechny pořadatele a návštěvníky oslav.

   Vážení hasiči děkujeme za hezkou akci.

                                                                                                                                             (hp)

Děkujeme všem dárcům, kteří přispěli na pomoc SDH Křešice - sbírka na oslavách se zastavila na výši 4.608,- Kč. Děkujeme

O předání částky budeme informovat.

 

Fotografie a videa naleznete na níže uvedených odkazech. Budeme je uveřejňovat co nejrycheji, jak nám budou docházet.

120 let SDH Touchovice I - 6.7.2013

120 let SDH Touchovice II - 6.7.2013

120let SDH Touchovice objektivem P. Horešovského

Video I

Visdeo II - Pyro-terra

Videa z akce zpracováváme a brzo uveřejníme !!!

 

 
 


Poslední fotografie


Počasí




Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30